prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 GaGa
ero napisal/-a:hoj,

do zdaj sem zasledil ceno le pri Potočniku. Forerunnerja 305 imajo na ceniku po 97.682,24 (DDV vključen).

povezavi:

domača stran
cenik (xls datoteka; poglej na drugi list)

Tudi v Mikru je že na ceniku
http://www.mikro.si/prodajni/garmin.htm
žal pa ga v Sloveniji ni in zaenkrat nam tud uvoznik še ne zna natančno povedati kdaj bo?

Tako kot pri ostalih Forerunnerjih, bomo pa tudi tokrat TFjevcem odobrili dodaten popust.

Lp, tina
 DUŠKO
Mogoče že kdo ve kaj novega o 305 ???

LP
Uporabniški avatar
 klatez
Pri nas ga še ni. Pa tudi mislim, da tudi drugje v Evropi še ni dobavljiv.

V Ameriki pa so že prvi zunaj. Predvsem 205, 305 pa so ravnokar začeli dobavljati.

Zanimivo je spremljati kakšne tuje forume, kjer uporabniki pišejo o njih. Tako boš lahko spoznal prednosti in slabosti iz prve roke.

Poglej recimo na ta forum:
http://forums.motionbased.com/smf/index.php

Sploh kar se garminov tiče, je veliko koristnih informacij v yahoo skupini GarminF:
http://sports.groups.yahoo.com/group/GarminF/

Tu pa je eden opravil dobro primerjavo 201 in 205:
http://mobileanalystwatch.blogspot.com/2006/02/first-look-garmin-forerunner-205.html

Glede na to, da imajo prvi po pričakovanju otroške bolezni, bi jaz počakal na drugo serijo izdelave (sicer pa bo do takrat, ko pridejo do nas, to že tako druga serija....).
 Roli
TheOne napisal/-a:Ima pa GPS. 8)

Me prav zanima ce boljse lovi kot 301.
Upam, da so tudi HRM popravilil.

Glede na debato, prilagam še mnenje proizvajalca Timex glede novega 5C391 GPS HRM - sicer je v ang pa vendar uporabno. Upam, da vam bo pomagalo pri odločitvi ali GPS ali barometer. Sam osebno sem se odločil za Polar 625X.

The GPS system is designed to receive information from satellites in orbit. At any one time, 12 satellites are on the same side of the earth as you. The more satellites the transceiver can acquire information from, the greater the accuracy of that information.
Please note: We have specifically designed this product to help it work in city, forest and other environments where the view of the sky is not perfectly clear. First of all, the GPS antenna is very sensitive. It will function in environments where most units will not work. Secondly, because this unit is designed to track speed and distance with a high degree of accuracy, it delivers accurate data when other GPS products would fail. However, there will be times where a thick tree canopy, or tall skyscrapers, or a particularly dark and stormy sky will be thick enough to impede or reduce performance.

The GPS Transceiver needs to "see" the sky to receive data from the satellites. To operate accurately it needs to see three satellites. Therefore, the unit is designed to operate best where there is a clear view of the sky. Sometimes, among tall buildings, or in a heavily wooded forest, the signal from the satellites will be blocked. Try synching the unit where you can see open sky in four directions. Once the unit has located and synchronized with satellites, it will perform better.

When you turn off the transceiver, it remembers the location of the satellites it was using when you turned it off. It "memorizes" this stored information and uses it to quickly link with those same satellites the next time you use the unit. However, if you have traveled a long distance with the unit off, or if you turn on the transceiver indoors, the unit will begin scanning the entire sky again, looking for satellites. Scanning the sky for satellites takes longer than looking in a known location.
Generally speaking, the GPS transceiver synchronizes with satellites within 30 to 45 seconds.

Accuracy of the Timex GPS and GPS 3D System is as follows:

Distance Data accurate within 1% of the total distance measured (mean error)
Positional Data accurate within 15 meters (50 ft) 95% of the time
Altitude Data accurate within 30 meters (100 ft) 95% of the time

Please include this entire e-mail in your reply. Be sure to let me know if you are located outside of the United States. This helps me reply to you in a timely manner.

Matt Roberson
Timex Wrist Instruments.mr
Uporabniški avatar
 ero
hoj, Roli.

(@all: sori, ker mešava Timex v Garmin debato a rad bi razčistil)

5C391 je ura ali GPS sistem?

Timexov GPS sistem je Navman II

ko sem nazadnje preizkušal Timex sistem, je bila njegova največja težava (poleg ne najboljšega signala in veliko različnih naprav - ura, GPS, datarecorder) to, da je od sebe dal le razlike v razdaljah med posameznimi točkami in ne tudi koordinat točk. takšni okleščeni podatki so bili kasneje na računalniku čisto neuporabni. še zemljevida nisi dobil ven...
 DUŠKO
No mene pa še zmeraj najbolj zanima a že ma kdo 305 vtisi, občutki, pogledi prijateljev, natančnost in po kakšni ceni se jo da dobit če ne bo treba prek e-bay kaj kupit je še zmeraj precej ceneje kot pri nas.

LP
 Roli
Ojla Ero

Rekel bi, da je ura -HRM z GPS-om. Sam nimam izkušenj, bolj pišem na osnovi prebranega iz neta. Prilagam link - prosim za tvoje meneje.

Duško
Forrunner 305 - dober, moti me samo baterija, ki zdrži samo 10 ur in jo je potrebno dnevno polniti. V kolikor si človek zaželi še kakšne dnevne kolesarske pustolovščine ali hribolazenja je verjetno kar mal problema a ne?

http://www.redlionsports.co.uk/item--T5 ... er--T5C391
Uporabniški avatar
 GaGa
V Mikru so Forerunnerji 305 že kakšen teden dni, tako da se jih da že dobit. Forumovci imate pri nakupu tega modela 15% popust !
Če vas v zvezi s tem še kaj zanima, bo najlažje, da zavrtite 01 561 31 90, se ogasite na Brnčičevi 13 ali prek www.mikro.si.

Lp, tina :D
Uporabniški avatar
 pegaz
Pravi link je:
www.mikro.si
LL, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 lojzeP
pegaz napisal/-a:Pravi link je:
www.mikro.si
LL, Pegaz :)

tako mala pika, pa tako velika razlika ( blaupunkt PRESS ) :wink:
Uporabniški avatar
 amanita
Živjo,

a ima kdo informacijo, če ima 305-ka možnost živega izvoza na USB port? To pri modelu 301 najbolj pogrešam. Potem bi namreč bila navigacija na kolesu zelo olajšana (brez drugega GPS-a). Dlančnik bi priklopil na gremlina in gremo!
 DUŠKO
Mene še vedno zanima a ima kdo FR305 da napiše mal svojih izkušenj.

LP
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
amanita napisal/-a:Živjo,
... če ima 305-ka možnost živega izvoza na USB port? To pri modelu 301 najbolj pogrešam. Potem bi namreč bila navigacija na kolesu zelo olajšana (brez drugega GPS-a). Dlančnik bi priklopil na gremlina in gremo!

Sicer ne vem točno kaj misliš pod "živ izvoz", vendar ima 301 možnost, da ga priklopiš na računalnik preko USB-ja in ti sproti daja informacije kje si ... še več, iz Garminove strani lahko potegneš zastonjski program nRoute, in če imaš ustrezne zemljevide (npr Adria ROute, City Navigator Europe) te lahko program on-line vodi in usmerja, turn-by-turn (v tem primeru je pač 301 zgolj GPS sprejemnik, vse ostalo se dogaja v prenosniku (karte, izračun poti, itd).
Problem, ki ga najbrž imaš je, da:
1. večina dlančnikov nima USB porta
2. ne obstaja verzija nRourt-a za dlančnike, ampak samo za navadne PC-je (torej za prenosnike)

LP,
Uporabniški avatar
 Arapc
Mi zna kdo mogoce povedat, koliko je pri teh urak HR sploh uporaben. Ko gledam po tujih forumih, kar pisejo uporabniki, ki so ze stestirali te garmine, jih nekaj jamra, da ko imajo stegnjene roke, ura na roki in pas okoli prsnega kosa izgubita povezavo. To pomeni, da tisti cas ni podatka o srcnem utripu. Koliko se kdo med treningom ozira na trenutni srcni utrip, ali zmanjsate hitrost, ko prekoracite dolocen utrip, ali je ta podatek samo za informacijo, s kaksnim utripom ste pretekli doloceno razdlajo.
Sam razmisljam, da iz teh dveh razlogov bi raje nabavil FR205, tako bi vsaj vedel, koliko sem pretekel, s kako hitrostjo, kar se mi zdi mogoce se bolj pomembno kot kaksen srcni utrip imam trenutno med tekom.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA