- 26 Jul 2006, 13:36
Tečem že več kot eno leto, a še nimam nobene športne ure, ker pred tem nisem računal na to, da bom s tekom začel bolj resno. Poleg tega sem bil mnenja, da raje poslušam svoje telo, kot da se oziram na elektroniko, vendar pa vidim, da je sedaj situacija drugačna. Vem, da je bilo na tem forumu in tudi marsikje drugje napisano marsikaj okoli raznih merilcev pulza, štoparic in podobnega, vendar gre tehnika stalno naprej in je zato na trgu vedno kaj novega. Tokrat bi na forumu zastavil konkretno vprašanje, kakšne zahteve naj bi izpolnjevala ura, ki bi jo kupil.
- blagovna znamka mi ni pomembna, niti barva ali oblika ali velikost
- imeti mora merilec razdalje (pretečena razdalja v trenutnem teku, skupna pretečena razdalja, povprečno pretečena razdalja v določenih časovnih obdobjih)
- odštevalnik časa z alarmom, ko pride do 0 (po možnosti, če to sploh obstaja dvojni odštevalnik časa; napr. nastaviš odštevalnik časa na 30 minut, ko prideš do 15 minut se oglasi en alarm, nato ura nadaljuje z odštevanjem in ko pride do 0, se oglasi nov alarm in odštevanje se ustavi)
- štoparico z najmanj 10 vmesnimi časi
- vsaj dvovrstični zaslon
- če je možno, da istočasno na eni strani štopa napr. zgoraj (od 0 na gor) in odšteva napr. spodaj (od 30 minut na dol)
- poraba kalorij
- stalno trenutna hitrost (min/1km, m/s, km/h)
- povprečna hitrost na določeni razdalji
- spomin za maksimalno hitrost
- ura, datum, alarm
- merilec srčnega utripa (maksimalni srčni utrip, minimalni srčni utrip, povprečni srčni utrip)
- več različnih alarmov za različne cone srčnega utripa
- višinska razlika
Prosil bi vse tiste, ki že imate podobne ure, da mi napišete, če sem še kakšno pomembno funkcijo spustil.
Pričakujem konkretne predloge in ne poste v smislu, tu imaš en link, kjer je potem ene 50 ur in si moram od vsake posebej brati vse karakteristike. Ali poglej si malo po forumu in si najdi kar želiš.
Upam, da nisem bil preveč zahteven, ampak ta nakup imam namen izvesti, kot dolgoročno investicijo. Zato ne grem kupit kar eno uro v Hervi'sa.
Najlepša hvala za vse nasvete.
PS.: Morda se lahko oglasi tudi kašna trgovina.
- blagovna znamka mi ni pomembna, niti barva ali oblika ali velikost
- imeti mora merilec razdalje (pretečena razdalja v trenutnem teku, skupna pretečena razdalja, povprečno pretečena razdalja v določenih časovnih obdobjih)
- odštevalnik časa z alarmom, ko pride do 0 (po možnosti, če to sploh obstaja dvojni odštevalnik časa; napr. nastaviš odštevalnik časa na 30 minut, ko prideš do 15 minut se oglasi en alarm, nato ura nadaljuje z odštevanjem in ko pride do 0, se oglasi nov alarm in odštevanje se ustavi)
- štoparico z najmanj 10 vmesnimi časi
- vsaj dvovrstični zaslon
- če je možno, da istočasno na eni strani štopa napr. zgoraj (od 0 na gor) in odšteva napr. spodaj (od 30 minut na dol)
- poraba kalorij
- stalno trenutna hitrost (min/1km, m/s, km/h)
- povprečna hitrost na določeni razdalji
- spomin za maksimalno hitrost
- ura, datum, alarm
- merilec srčnega utripa (maksimalni srčni utrip, minimalni srčni utrip, povprečni srčni utrip)
- več različnih alarmov za različne cone srčnega utripa
- višinska razlika
Prosil bi vse tiste, ki že imate podobne ure, da mi napišete, če sem še kakšno pomembno funkcijo spustil.
Pričakujem konkretne predloge in ne poste v smislu, tu imaš en link, kjer je potem ene 50 ur in si moram od vsake posebej brati vse karakteristike. Ali poglej si malo po forumu in si najdi kar želiš.
Upam, da nisem bil preveč zahteven, ampak ta nakup imam namen izvesti, kot dolgoročno investicijo. Zato ne grem kupit kar eno uro v Hervi'sa.
Najlepša hvala za vse nasvete.
PS.: Morda se lahko oglasi tudi kašna trgovina.