- 22 Avg 2006, 00:09
Pozdravljeni!
Sedaj sta me pa dobila, prav malo v precepu. Od mene bi rada odgovor, ki nevem če ga bom lahko dal tako da bosta zadovoljna. Se bom pa poskušal potruditi(za prijatle se to splača), da bosta zadovoljna.
Sam sem se z prvo tako preizkušnjo srečal že malo pred tem trem. Vedno bolj mi je bil napis na koči Črne Prsti, kjer piše, da je do Krna 14 ur hoje neverjeten. sam pri sebi sem si mislil da bi v takem času lahko prišel še dlje. In res sva nekega dne z Martinom opravila to turo. Startala sva v obratni smeri se pravi z Krna proti Črni Prsti in po markirani poti Slovenske planinske tranzvenzale pot prehodila-pretekla v petih urah(Martin) Sam pa sem potreboval 20 min. več, ker sem se malo poškodoval. Jaz sem na Č.P. odnehal Martin pa je za iztek tekel še do Rutkota na P....! Bilo je kar lepo in tudi težko.
Drugi tak tek je bil skupaj z Dušanom Č.P. Triglav In nazaj na Črno Prst. Ta vam povem pa je že bila konkretna, tudi to me ni sram povedat, da sem se prvo leto malo ustrašil in nisem upal z Dušanom Ta je že trajala mislim da okrog 19 ur. Na koncu sem bil presrečen, ko mi je uspelo opraviti tak pohod in tudi z Dušanom sva se kar ujela na celi poti, tako da ni bilo večjih težav. Bila sva kar uigran duet. Tudi ta je bila težka, vendar narejena z velikim veseljem in srcem, ki pa vse težave nekako potisne na stranski tir.
Sledil je moja do sedaj največja traparija GM4OX3. To je bila velika preizkušnja duha in psihične pripravljenosti, na terenu, ki ga do potankosti poznam in ob podpori ful dobre ekipe. Tempo sem si diktiral sam, možgane pa sem odklopil že kak dan prej. Bilo pa je težko to vem šele sedaj. V tistih dneh, ko sem to opravljal na to sploh nisem mislil. Opraviti tri kroge, vam povem da moraš v te kraje biti zaljubljen in neizmerno verjeti, da se ti ne more na tej poti zgoditi prav nič, kar ne bi bilo možno v trenutku popraviti in nadaljevati pot. Vsak korak, ki ga narediš vsak stop moraš imeti enostavno rad pa ti taka zadeva uspe. Bilo je na momente zelo težko vendar niti v enem trenutku nisem pomislil, da bi odnehal tolikšna je bila motivacija in želja.
K24 pa je tudi preizkušnja, da se ji reče VI. Prvič sem bil v teh hribih in gorah, prvič sem srečal Jana in Staneta, nikdar še nismo skupaj hodili, kaj šele tekli. Vse skupaj je malo motiviral še JU z svojim pivom. In seveda smo začeli kod za stavo, da je že kmalu bila naša odločitev da napadamo čas izpod 20 ur. In to me je povem po pravici kar precej izmučilo. Jan po hribu navzdol kar leti midva pa za njim, Stane pa po ravnini, kod da je to tek na 5 km ne pa 85. Še sreča, da je bilo malo tudi navzgor, da sta se tudi onadva malo matrala. Potem pa vse te razdalje, ko ti pokažejo z vrha gore naslednji cilj, to pa te psihično spravi na tla. Pa ni druge kod pot pod noge in veselo naprej. Na k24 sem prvič pomislil, ej stari ali nebi bilo bolje, da bi odnehal sedel v avto in se odpeljal v prve toplice in si celil rane. Pa kaj ko si ne moreš pomagati, graparska trma in pa Janijeve tablete proti bolečinam so me pripeljale do cilja.
Pa še za oceno sta me prosila. Povem vam tako, da veliko lažje premagam take razdalje, kjer poznam kraje in poti po katerih bom hodil. Težko je uskladiti tempo taki ekipi kod smo bili na K24 in posledično te to izmuči. Najtežje sem opravil z K24 in jutri ga ne bi še ponavljal.
Vse ture dolge časovno nad 20 ur so spoštovanja vredne in jih je treba jemati z vsem spoštovanjem, če ne te hitro postavijo na hladno. Vsaka ima svoje lepe in težke stvari, na turi so v glavnem težke, vse lepo pa pride kasneje, ko v miru analiziraš dogajanje in takrat se pokaže ves blišč lepih občutkov in spominov, kljub bolečim podplatom, kolenom in kakšnem pobarvanem nohtu. Vse sprejete odločitve v času krize in bolečine človek hitro pozabi in jih zamenja z novimi in še bolj norimi idejami, ki se ti uresničijo če jih dovolj dolgo sanjaš.
Draga Prjatla verjotno sta mislila drugačno oceno, pa vama žal druge kod take ne morem dati, vse te nore ture lahko primerjamo, pa na koncu ugotovimo, da so bile vse težke vsaka na svoj način po drugi strani pa vse lepe pa zopet vsaka na svoj način! Srčno upam, da mi bo dano opraviti še katero.(pa ne takoj jutri) tudi skupaj z vama. Pa pustimo času, čas in seveda nam odločitve!
Lep dan vam želi in lep pozdarv iz prelepe Baške grape. Jožko