Traili za mlado in staro od 1 - 100km: MINI GM4O 1 -3km, GT 12 km, GM4O 42km in UPT 100km. Tretji vikend v juniju je Podbrdo center gorskih tekov. Vse od dogajanju tudi v tem forumu.

Moderatorji: Jožko, Tedi, klavdija

marjan
Še čestitke z moje strani prav vsem, ki vam je ratalo priti okoli, enkrat, dvakrat ... :laola

Sam se mučim s treningom za maraton - vendar to ni to. :nono:

Novembra pa ...

Uživajte,
Marjan
 Jožko
Pozdravljeni!

Bravo Marjan lepo je, da tudi ti razmišljaš o v vpisu v sekcijo EKSTREMNO, mislim da tebi to po maratonu ne bo delalo velikih težav. Sam si maraton že pretekel tako, da veš kaj te čaka. Sam sem prepričan, da bolje ko poznaš teren lažje z tako preizkušnjo tudi opraviš.
Uspešne priprave za maraton ti želim in seveda uspešen tek. Tudi sam sem razmišljal o maratonu(Ljubljanskem) pa letos še ne bo šlo. Mogoče pa drugo leto.
Lepo se imejte in lep pozdrav iz prelepe Baške grape. Jožko
 Jožko
Pozdravljeni!

Dobil sem informacijo, da je ekipa dveh članov(iz Železnikov)na progi že od včeraj zvečer za vpis v knjigo prijateljev maratona in to v sekcijo EKSTREMNO. Držim vam pesti in želim vso srečo na poti.
Na progi pa naj bi danes bila tudi skupina Tolmincev za vpis v klub 1x.

Lepo se imejte in lep pozdrav iz prelepe Baške grape. Jožko
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
Jožko napisal/-a:Na progi pa naj bi danes bila tudi skupina Tolmincev za vpis v klub 1x.

Tudi jutri se bo en težkokategornik iz Kranja poskušal vpisati v klub 1x(seveda mi je spremstvo ponudil izkušen vodič, če ne bi se sigurno izgubil :wink: ).

Jožko, zrihtaj lepo vreme jutri nad Baško grapo!!! :wink:

LP VB
 Simona T
Dajmo Vilko,
bomo držali pesti. Za vreme je pa že dogovorjeno.

Simona
 marjan
Jožko napisal/-a:Marjan lepo je, da tudi ti razmišljaš o v vpisu v sekcijo EKSTREMNO

Jožko malo prehitevaš stvari, grem 1x. Bo kar dovolj za letos. Simona me že tako krega :wink: , ker premalo hodim v hribe, posledično pa ni moči za ekstremne zadeve.

Čao,
Marjan
 Jožko
Pozdravljeni!

Jože Jensterle iz Železnikov zaključuje svojo EKSTREMNO preizkušnjo. V zadnjem krogu ga spremlja žena, ki je tudi članica našega kluba. Prav v tem času prihaja do najbolj zaželjenega objekta na trasi,(skret na Poreznu)sledi še naporen spust in potem se ve kaj sledi :laola in seveda še srečen povratek domov.
Jože iskrene čestitke in še mnogo varnih korakov tebi in ženi po naših prelepih hribih. :pivo:
Pa lep pozdrav, grem in pričakam novega EKSTREMISTA.
:toast: Jožko
 janezu
upam,da je novi član kluba extreme že na toplem pri rudiju in da mu je jožko pojasnil vse glede vpisa.ČESTITKE. jutri pa novi kandidati-res lepo!!! LP ju
 Jožko
Pozdravljeni!

Rezultat današnjega EKSTREMISTA je neverjeten 21ur 05min. Jože je prišel v cilj nasmejan in nadvse vesel. Z njim pa njegova žena, ki ga je spremljala zadnji krog. V prvem krogu se je celo dvakrat izgubil, tako da je še tam porabil uro časa in seveda veliko živcev. :lauf:
VSE ČESTITKE JOŽETU IN NJEGOVIM POMOČNIKOM ZA VPIS V SEKCIJO EKSTREMNO. :clap:
Res si nisem mislil, da bo moja nora ideja vzpodbudila toliko ponavljalcev. Res ga na vsem svetu ni naroda, ki bi imel toliko raznovrstnih EKTREMOV(norcev, po domače)kod jih je pri nas. :toast:

Upam, da Jože tudi sam napiše poročilo s te preizkušnje.
Lep pozdrav in lahko noč iz prelepe Baške grape vam želi Jožko.
PS: Rad bi pa še enkrat povdaril, da to ni tekma in da čas pri tem ne igra vloge. Vsi ki pridejo v predpisanem limitu soenakovredni člani sekcije.
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
Pa mi je uspelo premagati GM4O 1x v predpisanem času. Ni bilo nobenih večjih problemov, edino na Durnik in proti Poreznu sem malo upočasnil, ker mi je pač zmanjkovalo moči.

Bi se pa na tem mestu zahvalil predvsem mojemu vodiču "gamsu" Tonetu (T1), ki ob mojem počasnem ritmu ni izgubil živcev in potrpljenja, pač pa me je stalno spodbujal in "priganjal" :wink:

Hvala tudi Janezu in Darkotu, ki sta me prišla spodbujat v cilj in seveda vsem, ki ste bili v mislih z mano...

Sigurno še pridem v Baško grapo..

LP VB
Uporabniški avatar
 Vlajko
Jožko napisal/-a:... Vsi ki pridejo v predpisanem limitu soenakovredni člani sekcije ...

Jožko, kam bi pa uvrstil tiste, imenujmo jih "zenovce", ki bi uspešno prehodili celotno progo, vendar jim, žal, to ne bi uspelo v osmih urah, temveč recimo od "zore" do "mraka". :roll:

Sam si, pravzaprav, želim prav to :arrow: prehoditi celotno progo, a namesto boja s štoparico, bi med hojo užival ob pogledih na prelepo Baško grapo iz vseh zornih kotov. :D :wink:

PS:
Čestitam vsem dosedanjim vpisanim v knjigo, zlasti mnogokratnikom. :laola
Od včeraj dalje je v njej tudi moj frend Vilko, bravo težkokategorniče stari. :clap:
Tudi jaz sem se včeraj vpisal v knjigo kluba pod (neverjetno) zap. št. 36, čeprav sem hotel biti med prvimi. Malo cincaš in odlašaš in evo pa nas je že čez 30 in koliko sem slišal jih bo še kar nekaj.
Gorski tekači smo pač takšni, da se z veseljem vračamo na lepe in prijetne kraje pa čeprav v nekem smislu tudi trpiš zraven.
Sam včeraj nisem, vam povem da od deset odtečenih krogov na GM4O nikoli nisem imel tako lepega vremena. Tako da sem z lahkoto opravil z nalogo, pri tem sem ugotavljal, da bi še en krog šlo, nekako, kako pa spraviti skupaj tri pa še mi ni jasno.
Ja Jožko dober izziv si nam postavil. Obiskujem tudi druge teke po naši prelepi deželi, ampak GM4O mi je bil vedno višek sezone. Sedaj pa razmišljam, do bo potrebno dvigniti kriterij,hm, kako naj grem čez ta izziv GM4O3X ne da bi vsaj poiskusil?
Pozdrav vsem, posebej pa pozdravi v prelepo Baško grapo!
Rudi
 Jožko
Pozdravljeni!
Najprej čestitke novemu članu in seveda pohvala za uložen trud, kajti brez truda se te "ČLANARINE" ne da plačati. Tudi dan je bil kod naročen in verjamem, da si kljub priganjanju vodiča užival na strminah našega maratona. Pogledi so res bili enkratni, sem šel zjutraj do Koble in malo sanjaril tam okoli pa sem se komaj odločil za sestop.
Kar pa se tiče, ostalih članov, ki bi radi pot prehodili v času izven limita, pa ti za enkrat Vlajko ne morem dati odgovora! Mislim da bo o tem moral sklepati odbor in to zadevo omogočiti seveda spet pod posebnimi pogoji.To je lahko samo izjema, seveda pa to potegne za sabo postavljanje novih pogojev za take člane.
Ne vidim pa razloga, da ne bi ti Vlajko tega opravil v 8 urah. Sklepam po temu, ker si aktiven član foruma, da si tudi drugače aktiven. Če si zato se zmeniva in popeljem te po teh prelepih strminah Baške grape. Samo nekaj ti moram povedati:"hoditi boš moral sam!"za vse ostalo pa bom poskrbel jaz.
Pa lepo se imejte in lep pozdrav iz prelepe Baške grape. Jožko
 Jožko
Pozdravljen Rudi!

Najprej seveda Čestitke tudi tebi Rudi a hkrati te moram malo pokarati! Drugič, ko prideš v Grapo me moraš obvezno prej poklicat, da se vidiva in kakšno rečeva. Veš da mi ni težko si vzet minutko za stare prjatle.
Ja res članstvo v našem klubu hitro narašča, kar nam daje upanje in potrditev, da smo z organizacijo našega maratona dosegli, da se ljudje radi vračajo v našo odmaknjeno Grapo in iz nje odhajao zadovoljni, ponosni sami nase in povni lepih doživetij. To dragi člani kluba je bil naš cilj in srčno upam, da nas bo še več in da bodo ta doživetja še bolj polna.
Kaj je lepšega kod doživeti čarobno Baško grapo, ki jo je začarala čarovnica JESEN v prelepe barve, ki so priprava na zimo, ki je prav tako najlepša pri nas. Če ne verjamete pa pridite in se prepričajte sami!
Lep pozdrav iz prelepe Baške grape. Jožko
 JOŽEK
Z ženo sva 8.10.2006 prehodila en krog GM4O in takrat sem izedel za to novo preizkušnjo, ki jo bom malo podrobneje opisal.
Štart 13.10 ob 23.30. Spremlja me Andrej Habjan, tema kot v rogu, tempo primeren, potem pa Baško sedlo in napačna pot na bohinjsko stran. Ker prvič to nisva storila dobro, sva napako ponovila še enkrat. Čas pa teče in teče, končno prava pot in veselo naprej z mislijo: "Slab začetek, dober konec." Pod Črno prstjo pa megla in počasno napredovanje skoraj do Kala. Megle ni več in zadeve tečejo po planu, razen ure, ki je zbezljala. Huda južna in začne se vzpon proti Poreznu. Nad Durnikom znova megla in s pomočjo dodatne svetilke od markacije do markacije, pa sva vseeno še dvakrat rahlo zgrešila. Nato končno Porezen in spust proti Petrovem Brdu, ko se je že danilo.
Pri planinskem domu me že čaka Vencelj Šturm in veselo v drugi krog, kjer se vse vidi svetlejše, kot je bilo ponoči. Na poti srečava pet tekačev, ki so tekli en krog in nastala je fotografija za zgodovino, kot je dejal eden od njih. Zaželeli so nama srečo in veselo sva jo mahnila naprej proti zaključku drugega kroga, kjer je že čakala žena Marjeta s hrano in pijačo.
Začenjava tretji krog z mislijo: lepo po vrsti, najprej v hrib, potem težji del spust in v Hudajužni naju z Marjeto čakajo tri dekleta z zvončkom želja, ki je cingljal najlepše želje. Potem pa spet lažji del, vzpon proti Poreznu, kjer naju je spet ujela noč. Sledil je še spust do Petrovega Brda in glasen vrisk ob 20.35. Tu so naju čakali g. Jožko, ga. Dorica ter g. Rudi in ga. Irena ter najslajša rolada, ki jo je spekla Dorica.
Hvala Andreju, Venclju in Marjeti za podporo na vseh treh krogih, hvala tudi Rudiju in Ireni za gostoljubje!
Bilo je enktatno ali TRIKRATNO! Pridite tudi vi in poskusite, skoraj nič ne boli, če je po pameti.
Lep pozdrav, Jože
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 52

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA