- 18 Okt 2006, 18:02
Z ženo sva 8.10.2006 prehodila en krog GM4O in takrat sem izedel za to novo preizkušnjo, ki jo bom malo podrobneje opisal.
Štart 13.10 ob 23.30. Spremlja me Andrej Habjan, tema kot v rogu, tempo primeren, potem pa Baško sedlo in napačna pot na bohinjsko stran. Ker prvič to nisva storila dobro, sva napako ponovila še enkrat. Čas pa teče in teče, končno prava pot in veselo naprej z mislijo: "Slab začetek, dober konec." Pod Črno prstjo pa megla in počasno napredovanje skoraj do Kala. Megle ni več in zadeve tečejo po planu, razen ure, ki je zbezljala. Huda južna in začne se vzpon proti Poreznu. Nad Durnikom znova megla in s pomočjo dodatne svetilke od markacije do markacije, pa sva vseeno še dvakrat rahlo zgrešila. Nato končno Porezen in spust proti Petrovem Brdu, ko se je že danilo.
Pri planinskem domu me že čaka Vencelj Šturm in veselo v drugi krog, kjer se vse vidi svetlejše, kot je bilo ponoči. Na poti srečava pet tekačev, ki so tekli en krog in nastala je fotografija za zgodovino, kot je dejal eden od njih. Zaželeli so nama srečo in veselo sva jo mahnila naprej proti zaključku drugega kroga, kjer je že čakala žena Marjeta s hrano in pijačo.
Začenjava tretji krog z mislijo: lepo po vrsti, najprej v hrib, potem težji del spust in v Hudajužni naju z Marjeto čakajo tri dekleta z zvončkom želja, ki je cingljal najlepše želje. Potem pa spet lažji del, vzpon proti Poreznu, kjer naju je spet ujela noč. Sledil je še spust do Petrovega Brda in glasen vrisk ob 20.35. Tu so naju čakali g. Jožko, ga. Dorica ter g. Rudi in ga. Irena ter najslajša rolada, ki jo je spekla Dorica.
Hvala Andreju, Venclju in Marjeti za podporo na vseh treh krogih, hvala tudi Rudiju in Ireni za gostoljubje!
Bilo je enktatno ali TRIKRATNO! Pridite tudi vi in poskusite, skoraj nič ne boli, če je po pameti.
Lep pozdrav, Jože