Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

:lol: Pozdravljeni. Moje prvo zasluženo javljanje. Od včeraj mi nasmeh še ni polegel. Pretekla sem svoj prvi pravi in edini maraton. V bistvu sem bila sploh prvič na kakšni tekaški prireditvi, če odštejem šolske teke, ki sem jih, če se je le dalo špricala. In tako v kristusovih letih uspela.

Začela sem lani spomladi, ko sem lahko pretekla ene 3 km. Ugotovila pa sem, da hitro napredujem in da mi v bistvu muka od teka paše :) Tako zelo, da sem si v parih mesecih zadala cilj maraton :) Pa ne 21-ko, ampak tapravga. Za vse težave sem prebirala vaše objave: ko me je ful zebl v roke, pa prvič odrgnjena stegna (najboljša je bila krema za kravja vimena), pa kako naj prenašam pijačo etc.

Nisem pa našla enega odgovora na zdravstveno težavo - počeno rebro 4 tedne pred maratonom: ali je vse zgubljeno in ali ne? Ja počila sem ga med tekom, ko sem v temnem jutru na PST gledala nazaj, se spotaknila in v visokem loku priletela na na nekaj betoskega na koncu mosta. Pot do doma (4km) je bila težja od včerajšnega maratona v neto času 4:30 :)

Nekaj dni mi je šlo na jok, pa ne od bolečine, ampak od razočaranja, da se mi po dveh sezonah pridnega tekanja zgodi kaj takega. Ko sem spet lažje dihala (s pomočjo) analgetikov, sem začela po penzionistično tečt, ravno toliko, da ne pozabim in da me je začelo boleti še koleno. Skoraj do zadnjega dne. Cilj pod 4 ure, se je spremenil v samo pretečt. In mi je uspelo. Bolečine so na maratonsko jutro popolnoma izginile, po mojem zaradi adrenalina :) Preventivno sem vzela ketonal, ki je na 30km popustil, ampak takrat sem bila že z glavo v cilju :)

Po prvem krogu sem prvič v življenju ugotovila, kašen je udarec zidu, vendar mi je energetski napitek dal krila in sem končno uspela zmanjšati utrip. Zaradi same treme, če mi rata prvi krog v predpisanem času, mi je srce bilo kot noro. In pri 28. km mi je že bilo jasno, da mi bo uspelo. In ko sem pritekla v cilj sem se počutila kot olipijski nosilec zlate medalje. In še sedaj se kar smejim, čeprav me noge hudoooooo bolijo :)

Hvala vsem navijačicam in navijačem. Jaz sem vsem nazaj pomahala in kej zavriskala, ker sem se počutila res prekrasno. Razmišljam že o drugem letu, če me bo mož izzval, da odteče svojega prvega hitreje:) Ampak prej me čaka danes po službi dolga kopel in namakanje žuljev, če pa počijo se oglasim pri vas na forumu, da vidim kaj storiti.

Mislim, da z jasnim ciljem nič ni nemogoče.
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

8) Se moj loncek o LM. :) Ali lahko organizatorju kaj zamerim? Niti ne, edino tale salamastika z rezultati je pa ze nekoliko brezvezna in podobna zgodbi o jari kaci in steklem polzu. :( Ze res, da sem v pol ure po prihodu v cilj prejel rezultat na SMS ampak, web stran jim pa ze leta dela tezave. :( Beda. :(
8) Kaj lahko povem o svojem nastopu? He, he, prav lepo se mi je posrecil in priznam, da sem kar nekaj casa vrtil po glavi razlicne scenarije, kako se lotit letosnjih 42km. Zadnji PST mi je dal odgovor tudi na vprasanje o kilometer casu in tega sem se okvirno drzal. Pred startom sem stal pred dramo in cvekal, kibiciral, firbcal itd. Organizator nas je naganjal v box ampak kaj bi to, ce je pa tako lustno tukaj. Strel iz pistole je naznanil odhod. :) Japajade. Tri minute smo hodili do starta. :) Lustno ogrevanje v ritmu "the stroj". :) No, potem smo pa res sli na pot. Zacel sem zelo previdno, malo ogovarjal forumovce, ki sem jih dohitel in potem v svojem tempu naprej. Kilometerske oznake so mi dajale razlog za preracunavanje s cemer sem se dokaj uspesno zamotil vecino prvega kroga. :) Ja, pegaz zelo sem pogresal cvekanje. Na postajah sem se pridno polnil s sladkorjem, bananami, cokolado, piskoti in vodo. Ob obratu mi je navijaska skupina TF dala krila, da sem poletel skozi podvoz in v drugi krog. Vzdusje na Subicevi je bilo fantasticno. Toliko navijanja mi je pognalo srce prav v visave. Snezinka, hvala. :) Na Titovi kratka kontrola stanja. Prvi krog natancno po predvidevanjih, noge v super formi, nic lacen, nic zejen in odlocen, da drugi krog ne popustim. Tekel sem sam po sredi ceste, mahal navijacem, srecal Ninocko in stalno dohiteval tekace pred menoj. Skrbelo me je da prevec divjam, da bom ze placal dolg tam na petintridesetem. Kratka mozganska telovadba mi pove, da je vse v mejah predvidenega. Pri stadionu sem srecal Luckota, ki ni bil razpolzen za cvek. Pri ruskem carju je navijala Zuza, ki se mi je pridruzila na teku do obrata na Slovencevo. Vse do klacka cez obovznico v Podutiku nisem vedel, da bi bil kaj zmatran. V zloznem tempu sem zgrizel klanec, ker hodit nisem hotel. Ob tablah s kilometri sem preracunaval kako mi gre in ob tabli 32km se mi je kar milo storilo, da imam samo se eno klasicno Golado do konca. Na Vecni poti me je ujela Alja, jaz sem ujel mokija in potem je Alja priznala, da naju zaradi skoraj prazne zadnje gume komaj sledi. Hvala obema, ker mi je bilo ze prav posteno dolgcas. Hvala tudi navijaski ekipi TF, ki je zganjala takega hudica, da mi niti na misel ni prislo, da sem kaj zmatran. :cast: Tudi 'mrtvec' bi ob tistem navijanju ozivel in odbrzel v cilj. :D Ja, zelo sem bil vesel ob preckanju crte. :) Hvala tudi navijacicam in navijacem v cilju. :cast: Meni je bilo zelo lepo. Hvala.
Skratka, prezivel sem brez vecjih tezav, analiza je bila prav super (hvala Snezinka!) edino kandidatov za 'after' je bilo cisto premalo. Ampak to bomo ze uredili. :) In najlepse od vsega je, da danes sploh nimam tezav s premikanjem. :)

lp, oranzni slon
p.s.: Bralne znacke bom podeljeval drugo leto ob istem casu. :P
 robter
Lep pozdrav
Do sedaj sem poročila s prireditev samo bral in ob branju nekaterih se mi je ježila koža.
Tokrat pa se mi je koža ježila ob masi ljudi, ko sem nestrpno čakal na Start svojega prvega tekmovalnega teka, za katerega sem se odločil po 10 mesecih treninga, v katerih sem izgubil cca 12 kg.
Odločil sem se za štart polovičke. Po treningih okrog brda sem si določil čas nekje 5:30 min/km, vendar sem po treningu 21-ke, ki sem jo mukoma pretekel postavil cilj 2 uri.
Po uvodni evforiji ko sem se zagnal za množico v tempu 4:50 min/km s pulzom 172, sem spustil hitrejše naprej in jo šibal v tempu 5:30 to je cca. 165 utripov/min.
Po cca. 2 km so postale noge malo težke, vendar sem si dejal, to je vse v glavi, zato sem pogumno nadaljeval z istim tempom.
Čas na 10,5 km je bil 53 in še nekaj, tako da sem že preračunaval, da bi morda iztisnil pod 1:50. Pulz se je dvignil že na 168.
Na 11,5 km pa mi crkne footpod. Kaj pa sedaj, kako naprej ? Nič nadaljeval sem v tempu 168 - 171 utripov.
Vmes me dvakrat stisne, ko vidim možakarja, ki ga je zanašalo pri neki hiši in mu je gledalec pomagal sesti in pri vili Podrožnik, ko je nekdo v rešilcu ležal negiben (upam da ni nič resnejšega).
Tam sem dobil tudi zelo težke noge in boleče koleno in sem že malo študiral, kaj mi je bilo treba sploh teči.
No potem pa oznaka za 19 km, pri kateri pa sem se zavedel da je cilj že blizu, zato sem pospešil, pulz dvignil na 180 in v neto času 1:53:43 premagal svojo prvo polovičko. Dve minuti pa sem žal potreboval da sem našel štart.
Z rezultatom sem popolnoma zadovoljen in že načrtujem nove podvige.
*
Kar pa se tiče okrepčila po dirki, pa nimam komentarja. Se vidi da Jankoviča ni več v Mercatorju.
 robter
Aja saj res.
Hvala vsem navijačem ob progi, ki ste nas vzpodbujali. Brez vas bi bilo na progi precej težje.
 matej-jethro
:cast: :cast1: :TF) Globok priklon združenim navijačem TF z godfaderko Stašo vred!!! Takšno huronsko navijanje bi se moralo naslednje leto pomnožiti še z destimi takimi skupinicami :idea: Čestitam tud MihatovmuPR za lepo tekmo in pa Vlajkotu za dobljeno stavo. Po 13km sva sicer nekaj poizkušala s fintami in neko taktiko, ki pa ni ravno pila najinega slanega znoja. Nihče ni mogu potegnt, niti govorit, eden drugega sva se bala :roll: in lahko sem zadovoljen, da sem iztržil svoj PB ter remi, ki pomeni skupen prihod v cilj! Na analizi smo ugotovili, da je Miha na ravnini pač hitrejši...let it be, till.....we will see :wink: Na cilju me je mladenič stregel s čajem, vodo, še juho bi prnesu, če mu ne bi prepovedal :twisted: Sej mi je prou pasalo, ker sem bil čist down :cry:
Še enkrat HVALA vsem, ki ste v KR neki stavili name! Ne pozabim.
:cast1: Kristina!! Čestitke tudi vsem ostalim TF, ki ste obrnili katerokoli razdaljo tega dne!!!!BRAVO.

SE VIDMO, V DOLSKEM K SE ZAGLEDAMO :wink:
Uporabniški avatar
 MARUŠKA
Zadala sem si cilj 5min/km. Toda že ko sem se peljala v LJ, mi je bilo slabo. Odločila sem se, da začnem počasnejši tempo, in svoj sanjski čas prestavim na drugo leto. Prvih 6 km sem tekla zmeren tempo in ker sem se počutila dokaj dobro nadaljevala s predvidenim časom 5 min/km, ter zdržala do konca. V cilj pritekla v času 1:48. Super zadovoljna :) . Drugo leto pa na ta dolgega.
Uporabniški avatar
 BO-JAN
ČESTITKE vsem tekačicam, tekačem, gledalcem in organizatorju za prelep dan ki sem ga preživel v vaši družbi. Tekel sem polovičko, s svojimi sodelavci in kolegi. Cilj teka je bil druženje in nasmeh po celi trasi. Oboje nam je uspelo S POMOČJO VSEH NA IN OB PROGI!
HVALA

DOBRA VOLJA JE NAJBOLJA
Uporabniški avatar
 tekačica
[mikkeni] napisal/-a:Sicer malce pozno, ampak na RTVSLO se obeta kratka reportaža z maratona!

TVS 2 ob 23:45

A je mogoče kdo posnel na dvd? Jest sem hotla gledat, pa sem prej zaspala.
Uporabniški avatar
 Dule
Ja luštno in težavno hkrati je bilo. Hvala vsem za bodrenje, sem naši TF navijaški skupini hotu nekaj povedat pa so bili tako glasni in jaz bolj slabega glasu (lažji prehlad) da enostavno nisem zmogel povedat :lol: . Je pa kot kaže Ljubljanski maraton vsako leto bolje obiskan, gledalcev in navijačev je bilo več kot prejšnja leta, nekateri so nas čakali celo v drugem krogu :) Je pa lepo biti TF-jevc, povsod kakšen naš navijač ali navijačica, pa na progi smo se med seboj tudi lepo vzpodbujali in skupaj grizli kilometre.. :D
Mojega PB žal nisem izboljšal, kot kaže so moja najhitrejša leta že mimo..
Mi je pa ena gledalka v drugem krogu dala lepo vzpodbudo: "ne obupat še bo možnost", no žal me težke noge niso hotele ubogat k hitrejšemu ritmu, zato sem lepo po pameti počasi dosegel cilj mojga 4 klasičnega maratona.
Moram povedat, da sem pretekel že več gorskih maratonov, a nobeden me tako ne zmatra kot 42km asfalta. Danes mi je odveč vsako vstajanje iz stola in hoja po stopnicah.. :lol:

ČAU ČAU
Uporabniški avatar
 lojzeP
Tudi jaz sem se nekaj motovilil med "Poletovci" na 10 km. Če bi vedel, da se bom počutil takega izgubljenca, bi pa rajši doma ostal. Je pač prišla jesen, in njo in door športi, ki otežujejo tekaško logiko - rezultat je pa .... ena luzerska faca :? . Mi je pa vsaj uspelo preteči ciljno črto, ker je bila edina ( no, še ena je bila ) svetla točka teka. :oops:
Še dobro, da sem vas videl vse nasmejane, nekatere sem uspel ovekovečiti ( fotke bodo pa - eh kdo bi vedel kdaj :roll: ).
Štartal sem skupaj s Perotom ( šprinter 400 ) in Kristino, ki mi je kmalu po poku pištole izginila iz vidnega polja ( ona en korak, jaz tri ). Perota sem ujel med 3 in 4 km, pol je blo pa eno samo vlečenje do cilja, kjer sem v zadnjih 30-ih metrih malo noge pretegnil. Če me že ni hotela prehitet ena punčka ( letnik 1995 - :shock: :shock: ), je Pero kot izkušeni lisac čakal, da zablesti na ciljni črti, ampak .... je bilo "Ne daj se Ines", in ..... težka meni revanša :wink:
Organizacije se mi je zdela precej korektna. Vode povsod dovolj, v cilju piškoti in čokolada ( prednost softičev ), še čaj je lepo sedel. Sicer ne vem, kaj želijo eni povedati ko razpredajo o topli hrani po teku, če je bila dan prej testeninka - brez mene ( GORENCI press ).
Tudi analize je bila tokrat brez mene, ker sem bil okoli poldneva že doma, nazaj pa .... - vsaj veste zakaj ste se imeli tako fino :idea: :oops:

Drugo leto pa spet ....... LJ maraton 8)
Uporabniški avatar
 Bor
lojzeP napisal/-a:Tudi jaz sem se nekaj motovilil med "Poletovci" na 10 km. Če bi vedel, da se bom počutil takega izgubljenca, bi pa rajši doma ostal. Je pač prišla jesen, in njo in door športi, ki otežujejo tekaško logiko - rezultat je pa .... ena luzerska faca :? . Mi je pa vsaj uspelo preteči ciljno črto, ker je bila edina ( no, še ena je bila ) svetla točka teka. :oops:
Še dobro, da sem vas videl vse nasmejane, nekatere sem uspel ovekovečiti ( fotke bodo pa - eh kdo bi vedel kdaj :roll: ).
Štartal sem skupaj s Perotom ( šprinter 400 ) in Kristino, ki mi je kmalu po poku pištole izginila iz vidnega polja ( ona en korak, jaz tri ). Perota sem ujel med 3 in 4 km, pol je blo pa eno samo vlečenje do cilja, kjer sem v zadnjih 30-ih metrih malo noge pretegnil. Če me že ni hotela prehitet ena punčka ( letnik 1995 - :shock: :shock: ), je Pero kot izkušeni lisac čakal, da zablesti na ciljni črti, ampak .... je bilo "Ne daj se Ines", in ..... težka meni revanša :wink:
Organizacije se mi je zdela precej korektna. Vode povsod dovolj, v cilju piškoti in čokolada ( prednost softičev ), še čaj je lepo sedel. Sicer ne vem, kaj želijo eni povedati ko razpredajo o topli hrani po teku, če je bila dan prej testeninka - brez mene ( GORENCI press ).
Tudi analize je bila tokrat brez mene, ker sem bil okoli poldneva že doma, nazaj pa .... - vsaj veste zakaj ste se imeli tako fino :idea: :oops:

Drugo leto pa spet ....... LJ maraton 8)

:shock: ej lojze bil si 42. med 907...... :shock: slab? :shock:
po moje ne...

ps: he he
 maraton 100
Živijo!
Lepo je brati vse te zadovoljne izjave o nastopih na LM. Pa tudi pohvale o organizatorjih, so se res potrudili, moje mnenje!
Slišal sem najivijaško skopino TF, nekaj sem jih prepoznal.Hvala vam!
Tudi s svojim rezultatom sem bil zadovoljen (21km). Pa rezultat ni v prvem planu. Bolj me je veselilo srečati znane nasmejane obraze.
Lep pozdrav vsem!
Stane!
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Prvič na ta dogem. Zaradi rezanja podplata 3 tedne brez treninga. :cry:
Rana še ne čisto zaceljena. Mostiščar je zmajeval z glavo, ampak potem ko je videl, da vsekakor nameravam štartati je pristavil: Pa glej, da boš počasi začel :!:

Lani sem na tej progi krepko crknil na 21 km. Še brez Polarja, ki meri srčni utrip in hitrost. Letos oborožen s tehniko - Polar neto čas, klasična ura za vsak slučaj - bruto in spodbudo - odlično družbo na startu in v prvem krogu :lol: :oops: za prvi krog.

Glede na poškodbo mi ni bilo jasno ali bo šlo le 10 km, 21 km ali 42,2 km. Delal sem se, da bo 42. Prvič v življenju ZEN tek na takšno razdaljo. Sem mislil udariti prvi krog malo po dve uri, pa je na srečo zaradi dobre družbe, ki sem ji bil več kot hvaležen šlo malo nad 2 uri. Vedel sem, da mi bo v drugem krogu prišlo prav. 8): Najivači ob progi so bili noro glasni, tako od prirediteljev, še bolj pa TF (hvala vsem, našteti ste pa že bili) na svoji postojanki in cilju. Te kar izstreli v drugi krog.

V drugi krog sem šel s spoštovanjem z vseh opisov drugega kroga, ko baje ostaneš sam na progi. Amprak to se ni zgodilo 8) :lol:

V drugem krogu ni bilo nisti sekunde, da ne bi videl nekoga pred seboj. Tam do tridesetega kilometra sem celo povečal tempo in začel sanjati, da bi morda šlo pod 4 ure, še posebej, ko sem prehiteval vse živo. Kakšen carski občutek. Prehitela me je namreč le peščica izkušenih tekačev. Po tridestem kilometru sem videl, da bo treba nadaljevati v prejšnjem ritmu.
In še vedno sem užival, tudi v 35 in 38 km, ko sem pričakoval krizo, pa
sem tekel brez vsakršnih težav. Še vedno prehiteval veliko tekačev. Še 2. TF postaja noro glasnih navijačic in navijačev (ki so vzklikali moj Nick) :cast1: me je spravila pred ciljem za nekaj časa na hitrost 4:30 min/km, kar je (za moje sposobnosti) noro glede na moj splošen maraton tempo malo pod 6 min/km. DRugi krog je bil približno enako hiter kot prvi, kar pomeni, da prvi ni bil prepočasen.

Na koncu nič utrujen, danes skoraj brez bolečin. Meni se zdi to veliko več vredno, kot če bi tekel deset minut hitreje in "umrl" na koncu.

Ja celo na analizo sem prišel. Bilo je super.
:TF)

Še nekaj sem spoznal. maraton lahko doživiš tudi če zaradi različnih razlogov ne tečeš. Navijači/ce ste bili/e duše tega teka. Kadar ne bom tekel, bom tudi sam navijal. :wink:
A čas, Milkec bi rekel 42,2 km. In to je bilo vse kar sem si ta dan želel. Nasmeh na cilju pa je bil le dodatek, ki se ga nisem upal pričakovati. ZEN maraton ??? Še lansko leto ne bi verjel, da je to mogoče.
:wink:
In letos je bil prvi krog v ZEN varianti več kot 5 min itrejši od lanske 21 km kalvarije.

:lol:
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 30 Okt 2006, 20:30, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 še1PR
Ojla!
Kakor je bilo mojih 10 bolj mučenje, je bilo potem toliko bolj luštno v navijaški vlogi. Tam okrog navijaškega TF :TF) punkta še danes zrak valovi od vseh vaših mahanj, po zraku krožijo lupčki in nasmehi, ki smo jih bili deležni od vas! :wink: Carji ste!
Sicer se bom trudila, da bom drugo leto na progi, drugače pa pridem spet navijat! Smo bili prav ponosni, da smo nekatere, ki so že hodili, spet pripravili do teka! :wink: :)
Pa brankos si še enkrat zasluži zahvalo za megafon, čeprav sem se ga trudila uporabljat, sem danes raje bolj tiho... :wink:
 mojtom
oranzni_slon napisal/-a:Pozdrav!

8) Se moj loncek o LM. :) Ali lahko organizatorju kaj zamerim? Niti ne, edino tale salamastika z rezultati je pa ze nekoliko brezvezna in podobna zgodbi o jari kaci in steklem polzu. :( Ze res, da sem v pol ure po prihodu v cilj prejel rezultat na SMS ampak, web stran jim pa ze leta dela tezave. :( Beda. :(
:P

Še eden, ki samo nerga kako je slabo in sploh in oh narobe na tem maratonu predlagam, da ti in tako misleči organizirate tako prireditev pa me zanima kako jo boš izpeljal. Me prav zanima tvoja reakcija ob tako nesramnih komentarjih, ki jih zaslediš tukaj na tem forumu. Vsi podobno misleči imate možnost organizirat tako množično prireditev vendar verjemi tudi tekači niste brez napak. Ker gledam z strani gledalca, so organizatorji poskrbeli za vse, seveda ne gre brez napak, tudi ti bi jih naredil ob tako velikem zalogaju kot je taka prireditev. Ker pa se večini sodelujočih tukaj na forumu niti ne sanja kako se taka stvar organizira (izjema je uporabnik ERO - ki pa je za informacijo bivši član organizacijske ekipe Ljubljanskega maratona) bodite raje tiho in ne komentirajte brez orgumentov kako vam rezultati ne pašejo, vas ni v rezultatni listi , pošiljanje na SMS. Če pa si vsaj malo računalničarja pa lahko razumeš, da niti en server v Slovenije ne zdrži take obremenitve, ki jo ti omenjaš ( nemogoč dostop do rezultatov ). Zadeva je čisto preprosta, vsi bi radi izvedeli čimprej svoj rezultat vendar je propustnost linij preslaba za kaj takega. Drugače pa se obrni na zgoraj omenjenega uporabnika pa ti bo razložil kakšne težave so bile predlani, ko je bila stran na njihovem strežniku, ki je pokleknil oni pa niso imeli backupa.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA