- 08 Jun 2006, 11:17
Letos sem se začel malce intenzivneje ukvarjati s tekom (3x na teden). Običajno so bile pretečene razdalje med 10 in 15 km, kdaj tudi več, v glavnem po makadamskih poteh in kolovozih, večkrat tudi v breg (tja do 400 višincev). Vse lepo in prav, bolečin nisem imel nobenih, potem pa sem šel teči pol maraton, vse po asfaltu. V cilju sem imel bolečine v kolenih, ki so po dobrem dnevu izginile, ter bolečine na notranji strani nog med stopalom in gležnjem s tendenco proti prednjemu delu stopala. Nad istimi težavami je pojamrala tudi kolegica, ki je tekla z mano.
Vzel sem si teden dni počitka, potem pa sem se spet odpravil teči na mojo staro dobro makadamsko turo - in glej ga zlomka, po nekaj km se bolečine pojavijo. Težavo rešim tako, da se ustavim, malo pomasiram in razgibam gleženj oz. tisti del noge, vendar je v redu le nekaj km, potem se zadeva ponovi. Ali imam mogoče copate, ki premalo absorbirajo?
Sicer hodim normalno brez bolečin, problem je le pri daljšem teku.
In še vprašanje - kaj pomeni, če si pronator (upam, da sem prav napisal)?
Lp
Vzel sem si teden dni počitka, potem pa sem se spet odpravil teči na mojo staro dobro makadamsko turo - in glej ga zlomka, po nekaj km se bolečine pojavijo. Težavo rešim tako, da se ustavim, malo pomasiram in razgibam gleženj oz. tisti del noge, vendar je v redu le nekaj km, potem se zadeva ponovi. Ali imam mogoče copate, ki premalo absorbirajo?
Sicer hodim normalno brez bolečin, problem je le pri daljšem teku.
In še vprašanje - kaj pomeni, če si pronator (upam, da sem prav napisal)?
Lp