A, dobra tema. Da malo poračunamo za nazaj.
Tule sem 26.12.2005 sanjal o 2006.
Damijan napisal/-a:2006? Hm, pa bo res treba razmislit. Ampak takole, iz prve: sprašujem se, ali gre hitreje ("dlje" me niti ne zanima)? To pomeni - spravit Big M pod 2:50... In če je vredno... Ve se namreč, kakšna je pot do takega rezultata. Ena stvar s foruma se mi je vtisnila in mi je res rajcig za drugo leto: tisti maraton v Avstiji, neki Tiroler Speed Marathon, al nekaj takega, ki ima razlike kaj-te-vem kolko negativnih metrov. Morda.
Torej: zame je tekaško 2006 že nekaj časa zaključeno. Dovolj sem imel, čeprav sem nameraval oktobra še maraton odtečt!
Če grem po vrsti - naj bodo tekme tiste, ki določajo vrstni red:
-
tek trojk - 28k: dolgo nismo vedeli, ali se bo naša standardna ekipa (Muda) dobila, potem pa vendarle: odlično odtekli, ekipa ima seveda vedno najšibkejšega, a je vseeno letelo -
pod sanjskima 2h!
-
Radenci, 42k - trening maraton, bolj za druženje... Odlično vreme, start prestavljen na dopoldnaski čas je marsikomu prinesel PB. Vendar pa v drugem krogu ni blo več družbe, zato sem potegnil: s tako lahkoto še nobenga maratona nisem pretel. Nobenga musklfibra, zajebancija na poti, prvič na maratonu brez gelov..sem kar domače kekse doziral, pa kako meso iz tünke bi tudi z veseljem, če bi ga le na okrepčevalnicah imeli. Ej, pa pripravljen sem bil, da bi lahko en tak PB postavil. Za ljubitelje številk - 42k zdelal v 3:04:04 pri povp. pulzu 149... Nasmeh valjda ni izostal. Sprehod, bi še lahko prepotentno dodal.
-
Tirol Speed Marathon - 42k - evo, to je bil glavni cilj sezone. Hitro! PB! Pripravljen več kot odlično, kalkuliral sem .. a sem se zakalkuliral! Sicer pa - saj je bilo v poročilu vse napisano. Vročina! Raje tečem maraton pri 10-ih stopinjah, pri 30-ih je bolje poležavat v senci s pirom v roki. Dolgo časa sem bil precej jezen (niti ne vem na koga ali kaj, preprosto mi nič ni bilo jasno...), danes pa sem s tem
pod-3h-maratonom kar zadovoljen.
-
SAM - 35k - potem, ko sem Grintovec zaradi zgornjega maratona moral izpustiti, se SAM-u res nisem nameraval odpovedati. Moral sem na skale. S tekom, vremenom, organizacijom, rezultatom ter vsem, kar sodi pač zraven, več kot zadovljen, precej popravil PB, 6 meso v absolutni kategoriji pa je več, kot sem sploh lahko sanjal. Zame najlepši tek!
Obveznosti, deloma prehlad, nenazadnje pa tudi naveličanost, so vzeli veselje do maratona tako v Podgorici kot tudi domačo, ljubljansko alternativo. Dost sem imel, evo... Šel v tekaško penzijo, precej sem znižal mesečno kilometražo; hecno le, da mi ni nič kaj dosti več časa ostajalo.
In - to je to. Dobro leto je bilo! Nič prisilnega počitka.. Ko bo konc leta, bom verjetno na kakih 2500 tekaških km zaključil. Takrat pa razodenem plane za '07. Edino tole še - tekaškemu dedku mrazu že pišem pismo, naj me obvaruje predvsem prehladov, angin, grip... Za poškodbe smo si večino itak sami krivi.[/b]