Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Nadj@
LP

PLAN: 10 KM preteči blizu 1 ure, ostati aktivna pri teku, kupiti tekaške smuči za zimo.

Vse uresničila na 100%
Uporabniški avatar
 50cent
Ni bilo planov za leto 2006....saj sploh nisem imel tekaških copat. Potem pa me je nekega dne nekdo :bum: in se je začelo.
Prvi plani so bili....ne pretiravaj, ko tečeš se smej, tek naj bo užitek, odteči cooperov test (2,4km) brez ustavljanja..... :oops: ja vem ja!!!
Sedaj pa smo že blizu 8km in cca. 40 minut brez ustavljanja :) za mene fenomenalno.
Naslednje leto pa udeležba na nekaj krajših tekmovanjih (do 10km), potem LM verjetno 10km, če bom dovolj natreniran mogoče 21km samo dvomim :? ...pa še za konec verjetno palmanova na 21km.....če prav pomislim, sem v enem postu obljubil, da grem naslednje leto z vami v palmanovo tako, da.......bo ta padla sigurno :P pa če me boste morali nositi okrog :wink:
Lp 8)
Uporabniški avatar
 Damijan
A, dobra tema. Da malo poračunamo za nazaj.

Tule sem 26.12.2005 sanjal o 2006.

Damijan napisal/-a:2006? Hm, pa bo res treba razmislit. Ampak takole, iz prve: sprašujem se, ali gre hitreje ("dlje" me niti ne zanima)? To pomeni - spravit Big M pod 2:50... In če je vredno... Ve se namreč, kakšna je pot do takega rezultata. Ena stvar s foruma se mi je vtisnila in mi je res rajcig za drugo leto: tisti maraton v Avstiji, neki Tiroler Speed Marathon, al nekaj takega, ki ima razlike kaj-te-vem kolko negativnih metrov. Morda.

Torej: zame je tekaško 2006 že nekaj časa zaključeno. Dovolj sem imel, čeprav sem nameraval oktobra še maraton odtečt!

Če grem po vrsti - naj bodo tekme tiste, ki določajo vrstni red:
- tek trojk - 28k: dolgo nismo vedeli, ali se bo naša standardna ekipa (Muda) dobila, potem pa vendarle: odlično odtekli, ekipa ima seveda vedno najšibkejšega, a je vseeno letelo - pod sanjskima 2h!

- Radenci, 42k - trening maraton, bolj za druženje... Odlično vreme, start prestavljen na dopoldnaski čas je marsikomu prinesel PB. Vendar pa v drugem krogu ni blo več družbe, zato sem potegnil: s tako lahkoto še nobenga maratona nisem pretel. Nobenga musklfibra, zajebancija na poti, prvič na maratonu brez gelov..sem kar domače kekse doziral, pa kako meso iz tünke bi tudi z veseljem, če bi ga le na okrepčevalnicah imeli. Ej, pa pripravljen sem bil, da bi lahko en tak PB postavil. Za ljubitelje številk - 42k zdelal v 3:04:04 pri povp. pulzu 149... Nasmeh valjda ni izostal. Sprehod, bi še lahko prepotentno dodal.

- Tirol Speed Marathon - 42k - evo, to je bil glavni cilj sezone. Hitro! PB! Pripravljen več kot odlično, kalkuliral sem .. a sem se zakalkuliral! Sicer pa - saj je bilo v poročilu vse napisano. Vročina! Raje tečem maraton pri 10-ih stopinjah, pri 30-ih je bolje poležavat v senci s pirom v roki. Dolgo časa sem bil precej jezen (niti ne vem na koga ali kaj, preprosto mi nič ni bilo jasno...), danes pa sem s tem pod-3h-maratonom kar zadovoljen.

- SAM - 35k - potem, ko sem Grintovec zaradi zgornjega maratona moral izpustiti, se SAM-u res nisem nameraval odpovedati. Moral sem na skale. S tekom, vremenom, organizacijom, rezultatom ter vsem, kar sodi pač zraven, več kot zadovljen, precej popravil PB, 6 meso v absolutni kategoriji pa je več, kot sem sploh lahko sanjal. Zame najlepši tek!

Obveznosti, deloma prehlad, nenazadnje pa tudi naveličanost, so vzeli veselje do maratona tako v Podgorici kot tudi domačo, ljubljansko alternativo. Dost sem imel, evo... Šel v tekaško penzijo, precej sem znižal mesečno kilometražo; hecno le, da mi ni nič kaj dosti več časa ostajalo.

In - to je to. Dobro leto je bilo! Nič prisilnega počitka.. Ko bo konc leta, bom verjetno na kakih 2500 tekaških km zaključil. Takrat pa razodenem plane za '07. Edino tole še - tekaškemu dedku mrazu že pišem pismo, naj me obvaruje predvsem prehladov, angin, grip... Za poškodbe smo si večino itak sami krivi.[/b]
 Nataša
:arrow: letos sem odtekla enega bolj zabavnih tekov doslej - z Borom sva dosegla neverjeten rezultat v Sežani, saj sva v cilj prifiniširala po točno 21 km in še nekaj metrov (cirka), med samim tekom pa sva se narežala, naučila malo angleščine in na smrt prestrašla tekača pred nama (tega sem bla kriva jaz :? ). Poleg tega sem odkrila, da moje koleno po nekaj mesecih počitka spet deluje, kot je treba.

:arrow: vrhunc (pa ne matjaž :D) leta so bile trojke, mojih prvih 28 km v tandemu z Jethrom in Borom. Matej je precej uspešno pritiskal na bremze, midva sva pa spet lagano šetala po Golovcu, vmes mi je celo uspelo pasti. Filing po teku - odličen!

:arrow: svojo zen serijo sem nadaljevala z Umagom in še nekaterimi lokalnimi teki, ciljala pa na ali maraton v Bruslju konec avgusta ali pa na 35 km SAM-a ali pa na bejbija. Ratalo je tole tretje :D. In mi ni žal ne za maraton in ne za SAM - they will be mine (Wayne's world PRESS) oz še je čas (Kreslin PRESS).

-..in tako zdaj uživam na dolgem tekaškem dopustu. V omari me čakajo sveže mizunke waverider, uvožene za majhne denarje iz Amerike, spomladi jih bom preizkusila!

Skratka, plodno leto je bilo :lol:
Uporabniški avatar
 50cent
Nataša napisal/-a:Skratka, plodno leto je bilo :lol:

:shock: :shock: :shock:...... :D

MihaPR na raport!! :rol:
Uporabniški avatar
 Bor
Nataša napisal/-a::arrow: letos sem odtekla enega bolj zabavnih tekov doslej - z Borom sva dosegla neverjeten rezultat v Sežani, saj sva v cilj prifiniširala po točno 21 km in še nekaj metrov (cirka), med samim tekom pa sva se narežala, naučila malo angleščine in na smrt prestrašla tekača pred nama (tega sem bla kriva jaz :? ). Poleg tega sem odkrila, da moje koleno po nekaj mesecih počitka spet deluje, kot je treba.

:arrow: vrhunc (pa ne matjaž :D) leta so bile trojke, mojih prvih 28 km v tandemu z Jethrom in Borom. Matej je precej uspešno pritiskal na bremze, midva sva pa spet lagano šetala po Golovcu, vmes mi je celo uspelo pasti. Filing po teku - odličen!

:arrow: svojo zen serijo sem nadaljevala z Umagom in še nekaterimi lokalnimi teki, ciljala pa na ali maraton v Bruslju konec avgusta ali pa na 35 km SAM-a ali pa na bejbija. Ratalo je tole tretje :D. In mi ni žal ne za maraton in ne za SAM - they will be mine (Wayne's world PRESS) oz še je čas (Kreslin PRESS).

-..in tako zdaj uživam na dolgem tekaškem dopustu. V omari me čakajo sveže mizunke waverider, uvožene za majhne denarje iz Amerike, spomladi jih bom preizkusila!

Skratka, plodno leto je bilo :lol:

....je prov zanimivo, da glede na to da sva skor vse :lol: počela skupaj...tudi miha mel cajt kakšno stvar narest... :D :D
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Sezone še ni konec, vsaj še dolski tek nas čaka 26. decembra, ravno prav pride, da si malo potresemo želodce in jih pripravimo na nove količine hrane :roll:

Drugače je pa tole vreme kot nalašč za nabiranje forme, in če bo še vztrajalo bomo morali cilje za novo sezono "rebalansirati" :)

Jaz si želim od Miklavža, Božička in dedka Mraza, za god in rojstni dan in za vse ostale praznike samo to, da bi šlo brez poškodb in bolezni, cilje si pa potem sproti izberem, jih je pa kar za nekaj let še...
Uporabniški avatar
 RoKo
DuleKTKV napisal/-a:" :)

Jaz si želim od Miklavža, Božička in dedka Mraza, za god in rojstni dan in za vse ostale praznike samo to, da bi šlo brez poškodb in bolezni, cilje si pa potem sproti izberem, jih je pa kar za nekaj let še...

To jaz želim vsem, seveda tudi sebi. Mal je še zgodaj za voščila, škodit pa ne more.
Uporabniški avatar
 perpetruum
ojoj kolk sem še daleč od opisanih planov in realizacij...

mislim, da sem si nekje na začetku leta želel, da bi se streznu :-(
in tud, da bi še kdaj lahko šel do pisarne v prvem nadstropju ne da bi vmes moral zadihan počivat...ali pa da bi lajko stekel čez cesto pri oranžni, ne da bi na drugi strani bruhal od napora...

ja, KOPB je zahrbtna, počasna a vztrajna in menda dosmrtna bolezen...

potem pa mi je prijateljica marca letos v bolnico prinesla Polet in mi zabičala naj si ga vsak četrtek sam priskrbim in preberem tiste strani proti koncu revije...in brat mi isti dan (kakšna koincidenca) prinese Mizzunke (še sedaj ne vem po kaki logiki naj bi kroničnemu pljučnemu bolniku v bolnico človek prinesel vrhunske tekaške copate...?)

in potem sem v gozdu za bolnico našel 100 metrov ravnega makadama in si postavil cilj da ga nekoč pretečem celega...in sem ga! že po enem mesecu (čeprav sem vmes tudi bruhal od napora...)

in potem sem poleti našel TF in si začel postavljati cilje povezane s prebranim na raznoraznih starih in novih postih...

eden od velikih letošnjih ciljev je bil narediti Cooperjev test...jaka stvar! a za ta test je potrebno vsaj dvanajst minut teči...uspelo mi je v soboto po več kot štirih mesecih poštenega truda...in kot da sam sebi nebi verjel sem šel v nedeljo na stadion v Novo Gorico in probel še enkrat...priznam, da mi je šlo na jok, ko mi je uspelo...od evforije sem tekel še cel krog za povrh in bilo mi je kot da sem zamagal na tekmi življenja...čeprav sem bil v deževnem novemberskem popoldnevu na atletski stezi čisto sam sem skoraj prepričan, da sem slišal huronski aplavz...

mislim, da si bom nudil eno lepo nagrado te dni...

;-)
Uporabniški avatar
 dog
CILJ: čez slabih 10 dni začnem s individualni treningi. Imel sem zelo malo pavze. Pretekel ne bom tako velike kilometrine kot vi, ampak bom bol dal povdarek bolj na krajšim relacijam. Na koncu bo skupaj nekje 120km v slabem mesecu.

ŽELJE: ostati zdrav in vesel še naprej in pa da bi enkrat pretekel 42km maraton, ki ga zdaj zaradi svojih dejavnosti ne morem. žal....
Uporabniški avatar
 raziskovalec
perpetruum napisal/-a:ojoj kolk sem še daleč od opisanih planov in realizacij...

mislim, da sem si nekje na začetku leta želel, da bi se streznu :-(
in tud, da bi še kdaj lahko šel do pisarne v prvem nadstropju ne da bi vmes moral zadihan počivat...ali pa da bi lajko stekel čez cesto pri oranžni, ne da bi na drugi strani bruhal od napora...

ja, KOPB je zahrbtna, počasna a vztrajna in menda dosmrtna bolezen...

potem pa mi je prijateljica marca letos v bolnico prinesla Polet in mi zabičala naj si ga vsak četrtek sam priskrbim in preberem tiste strani proti koncu revije...in brat mi isti dan (kakšna koincidenca) prinese Mizzunke (še sedaj ne vem po kaki logiki naj bi kroničnemu pljučnemu bolniku v bolnico človek prinesel vrhunske tekaške copate...?)

in potem sem v gozdu za bolnico našel 100 metrov ravnega makadama in si postavil cilj da ga nekoč pretečem celega...in sem ga! že po enem mesecu (čeprav sem vmes tudi bruhal od napora...)

in potem sem poleti našel TF in si začel postavljati cilje povezane s prebranim na raznoraznih starih in novih postih...

eden od velikih letošnjih ciljev je bil narediti Cooperjev test...jaka stvar! a za ta test je potrebno vsaj dvanajst minut teči...uspelo mi je v soboto po več kot štirih mesecih poštenega truda...in kot da sam sebi nebi verjel sem šel v nedeljo na stadion v Novo Gorico in probel še enkrat...priznam, da mi je šlo na jok, ko mi je uspelo...od evforije sem tekel še cel krog za povrh in bilo mi je kot da sem zamagal na tekmi življenja...čeprav sem bil v deževnem novemberskem popoldnevu na atletski stezi čisto sam sem skoraj prepričan, da sem slišal huronski aplavz...

mislim, da si bom nudil eno lepo nagrado te dni...

;-)

Perpetruum :clap: :cast1:
TF je res motivacija, ampak vse si pa dosegel sam.
Uporabniški avatar
 perpetruum
hej raziskovalec...hvala za "aplavzkota"...tisti, ki se klanja naj pa še malo dosti počaka...

ravno to mi je pri teku skoraj najbolj všeč: kolikor vložiš, tolk tud dobiš!!
čista računica, NI POLITIKE, nobenih borznih iger, polen pod nogami in podobnih lumparij, ki so me vse prevečkrat že spravila v turobna in žalostna razpoloženja...

najprej res nisem mogel verjeti, ko sem na TF-ju prebiral, kaj naj bi se s časom zgodilo z mojim telesom...če bom vztrajen in zagrizen...ampak zdaj verjamem...vsak mesec mi prinese nove dokaze...ko potegnem črto pod pretečene km in prešvicane ure preživete v prekrasni naravi...JE REZULTAT VEDNO POZITIVEN!!!

ha...in tako pravi tudi kolega SUUNTO

:D
Uporabniški avatar
 športnik
Hja, čimveč snega, idealnih razmer in lepega vremena ter visokih in še višjih vrhov... :D :D
Uporabniški avatar
 dog
PERPERTRUUM (eden od velikih letošnjih ciljev je bil narediti Cooperjev test...jaka stvar! a za ta test je potrebno vsaj dvanajst minut teči...uspelo mi je v soboto po več kot štirih mesecih poštenega truda...

Čestitke!!! (ko sem prebral tvojo zgodbo je to prekleman uspeh, zdaj pa postavi nov cilj in tudi tega boš premagal, verjami mi!!!)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA