hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ekola jaz pa sem Tomaž in bom prišel.Sicer Vlajko danes sem zopet prišel do računalnika in internete ker nimam trenutno dostopa do njega :cry: :cry: pač tako je.Upam da bo kmalu bolje!Tako ali tako sem mislil danes napisati povabilo za Filipidov tek ali pohod ki bo to nedeljo.
Tako da se ti Vlajko zahvaljujem za ves ta trud, ki si ga vložil. :laola .Ja lansko leto sem namreč sam stopical po tej poti.Pač vreme je naredilo svoje seveda da ostali niso mogli priti.Sem bil pa že lansko leto v mislih v letošnjem letu na drugem teku oziroma pohodu na Vodiško planino v Filipidov spomin.Letos sem bil že kar nekajkrat na Filipidovem grobu in mu zaželel veliko lepega kjer koli nas pač opazuje.
Vlajko defenitivno grem tudi jaz.Bom pa še jaz v kontakt stopil z gospodarjem Jarma :lol: .Ker sem sedaj trenutno doma v bližini Krope natančeje v Radovljici tako da ne bo frke!Grem že jutri tja pa ti Vlajko po telefonu sporočim velja!Ko ponovno vzpostavim našo spletno stran od AD OLIMPIK ker imamo sedaj majhne tehnične težave bom dal tudi to rubriko tja notri.Filipidov tek oziroma pohod na Vodiško planino.Zasluži si to ker je del Vseh nas, ker je hotel priti na Vodiško planino kar je izrazil malce pred tem ko je odšel od nas.
Skratka Vlajko ko se priklopim na internet bom pa to pisanje zopet malce notri prinesel :lol: :lol: :lol: pa kaj krajšega napisal :wink: !
Upam da boste tudi v takem številu seveda prišli kot ste omenili in se javili.Jaz bom prišel in odpeketal tudi če bo sodni dan :lol: .To sem Franciju obljubil že dolgo tega nazaj.No pa dovolj klobasanja ha,ha.Vlajko se vidimo v nedeljo in če se uspem kje priklopiti na internet pa še kaj klocnem!
ČAO SE VIDJAMO!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja ta desna varianta o kateri govori oziroma piše Vlajko je malce bolj položna in je luštna varianta.Časovno je skoraj isto kot leva varianta samo leva varianta je bolj strma in to je to.Tako da se boste pomojem lahko odločili na samem licu mesta več variant je bolje je ali ni tako :lol: :wink: !
Pr Jarmu je pa fantastično to lahko potrdijo tudi tisti ki so tekli po 1.Teku po ulicah Krope ki bo pa seveda tudi naslednje leto to lahko z zagotovostjo trdim že sedaj 100%!
ČAO
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
Vlado, daj na spisek še dva "2MUCH-a". :wink:
Katera dva bosta to (sigurno en starejši in en mlajši), bo javno znano v nedeljo po zasedanju družinskega parlamenta!! :wink:

LP VB
Uporabniški avatar
 ales
Pridem tudi jaz. Najverjetneje tudi Alenka.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Eno mojih zadnjih javljanj na temo nedeljske Vodiške planine. Vreme nas bo, kot trenutno kaže, spremljalo v najlepši možni izdaji. :D

Vse, kar sem napisal v temu postu, še vedno drži. 8) Tam se nahaja tudi trenutni seznam. :!:

Kot vidim, ste se dokaj pridno prijavljali in se nas je nabralo kar za eno krasno družbico, na katero bo budno pazil simpatični Tobi. :wink:
Ker pa je v našem "vlaku" še dovolj prostora, se lahko prijavljate še naprej. Ali pa se enostavno pojavite na vhodu pokopališča Kropa, v nedeljo do 9.00. 8) :wink:

Za svečo bom poskrbel kar sam. Seveda tudi vam ni prepovedano, če bi se želeli "izprsiti" s kakšno. Morda celo kakšno rožico, ni pa potrebno s tem ravno pretiravati. :!:

PS:
Če kakšnega od pohodnikov slučajno ne boste prepoznali ali pa v njem prepoznali, recimo, Tonija Venclja ali pa samega Jonathana Wyatta, se nikar preveč ne začudite, saj so naš nedeljski pohod objavili celo v včerajšnji izdaji revije Polet. :shock: :D
Uporabniški avatar
 tini
Pridem.

Ero - prinesem ti fotke iz CG.

lptini
Uporabniški avatar
 softi
Moja "malenkost" odpoveduje udeležbo na jutrišnjem pohodu.
Upam, da bo drugič šlo.

lp
N.
Uporabniški avatar
 Tuareg
Dve muhi na en mah:

1. pridem na pohod, upam, da bo vsaj malo podoben aprilskemu;
2. en post je več
Uporabniški avatar
 Vlajko
Tuareg napisal/-a:... upam, da bo vsaj malo podoben aprilskemu ...

A nisi letos že dosti prehodil? Nisi? Potem pa pridi zjutraj kar peš iz Gorij v Kropo, popoldan pa enako domov. :idea: :) :wink:
Uporabniški avatar
 Snezinka
OJla,
mene se nekaj loteva (grlo, glava, čudno počutje Press), tako da ne bom tvegala in bom jutri raje dala malo miru sama sebi.
Bom v mislih z vami!

lp
Snezinka
Uporabniški avatar
 jcerni
Foto utrinki iz 2. filipidovega spominskega pohoda, 26. november 2006

Naj bodo te fotografije, video in glasba v Francijev spomin.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
 Vlajko
A si lahko želimo kaj lepšega kot "ujeti" najlepše možno vreme za takle pohod. :D Danes nam je to uspelo! :arrow: Natanko ob obletnici skoraj metrske snežne odeje prav po teh pobočjih, smo imeli prekrasno, prijetno toplo, jesensko vreme. 8)

Paa, ... kakšno spoštljivo število hodcev je prišlo zjutraj pred pokopališče. Bilo je, prešteto "čez palec", več kot 20 "naših", skoraj toliko pa tudi nečlanov TF; :arrow: le ti so se odzvali na vabilo, ki so ga zasledili v reviji Polet (bravo revija :cast1: ). Ja, pa še trije predstavniki daljnega Labradorja so tudi šli z nami, dva fanta in ena punca. :wink:

Po kratkem obisku groba ter poklonu v Filipidov spomin, smo naredili le še gasilsko fotko, se razdelili v dve koloni, nato pa smo se začeli dvigovati proti Vodiški planini, ki je bila tisti trenutek skoraj 700 m višje. :roll: :wink: Meni so zaupali, da večino popeljem po strmi, levi varianti, ostale pa je vodil Tomaž. :clap:

Pot je med klepetom zelo hitro minevala in smo se mimogrede znašli v prekrasni travnati dolinici pred kočo ter med počitkom pričakali tudi "desno" grupo. 8)

Ker na srečanih TF ne gre brez pridnih slaščičarskih predstavnikov ženskega, danes pa tudi moškega spola, smo se, jasno, zopet sladkali. :D (Alja, Pegaz, ... :juhuhu: )

Pot nas je po polurnem postanku, zdaj pa res pod mojim vodstvom :oops: , vodila še višje, mimo najvišje točke Jelovice na Zidano skalo, kjer smo imeli lekcijo zemljepisa, saj je od tod vidno skoraj pol Spodnje Gorenjske ter vse skale in gozdovi nad njo. :D

Vzponov je bilo tukaj konec, začeli smo se lagodno spuščati proti vasici Jamnik, za katero marsikdo trdi, da je ena najlepših gorenjskih vasic ... in mimogrede smo bili tam. Ker si je nekaj pohodnikov želelo ogledati tudi jamniško cerkvico, smo se zopet razcepili. Večina je raje sledila meni, urno smo podričali po "bob stezi" naravnost v center Krope. Od tam pa naravnost na analizo v Gostilno pr' Jarmu... :arrow: Pa je steklo ... :wink: Ja, ta gostilna je resnično v redu zadeva. :cast1:

Ljubitelji slovenskih cerkva, ki seveda bližnjice iz Jamnika v Kropo niso poznali, so se nam pridružili kakšno uro kasneje, saj se cesta v dolino vleče bolj kot jara kača. :)

OK, o analizi naj napiše še kdo drug kakšen stavek, jaz bom omenil le še nekaj, kar sem si označil za današnji highlight. :arrow: Zakaj je Tina "izyemna"; in ne "izjemna". :wink:
Uporabniški avatar
 miro
Še majhen popravek!
Tudi obiskovalci cerkvice smo se pridno posluževali bližnjic.
Da smo prišli malo kasneje ,je pa več vzrokov :
od lepega vremna , do prelepega razgleda, pa žganjekuha, pa močne debate, pa še nikamor se nam ni mudilo....
Res enkraten dan!
Lp

Ps:
Vilko enkretne fotke- komplimenti!
Miro

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA