Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Kar nekaj vas je izrazilo željo, da bi ponovili nočni tek k Peričniku, zato sem se odločil, da ga ponovno organiziram že čez nekaj dni in sicer v torek petega decembra s pričetkom nekako ob 19uri.
Podrobnosti bodo še sledile , v kolikor bo kaj interesa za to druženje.
Pod slap se še vednolahko pripeljete z avtomobilom , to bo veljalo predvsem za navijače , rahlo bolne in svojce.
Potrebujem informativne prijave , da se lotim še ostalih aktivnosti.
Lep pozdrav!

Ps : Fotr upam , da boš tudi letos vodil eno skupino!
Miro
Uporabniški avatar
 pegaz
To, Miro!
:clap:

Tazadnji tek je bil izvrsten, kaneda LojzeP? ;)
(jest prnesem nož, ti pa napolitankoPRESS)

Aja: pridem!
1. Miro
2. Pegaz

LL, Pegaz :)
Nazadnje spremenil pegaz, dne 27 Nov 2006, 23:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Lep pozdrav Miro.

Tudi name računaj!!
Z veseljem pridem
:wink: .

Mario
miro napisal/-a:...Fotr upam , da boš tudi letos vodil eno skupino!

Ofkors, Miro. Seveda da, ampak tisto skupino, ki bo šla po krajši poti. Šli bomo ali po cesti ali po bližnjici, obe poti potekata ob Bistrici, ki priteče izpod Triglavske severne stene in obogatena z vodo iz Peričnika nadaljuje svojo pot v Savo in naprej. Kot je naročeno, bo ta dan tudi ščip, ki bo pripomogel k osvetlitvi, da se bodo bistri valovi hitrega in živahnega potoka bleščali v mesečini vzdolž doline Vrata. Tudi z vremenom je dogovorjeno, da ne bo nagajalo in zastiralo lune s kakšno nebodigatreba meglo ali oblaki. Za skomine si poglejte, kako je bilo na prejšnjih tekih k Peričniku.
Clearwater v Moonlightu skozi Door Valley!! 8) 8)

Kako je bilo poleti... :shock: ...in kako je bilo pozimi...
:D :D
Zdaj se pa hitro prijavljajte, da bo Miro uredil vse potrebno.
Se vidimo! Tudi če bo tema, saj je polna luna. Še enkrat:
Tek ob polni luni, ob bistrem potoku skozi prekrasno dolino do božanske predstave padajočega Peričnika. Kaj še hočemo lepšega? Ja to, da pridete! :D :D
Uporabniški avatar
 lojzeP
Končno spet tema, ob kateri se srečajo uhi in uste :D - z dobrotami

Pridem sigurno, prinesem pa ...... lakoto :roll: - nič ne ostane za Pegaza (p)ress
 Jožko
Pozdravljeni!

Pa še dva z Graparja, da bo zasedba res popolna in luna je tista, ki jo tudi v prelepi Baški grapi vidimo in imamo poleg teka tudi luno isto.

Jožko in Dorica
Pa lep pozdrav iz p......... Jožko
Uporabniški avatar
 ales
Pridem tudi jaz. Brez Alenke.
Uporabniški avatar
 Fotr
Tole je bolj podobno doživetju na teku, ampak, da vas spomnim na tek k Peričniku, naj ostane kot povabilo na ta tek. Že včeraj zvečer sem sklenil, da grem danes na ogled ceste in steze, ki vodi od Mojstrane do Peričnika, da v torek ne bo kakšnih nepričakovanih nevšečnosti.
:evil:
Danes zjutraj pa se zbudim z vsemi simptomi začetka neke bolezni, ne vem katere, ampak počutil sem se povaljanega, telo je bilo polomljeno, nos nekaj časa zabasan, nekaj časa pa kot odprt ventil, nobene ta prave volje in kar nekaj mi je nagajalo. Takoj sem vzel dva lekadola s folijo, v pol litra kofeta natresel za noht (aha! noht) C vitamina, direktno v grlo stisnil debelo limono in pojedel nekaj mandarin.
:(
To mi je tolikanj pomagalo, da sem se vseeno odpravil do Mojstrane, za namenom, da bom samo hodil in ne bom tekel. Avto sem pustil pri Teražu in takoj po izstopu me je kar zmrazilo. Ker velja mnenje, da moraš biti za tek v mrazu oblečen toliko, da te v začetku zebe, sem kar hitro odšel po bližnjici, gozdni poti proti Peričniku. A hodil sem samo par minut, noge so se premikale vedno hitreje in kmalu sem tekel kot jelen. Sonca sicer ni bilo, bila pa je srebrna koprena megle, ki je naravi dajala vtis beline, ozračje je bilo vlažno in hladno, zrak pa čist in prijeten za dihanje, ker ni bil preveč mrzel. Skratka, začel sem teči, telo se je ogrelo, najprej sem dobil vroča ušesa, potem pa je začel teči tudi znoj po licih. Nekajkrat sem kihnil, da je odmevalo po Vratih, prestrašil sem jato ptic in iz bližnje strmine se je vsulo nekaj kamenja. Nos se je očistil, lica so postala rdeča, dobro počutje je prevladalo, tako da sem ozdravljen pritekel do slapa.
:D
Spustil sem se do Bistrice, kjer je na njenem bregu rastel svetlozelen mah in tam napravil razgibavanje. Kar čutil sem, kako bolezen leze iz mene in kako se vrača življenje v telo. Evo to naredi tek v zdravi naravi, v čistem zraku, ki ga bogatijo drevesa s svojim izdihavanjem kisika.
:shock:
Nazaj sem se vračal po cesti, skoraj vriskal sem, a ker ne znam vriskati sem bil raje tiho. Nekajkrat sem še pljunil, da je Bistrica narasla za kakšen centimeter, dvakrat zakašljal in bil sem nared. Zaslišal sem sicer neko pokanje, a potem sem dojel, da pokam od zdravja. To sicer ni recept za ozdravitev najavljajoče bolezni, ampak je izkušnja, kako dober zrak, gibanje in narava pripomoreta k našemu dobremu počutju.
:D
Tekaške smeri iz Mojstrane do Peričnika so v redu, najsi bo to bližnjica skozi gozd ali tek po cesti. Dolžina proge je v eno smer 4,5 km, Mojstrana ima nadmorsko višino 641 m, koča pri Peričniku pa 720 m, višinska razlika je torej 119 m. A tega ni opaziti, saj sta samo dva kratka, malo strmejša klanca, sicer se pa pot neopazno in počasi vzpenja. Kot nalašč za počasen, pogovorni tek, ki prinaša vzdržljivost in pripomore k dobri volji.

Torej se vidimo na teku k slapu Peričnik.:!: :D
Uporabniški avatar
 Vlajko
Žal se vam med tednom ne morem pridružiti na tem prikupnem teku. :cry: Lahko vam zaželim le: Lepo se imejte. :wink:

Upam, da bo med novoletnimi prazniki ponovitev tako kot predlani. :!: :P
Uporabniški avatar
 Pingo
Verjetno tudi jaz pršibam na ta tek,jaaaa.A bo slap že zamrznjennn :wink: :lol:
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
ales napisal/-a:Pridem tudi jaz. Brez Alenke.

Tudi jaz! Brez 3/4 ekipe!!! :wink:

LP VB
Uporabniški avatar
 miro
Tako tek bo v torek s pričetkom ob 19uri.
Start bo pred trgovino v Mojstrani.
Ena okrepčevalnica- pri Nuši pri slapu.
Analiza na kmetji odprtih vrat pr Železnk v Mojstrani- pecivo se lahko prinese s seboj. Imajo razne gorenjske specialitete in dovolj pijače.
Možnost teka v dveh skupinah- počasni in bolj počasni.
Vreme napovedano lepo- upam , da ne bo oblakov!
Toliko na kratko, po patrebi napišem še kaj več.
Ps: tek je primeren tudi za začetnike.
Se vidimo v torek!

Lp
Uporabniški avatar
 pia
hoj,

na sprehod pridemo tri dame (Mojca, Katja, jaz) in dva z labradorja. Formirale bomo pohodniško ekipo (obute bomo v superge, a ne bomo tekle niti počasi, ampak res samo hodile...)
Pride še katera?

Ero naj pa le teče....

lp,
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
Jaz svojo udeležbo zaradi nujnih prevoznih aktivnosti družinskih članov(šofer PRESS :wink: ) na žalost odpovedujem! :cry:

Imejte se skrajno lepo in uživajte!!

LP VB
Uporabniški avatar
 pegaz
Dragi moji,

še vedno cajtam vnete sinuse, tako da ne tečem zunaj prav nič...
Žal me danes ne bo... škoda. :(

Lepo se imejte, Pegaz :(

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA