Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Fotr
Skozi dolino Radovne

Slika

so ob lepem sončnem vremenu danes tekli Mariolino, Miro in Skrb.

Slika

Slika

Več slik je v galeriji

Fotr je bil danes Fotor!
Uporabniški avatar
 miro
Fotr odlične fotke! Zares si se izkazal in tudi ostalim vsaj malo prikazal lepoto doline, verjamem , da si jo bodo kdaj ogledali v živo -"peš" , ali s kolesom.
Res si v ekšn!
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Fotr res si nas presenetil s fotkanjem in res si, kar je Miro napisal, predstavil čudovito naravo, po kateri smo tekli. Hvala ti za lepe fotke.

Lp

Mariolino :wink:
Uporabniški avatar
 Matevz
Tule: Slika
pa smo danes igrali hokej z otroki :D .

Ravno ko sem parkiral so trije pridrveli mimo.

Debelina ledu pa je med 7 in 10 cm, edino ob robu malo manj. In dopoldne (do 13.00) ko sije sonce je prav lepo toplo.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
:wink: ej Matevž pa kle zgleda kot da ste po luft drsal kot da ni nič ledu videti na slikah čeprav si omenil da je nekaj ledu. :lol:
Tole Radovno pa bom moral enkrat popikati videti je čudovita!
Se vidimo!
ČAO!
Uporabniški avatar
 predrag
:!:
Ma bravo dečki, ...za takšne stvari V SODELOVANJU Z NARAVO, ... smo vedno, ... prosimo lepo ALPSKI "WILD CARD" za drugič,. ...radi pridemo!
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Lep pozdrav Predrag.

Res so naše Alpe čudovite, zato ne bi bilo slabo, če se oglasite, da odtečemo kakšen lep alpski trening :lauf: . Lahko bi se zmenili! :lol: :lol: .

Lp

Mario
 janezk
Zdravo!

Lepe slike Fotr, posnet je skoraj vsak odsek ceste!

Ja Radovna je zares čudovita za tek. Sam jo namreč zelo dobro poznam, ker je to moj domači okraj in največkrat tečem ravno po njej. Bi rekel, da sem kar navezan nanjo.

Dolina ponuja še več, kot je razvidno na slikah. Zanimiva je tudi na drugem bregu, kjer sicer ni ceste. Ta stran nudi bolj dinamičen teren z mehkejšo podlago. Pot je speljana večinoma po kolovozih in stezah, le na nekaj mestih je potrebno nekaj iskanja, če ne poznaš terena. Vendar nimaš kaj zgrešiti. Na ta način je možen prehod od Krnice pa vse do "roke" - spomenika požganim domačijam.

Možne so tudi povezave z okoliškimi planotami. Na eni strani je Pokljuka, na katero se lahko povzpnemo skozo Pokljuško sotesko ali čez Staro Pokljuko. Na drugi strani je Mežakla, kamor je možen vzpon po stari poti čez Pernike. Ostale poti so za tek prestrme.

Je pa čudovita tudi za kolesarjenje. Zapelješ se lahko vse do Krme, možen je prehod do Mojstrane ali zahteven vzpon skozi Streseno dolino na Pokljuko.

Oglasite se kaj pri nas, mogoče se bomo lahko skupaj podali na tek ali kolo!

Pa lep pozdrav iz krajev, kjer je Radovna doma.
Uporabniški avatar
 miro
Predrag seveda ste dobrodošli, le prej se najavite bomo naredili turico iz Mojstrane do Bleda , pa še krogec okoli jezera. Po kosilu pa še sprehod do "peričnika", pa mogoče še kam. Verjemi tudi Gorenjska je prelepa!
Se vidimo!
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 predrag
:D
Sigurno se bomo videli, ... oglasili se bomo, ...
Uporabniški avatar
 Radolca
Danes sem pa uresničil svojo že dolgo pričakovano željo. S Samostojnim sva se odpravila na tek od Krniškega mostu čez reko Radovno, skozi dolino Radovne, do Kovinarske koče in do konca poti. Tam naju je, tik pred bivšo štalo za konje čakalo velik poplavljen bajer. Ni kaj, začela sva v Krnici in se pridno približevala končni točki - Krmi. Rekel sem si, da je to ena zelo zelo lepa tekaška varianta. Prednost je predvsem v tem (vsaj za mene), da se teče po makadamu, kar mi zelo ustreza. Začela sva in tekla cca 5,5 minut na kilometer, mislim da kar v redu. Med potjo sva z besedami "obrala" vse kar se je dalo. Presenetil nas je edino mraz, ki se je pojavil na Gorenjskem koncu v nedejo zjutraj :!: Pritekla sva do Kovinarske koče v Krmi, pa najine spremljevalne ekipe še ni bilo tam. "Pa pojdiva do konca", sva si rekla. Na koncu doline Krme je bilo "jezero" za katerim so ostali še štirje avtomobili, Greva nazaj, mu namignem. Tečeva nazaj do kovinarske koče, kjer naju pričakajo boljše polovice, malo popijemo, nekaj malega pojemo in hopla nazaj proti Gorjam. Tek nazaj je bil malo težji od tistega navzgor, ja bil pa prav tako uživancija.
34 kilometrov sva premagal v 3 urah in 10-ih minutah, sledil pa je "obisk blejskega jezera", kjer so ravno pospravljali vse stvari ko so se tičile Poletovega teka okoli Blejskega jezera,
V glavnem, ta izkušnja je bila fenomenalnab(po včerajšnjem teku za poklal gornjskega glasa v dolžanovi soteski. Zato bo treba ta tek še večkrat ponovoiti
Uporabniški avatar
 miro
Bomo tekali pozimi in nabirali "bazo".
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 samostojni
Radolca napisal/-a: Zato bo treba ta tek še večkrat ponovoiti

Ja spet me je Radolca pozitivno ukol prnesu, pa sva jo zmaširala k gor čez pa k dol čez po prelepi dolini Radovne, le občasno so se našla vozila in malo zasmradila pot, ko pa sva se vračala je bilo precej kolesarjev in tekačev na poti po dolini, prav prijetno oblačno je bilo, tako da je bilo pravšnje za tekanje na daljši čas.

Kopanje na Bledu neškodljivo in predpriprava za kasnejše udejstvovanje na hranilnem področju pri LEŠČANU takoj naprej čez tire v Lescah proti Radolci, morebiti bi morali poskrbeti za odmik nadležnih muh pa bi bilo vse v najlepšem redu, tako pa smo imeli še kakšen tlesk z dlanmi pa so padale vkop.
Skratka nedelja je minila v tekaškem užitku z znanimi domačimi obrazi. :lol: :lol: :lol:

Pa morda se kdaj to lahko neškodljivo ponovi.
Je pa bila predigra za Logarsko kar prijetna poldolgotrajna avantura.

Se mejte, pa kdaj v dolino Radovne se podajte,
ne bo vam žal,
vmes se tudi da,
doliti kako vodo da
ne bo prevroče blo
al pa dehidrirano telo. :beer: :beer: :drink :beer:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA