Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Fotr
Tudi tek v Bevkah je bilo svojevrstno doživetje. :D S Tuaregom sva jo pribrzela iz Gorenjskega konca in v avtu skupaj ugotavljala, da na Barju še nisva tekla. :shock: Obdelala sva seveda tudi vse druge teme od kamel do vremenoslovskih komplikacij. :D O enkratnem vzdušju v okviru TF pred in po teku je bilo že kar dovolj povedanega, zato tukaj malo več o osebnem doživetju in občutku na teku. :D Vedno si želim, da bi tekel tako, da se ne bi preveč matral sam s sabo, obenem pa probam teči tudi mojim sposobnostim primerno hitro. :? Tudi v Bevkah je bilo tako, a me je prekrasen prvi del proge premamil, :shock: da so noge kar same pospešile, kar se mi je pozneje maščevalo, da sem v drugem delu kar malo hropel. :cry: Vreme, ki se je celo dopoldne pripravljalo k dežju, je bilo nekako soparno, tako da nič ni pripomoglo k izboljšanju razpoloženja. :cry: Edina uteha je bila, da sem pred sabo gledal forumovce in jim suvereno ščitil hrbet (Lučko ne boj se, :shock: hrbti TF so varovani :!: ), tistim, ki so tekli na 14 km, torej dva kroga, pa sem z vso svojo ostrino rezal veter, :D jih ščitil pred prepihom in jim omogočal večjo brzino. :shock: Domačini na progi so bili res prijazni, :D ploskali in vzpodbujali nas niso samo tisti, :wink: ki so imeli polne roke sadja in pijač, ki so jih nam prijazno ponujali. :D Ko sem bil najbolj zadihan, na vrhu klančka, sem na hitrico stisnil v usta cel krhelj limone :shock: in pri priči se mi je nekje nad želodcem naredil žmukelj, kot bi imel napol napihnjen balon v trebuhu. :? K sreči se mi je po nekaj deset metrih podrl kupček, prej bi rekel skladovnica, :shock: kajti zarigal sem tako močno, da so ljudje v bližini najprej prenehali ploskati, potem pa ploskanje še pojačali. :D Verjetno so zaploskali mojemu riganju. Tudi pes se je prestrašil in zbežal v hišo, :shock: nekaj ptičev je vzletelo z dreves, iz obcestne svetilke je padla žarnica :idea: in tekači pred mano so se umikali na kraj ceste, :shock: ker so mislili, da vozi za njim traktor z dvobrazdnim plugom. :shock: Meni pa je odleglo, :D na naslednji postaji sem spil požirek vode, :) pa sem bil zopet zdrav. :D Tekel sem brez problemov proti cilju, tam je že navijal zame Filipid, nasproti je pritekel Lojze in mi dajal korajžo še do konca teka. :D Zasedel sem 10. mesto, ker jih je bilo v moji kategoriji deset, če pa bi bil eno leto starejši, pa bi bil lahko tretji, :shock: saj sta bila v tej kategoriji samo dva tekmovalca. :shock: V družbi TF je čas od golaža do odhoda kar hitro minil, omembe vredne so Piine torte, :!: ki so jih postavili ravno predme in so tako slastno dišale :shock: in kljub obrnjenemu položaju tako vabljivo izgledale, :shock: da sem moral zbrati približno toliko volje, kot za tek na 21 km, da se nisem pregrešil in pogoltnil kakšnih 2000 slastnih kilokalorij. :shock: Potem sva se s Tuaregom odpravila proti domu, na Barju malo zavozila s predvidene smeri, :? se komaj izognila trčenju s fazanom, :D ki je peš prečkal cesto :!: in v avtu spet obdelala vse teme, ki jih prej še nisva. :shock: Bevke so mi ostale v lepem spominu. :D :D
Uporabniški avatar
 runner
Bevke... komaj smo našli te Bevke na karti, drveli da pridemo do 10:00, da se lahko prijavimo in potem start šele ob 11:00. Ni bilo dolgčas, saj je bil Fotr zraven :) nekam čudno rdečkast v glavo. :)
Ko smo se prijavljali za tek so Jana čudno gledali, v stilu - kaj bo res 10 letnik tekel 14km, ampak niso nič težili.
Končno štart, malo me je skrbelo, da Jana kdo ne "povozi" pa sem tekel za njim ampak po par sto metrih se je vse razčistilo. Jan, ki je astmatik, je kašljal dobrih 5 km dokler so se pljučka navadila. Teh prvih 5 km je še vztrajal zraven svojega počasnega očeta - pol pa je samo pomahal in ga nisem več videl.
Ko sem ostal sam sem vzdrževal svojo "laganico" (cca 6 min na km) in resnično užival. Na polovici (45 min) me je Silva vprašala, če sem prepričan, da grem še en krog (verjetno sem toliko zamujal za ostalimi), dal sem ji enga ljubčka in se podal v drugi krog. Ta mi je bil še lepši, posebej tisti del skozi gozdiček.
Eeee tukaj pa so me dobili… otroci namreč… ko sem se jim približeval (prva okrepčevalnica po gozdičku) so se začeli dreti: "Stric, stric ali hočete da vas polijemo?". V rokah so imeli kozarce, ki so bili napol polni vode, pa sem dovolil. Ne zato ker mi je bilo pretirano vroče, bolj zato da jim naredim veselje.
NAPAKA!!!
Naslednji trenutek sem bil čist moker, pa še superge so začele oddajati čudne zvoke… Šljamp, šljamp, šljamp… (le zakaj?) :)
V vasi so me vabili na kavo, in šnops (slovenska beseda za žganje), bodrili in se drli: "Dajmo, dajmo"… začel sem pogledovati nazaj (da me una Toyota ne povozi) ampak očitno nisem bil ta zadnji.
V cilju sem bil po eni uri in 30 minut teka. Merkatori mi ni hotel dati ljubčka, čeprav sva se šla "roka tako, roka tako…" Potem pa TF-jovci, ki so mi čestitali. Ej hvala vam, nisem bil siguren če zaslužim kakšne čestitke (glede rezultata mislim).
Matjaž, koleno je kot novo (BTW hvala za gel) … in tekaška sezona je odprta…
After-party:
Jan je zmazal skoraj dva golaža (jaz pa sem bolj po pivu udaril) in njegova sestrica enga. To je una mala punčka – Vita ji je ime, ki je
bila slabe volje, in vam z balonom (srnica) nagajala (poglejte slike). Bil sem vesel njenega apetita, ker je na antibiotikih in so Bevke bile njen prvi izlet po gnojni angini (mogoče je zato tudi bila malo tečna). Ona, za razliko od Jana, ni navdušena za šport (šele štiri leta je, upam da se bo to spremenilo). Ampak muzika in ples… takoj je bila boljše volje, ko so začeli otroci z nastopom v šotoru. Pa še sladkorna pena … bila je kot prenovljena.
Planirali smo obiskati Silvinega očeta v bolnici na Golniku, pa še dež je začenjal, in smo se počasi odpravili. Malo smo še Erotovoga psa počohali in štartali proti Gorenjski. V bolnici ni bilo ravno neko vzdušje (oče je hudo bolan) in Erotov klic, da je Jan dobil srebrno medaljo je zares popravil atmosfero. Menda je celo brezžično miško dobil, kar pomeni, da bom mogel še računalnik kupiti. Ah, ah ti otroci so sam' en strošek. ;-)
Torej, Ero lahko računaš, da boš dobil še enega člana TF-ja, in da se bomo naslednje leto vrnili v Bevke.

runner
Uporabniški avatar
 gregorb
Fotr napisal/-a: Zasedel sem 10. mesto, ker jih je bilo v moji kategoriji deset, če pa bi bil eno leto starejši, pa bi bil lahko tretji, :shock: saj sta bila v tej kategoriji samo dva tekmovalca. :shock:

Fotr ne bod žalostn, zarad uvrstitve, jest sm tud debel pogledal k sm vidu rezultate. Tud jest sem bil tazaden v svoji kategoriji :oops: :twisted: :twisted:
Ampak sem bil s samim tekom in dnevom nasploh zelo zadovoljen! Priznam pa, da se mi je pol k sm vidu da sem v moji generaciji tazadn kr mal fržmagal. Sam kokr je reku un Pjerdekuberten je važen bit zraven ne pa zmagat! :lol:
Uporabniški avatar
 Fotr
gregorb napisal/-a:...Fotr ne bod žalostn, zarad uvrstitve, jest sm tud debel pogledal k sm vidu rezultate. Tud jest sem bil tazaden v svoji kategoriji :oops: :twisted: :twisted:

Sploh nisem žalosten, :D važno je dobro počutje, pa tudi hrbte sva ščitila našim tekačem, :shock: pa dokazala, da smo TF alfa in omega vsakega teka. :D Najvažnejše sva dosegla, :D kolajne bova pa pobirala, ko bova starejša! :D :D , mislim ko bova v tisti kategoriji, kjer bo manj prijavljenih! :shock: :shock:
Uporabniški avatar
 Fotr
runner napisal/-a:...Jan, ki je astmatik, je kašljal dobrih 5 km dokler so se pljučka navadila. Teh prvih 5 km je še vztrajal zraven svojega počasnega očeta - pol pa je samo pomahal in ga nisem več videl.
...me je Silva vprašala, če sem prepričan, da grem še en krog (verjetno sem toliko zamujal za ostalimi), dal sem ji enga ljubčka in se podal v drugi krog.
To je una mala punčka – Vita ji je ime, ki je bila slabe volje, in vam z balonom (srnica) nagajala (poglejte slike). Bil sem vesel njenega apetita, ker je na antibiotikih in so Bevke bile njen prvi izlet po gnojni angini (mogoče je zato tudi bila malo tečna). Ona, za razliko od Jana, ni navdušena za šport (šele štiri leta je, upam da se bo to spremenilo). Ampak muzika in ples… takoj je bila boljše volje, ko so začeli otroci z nastopom v šotoru. Pa še sladkorna pena … bila je kot prenovljena.
...Erotov klic, da je Jan dobil srebrno medaljo je zares popravil atmosfero ...

Runner, zelo pogumna in prisrčna družina ste in vesel sem, da sem vas spoznal. Globoko vas spoštujem in zelo sem vesel uspehov in izboljšanja zdravja otrok. Veliko skrbi in žalosti je, če otroci niso zdravi, ampak veliko veselje je, ko jim gre na bolje. Udeležba v Bevkah je vajinima dedičema, kot si jih predstavil, prinesla veliko radosti, pa tudi vama s Silvo, saj če so otroci dobre volje so starši tudi.
Jan, čestitam ti za nagrado za odličen tek, iz tebe bo še pravi tekač na dolge proge. Pa še z Vito sta lahko ponosna na svoje starše.
Hvala Runner za opis tvojega doživetja!
Uporabniški avatar
 lojzeP
Runner, ti otroke kar v šport pošlji, če hočeš priti do pravega napredka. Zdravnikom dam kapo dol, vendar je več ali manj na starših, da opravijo svoje.

Tudi sam sem bil kot otrok hud astmatik, potem sem pa košarko ( in še ostale športe ) spooznal , tako, da je bolezen ostala le še grda mora.Veliko so mi pomagale tudi 6 - tedenske terapije na Velem Lošinju, ki slovi kot pravi raj za bolnike s težavami v dihalnem sistemu. Predlagam sicer, da ne pretiravate, ker za nazaj se ne da popraviti veliko, bodo pa učinki kontinuirane aktivnosti sigurno vidni.

Pa veliko zdravja tebi in domačim. :D :D :D
Uporabniški avatar
 Barb
Hojla vsem
Ja preživela sem striperja na dekliščini,čeprav ni bilo lahko

Zdaj pa da začnem na temo Bevke.
Najprej vsa zahvala gregorjub in Erotu, ki sta se odlično izkazala v timskem delu.
Gergor čeprav nisi zmagal v svoji kategoriji, si zmagal, kajti stal(ups,tekel) si zmano čisto do konca in tista izjava na zadnjem km, da morva stisnt in začet dihat na škrge,je prav prišla.

Hvala pa tudi vsem ostalim, da ste me tako lepo sprejeli medse.Vsi po vrsti ste FACE.
Ko sem odhajala iz Bevk(s težkim srcem)-če bi ostala,bi mogoče naredla še celo kakšen požirek pivca(opomba za Lojzeta)- sem se počutila tko dobr. Kot, da bi našla neko novo družinico.
Majkemi,svaka vam čast še enkrat. :cast1:

Tule bi še dodala, da se opravičujem Šiškarcam,ker sem nekje na forumu napisala,da sem še ena Šiškarca,pa sem bila potem v soboto lepo podučena(LojzeP hvala :wink: ), da ne ipolnjujem osnovnega pogoja za pristop k Šiškarcam(Pivce takoj po teku- :pivo: -:P -sorči Šiškarce,tko mi je bilo povedano)

...za konec pa upam, da bom od zdaj naprej res lahko novi član v tej prijetni,veseli, veliki družini . :TF) , ki se bo trudil, da ponese naslov tekaškega foruma čimvečkrat na stopničke.
Uporabniški avatar
 milkec
No mogoče pa še eno moje doživetje iz tega vikenda, ker po teku na Jastrebarskem pač ne morem ostati ravnodušen. Predvsem so me očarale vse okrepčevalnice v Brdih. Zdelo se mi je kot da ja vsaka vas zadolžena za svoj odsek in da so prav tekmovali med seboj kdo bo bolje pripravil. Mislim, da boljših okrepčevalnic nisem videl (no če bi bilo vroče bi verjetno gobice iz trsta prav prišle). Pa kakšna gostoljubnost ljudi, prav užitek mi je vsakemu reču hvala, pa da na žalost ne bom nič vzel. Saj človek bi si kar čas vzel in malo postal pri vsaki okrepčevalnici. Po moje ni veliko manjkalo, da bi še kakšen narezek kje dobili. Res prav z užitkom je bilo teči med vsemi domačini, ki te niso gledali kot norega bedaka, ampak vsakega po svoje spoštovali. Res super in še danes se nasmehnem ko pomislim na vsako meter teke, ker je bil vsak nekaj posebnega. Kaj takega pa še ne pri meni.
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

Barb napisal/-a:.. sem bila potem v soboto lepo podučena(LojzeP hvala :wink: ), da ne ipolnjujem osnovnega pogoja za pristop k Šiškarcam(Pivce takoj po teku- :pivo: -:P -sorči Šiškarce,tko mi je bilo povedano)
.

8) Cisto takole potihem ti povem, da obstajamo tudi neuvrsceni, verjetno najvecja skupina v TF. :-) Vec na to temo je v forumu 'o clanih'. :-)

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 Barb
Sej ni važen v kateri grupi si, sam da si v Forumu :TF)
Če si v Forumu, si pač CAR
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

Barb napisal/-a:Sej ni važen v kateri grupi si, sam da si v Forumu
Če si v Forumu, si pač CAR

8) O tem itak ni dvoma. ;-) Tako, da ce te med Siskarje ne bodo hotl vzet ti kar mirno k neuvrscenim prid. Edin pogoj je, da na dveh stolih ne smes sedet. :twisted: :-)

lp, oranzni slon

p.s.: en mal sektastva pa ze moramo zganjat. :rol:
Uporabniški avatar
 Barb
Tud lahk sam da je Barb-kaj je pa zadaj,pa po lastni presoji
nekateri so me itak za vražička že označl

Rogece vam pa še pokažem

mimogrede,al smo se mi spoznal v Bevkah
Uporabniški avatar
 Car
khm......če mene povprašuješ po znanstvu.....potem se nisva spoznala :( .....namreč v Bevkah me ni bilo.... :oops: ..tako vnet tekač pač nisem.....bolj gofljo vrtim, na leto se pa udeležim kakšne tri morda štiri teke...zgolj za vzdrževanje kondicije...in en tak tek (ala trojke, Sežane, Bevke..) je imenitna vzpodbuda za bežanje pred radostmi kavča in televizije....

seveda, popolnoam razumljivo se naprej lep dan vsem skupaj ! :wink:
Uporabniški avatar
 5rca
Barb ... seveda si Šiškarca, moja soseda si, pivo po teku pa ni pogoj za članstvo, čeprav ga me ... hmmmmm, bom raje tiho :wink: :wink: nikar ne poslušaj Lojzeta pa slončka, ker se še ne spoznata čist dobr na nas Šiškarce :lol:
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 74

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA