športnik napisal/-a:tomaz.zupancic napisal/-a:izkušeni ljudje ki so že dostikrat bili na Mont Blancu in so rekli, da ni nevarna gora.Samo če jo ne spoštuješ potem je lahko hudo da se zgubiš v megli.
Nikoli ne govori ali piši, da MB ali katerakoli druga gora ni nevarna. Sicer ne vem koliko imaš izkušenj z zimskimi turami, ampak ni vse tako enostavno kot si misliš. Lahko je hodit z derezami in cepinom v roki, ampak, kaj boš pa storil ko boš zdrsnil??
Opremo je potrebno znati uporabljati, seveda je pa tu problem še višina, za katero pa ne veš ali ti bo delala probleme ali ne...
Tisti, ki bi radi šli, povejte, kje ste že kaj hodili pozimi! Pa ne mi omenjat Šmarno goro! 
Se popolnoma v vsem strinjam športnik.Tudi to sem hotel omeniti da moraš vsako goro spoštovati na svoj način.Ker vsaka gora je poglavje zase tako kot nežnejši spol

a.
Skratka ja res je treba uporabljati znati cepin in podobno.
Ampak kjer je volja tam je tudi pot.Tako pravijo.
Ko bomo šli gor zagotovo ne bomo šli v meglo brcat

ampak bomo šli z namenom da spoštljivo osvojimo vrh Mont Blanca in se naužijemo zimske lepote kolikor jo je še v snežnem smislu.Saj mi je nekdo rekel ki je bil pred kratkim gor.Da se pozna koliko je snega že zmanjkalo zaradi klimatskih sprememb.
Kdor bo imel namen iti se bomo lepo zorganizirali tako da bo vse tipi top bi se temu reklo.
Sam želim nabrati čimveč lepih vtisov ki jih bom lahko prenesel tudi na druge ljudi.
Vsako goro spoštujem na svoj način, to je moje načelo.Nobene gore ne morem poistovetiti z drugo goro.Vsaka je poglavje zase.Vsaka je lepa na svoj način.In vsako vzljubiš drugače

.
Me veseli da je veliko kandidatov za vzpon na Mont Blanc.
Samo sedaj se bom še poinformiral točno kdaj je avgusta najbolj primerni čas za vzpon na Mont Blanc.
ČAO!
TOMAŽ ZUPANČIČ
...danes je tvoj dan, izbira je tvoja...
http://www.adolimpik.com/