hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

Uporabniški avatar
 Vlajko
Tomaž, ker opozoril ali svaril ni nikoli preveč, ti tudi jaz svetujem, da si obvezno še enkrat prebereš Aljin (še1PR) in športnikov post. :!: :idea: :wink:

Ali pa si v knjižnici sposodi ter preberi kakšno knjigo, recimo Osvajalci nekoristnega sveta (L. Terray). Ko jo boš prebral, ti bo takoj jasno, da M. B. vsekakor ni gora, na katero bi se lahko množice planincev kadarkoli povzpenjale kar tako "na hojladri". :roll:
 aleksander
Pred par leti sem bil na M.Blancu in sicer prvi dan popoldan do koče na nekje 3400 metrih,drug dan pa na vrh in nazaj v dolino.Težav z višino res nisem imel,sem pa imel možnost opazovat nekatere,ki so bili tako nebogljeni zaradi višine,da sem kar malo podvomil v njihovo varno vrnitev.Spremljalo me je tudi čudovito vreme in kot je nekdo omenil,na gori je bila prava "sprocesija",tako da sva se z kolegom priključila na par metrov vodniku,ki je gor peljal skupino treh Japoncev... :wink:
Hotel sem dodati še to,da je res vse idealno,dokler gre brez težav.....dve leti za M.Blancom sem bil na Materhornu,točneje prišel sem do bivaka in potem naenkrat snežni metež,megla,nobene poti,niti sledi in še danes ne vem kako sem prišel dol......Torej le previdno in z spoštovanjem do gore.....pa veliko sreče in užitkov.

LP Aleksander
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
športnik napisal/-a:
tomaz.zupancic napisal/-a:izkušeni ljudje ki so že dostikrat bili na Mont Blancu in so rekli, da ni nevarna gora.Samo če jo ne spoštuješ potem je lahko hudo da se zgubiš v megli.

Nikoli ne govori ali piši, da MB ali katerakoli druga gora ni nevarna. Sicer ne vem koliko imaš izkušenj z zimskimi turami, ampak ni vse tako enostavno kot si misliš. Lahko je hodit z derezami in cepinom v roki, ampak, kaj boš pa storil ko boš zdrsnil?? :shock: Opremo je potrebno znati uporabljati, seveda je pa tu problem še višina, za katero pa ne veš ali ti bo delala probleme ali ne...

Tisti, ki bi radi šli, povejte, kje ste že kaj hodili pozimi! Pa ne mi omenjat Šmarno goro! :lol:

Se popolnoma v vsem strinjam športnik.Tudi to sem hotel omeniti da moraš vsako goro spoštovati na svoj način.Ker vsaka gora je poglavje zase tako kot nežnejši spol :lol: :wink: a.
Skratka ja res je treba uporabljati znati cepin in podobno.
Ampak kjer je volja tam je tudi pot.Tako pravijo.
Ko bomo šli gor zagotovo ne bomo šli v meglo brcat :lol: :wink: ampak bomo šli z namenom da spoštljivo osvojimo vrh Mont Blanca in se naužijemo zimske lepote kolikor jo je še v snežnem smislu.Saj mi je nekdo rekel ki je bil pred kratkim gor.Da se pozna koliko je snega že zmanjkalo zaradi klimatskih sprememb.
Kdor bo imel namen iti se bomo lepo zorganizirali tako da bo vse tipi top bi se temu reklo.
Sam želim nabrati čimveč lepih vtisov ki jih bom lahko prenesel tudi na druge ljudi.
Vsako goro spoštujem na svoj način, to je moje načelo.Nobene gore ne morem poistovetiti z drugo goro.Vsaka je poglavje zase.Vsaka je lepa na svoj način.In vsako vzljubiš drugače :lol: :wink: .
Me veseli da je veliko kandidatov za vzpon na Mont Blanc.
Samo sedaj se bom še poinformiral točno kdaj je avgusta najbolj primerni čas za vzpon na Mont Blanc.
ČAO!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
športnik napisal/-a:
Junc napisal/-a:Nas bo pa cel TF letos gor. Tudi jaz imam plan

Pol pa jaz ne grem! 8)

Pa lih ti boš ta prvu gor pršu :lol: :lol: !
ČAO!
Uporabniški avatar
 športnik
tomaz.zupancic napisal/-a:
športnik napisal/-a:

Pol pa jaz ne grem! 8)

Pa lih ti boš ta prvu gor pršu :lol: :lol:

Me veseli, da tako misliš! :lol: :lol:
Ampak me čedalje manj mika tale MB. Iz dneva v dan se mi pojavljajo nove zamisli, za vzpone na druge gore... :wink:
Uporabniški avatar
 adrian
športnik napisal/-a:
tomaz.zupancic napisal/-a:
športnik napisal/-a:

Pol pa jaz ne grem! 8)

Pa lih ti boš ta prvu gor pršu :lol: :lol:

Me veseli, da tako misliš! :lol: :lol:
Ampak me čedalje manj mika tale MB. Iz dneva v dan se mi pojavljajo nove zamisli, za vzpone na druge gore... :wink:

Vem kaj misliš :)
Jaz recimo v Sloveniji še nisem bil na Triglavu in me tudi ne zanima, ker so gor cele procesije, je vsaj 20 vrhov ki so lepši od Triglava.

Podobno je tudi v Alpah so lepši vrhovi od Mt.Blanca, ampak jaz sem si zadal za cilj da grem gor. Ni mi pa to edini cilj, jih imam še več za v prihodnje.

LP
Uporabniški avatar
 športnik
Točno to! :(
Na Triglav grem samo še pozimi, poleti, no morda, če me bo kakšno prijetno dekle lepo prosilo! :lol: :lol:

A na Ortlerju si že bil Adrian?
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
športnik napisal/-a:Točno to! :(
Na Triglav grem samo še pozimi, poleti, no morda, če me bo kakšno prijetno dekle lepo prosilo! :lol: :lol:

A na Ortlerju si že bil Adrian?

Ja je res tako da ponavadi človek sreča celo procesijo ljudi v gorah na posameznih seveda.Na triglav grem seveda v glavnem poleti in to sredi tedna ko je malo ljudi oz. skoraj nič.
Grem bolj za trening pridem na vrh in se preoblečem in takoj obrnem.
Konec tedna pa verjamem da je cela procesija truma ljudi.
No zame je še lepši vrh kot triglav storžič ki je res nekaj posebnega nevem tako name deluje.
Skratka samo da se človek lahko odmakne od vsega tega vrveža v dolini in da lahko zadiha kot človek svobodno pa da kako srnico srečaš :lol: :lol: :lol: in to je to!
ČAO!
Uporabniški avatar
 športnik
tomaz.zupancic napisal/-a:No zame je še lepši vrh kot triglav storžič ki je res nekaj posebnega nevem tako name deluje.

To pa zagotovo, pri meni je isto, da so mi druge gore ljubše in lepše kot sam Triglav.. Že sosednja Rjavina ali kaj nižjega in lažjega je..., no, čista uživancija! :wink:
Uporabniški avatar
 športnik
Adrian, si morda za Gran Paradiso, konec aprila? Čist tko, informativno...
Uporabniški avatar
 adrian
športnik napisal/-a:Adrian, si morda za Gran Paradiso, konec aprila? Čist tko, informativno...

Jst zmer za akcijo sploh če so gore zravn pa še lepo vreme :D
Zadnji vikend aprila tečem dunajski maraton, moja prva športna panoga je maraton,
kdaj pa misliš iti pa za koliko časa?
Uporabniški avatar
 športnik
Adrian, če bom šel, potem bom šel nekje od 27. do 29. aprila...
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ali je še zmeraj kdo kandidat za Mont Blanc v avgustu.Jaz pa eden greva zagotovo vsaj še dva moramo dobiti pa letimo drvimo počasi sportski lagano na Mont Blanc :lol: .
ČAO!
Uporabniški avatar
 športnik
Čist tko me zanima Tomaž, imaš že kakšne izkušnje z višino?
Če ne, potem se kar počasi začni pripravljati...
Uporabniški avatar
 adrian
tomaz.zupancic napisal/-a:Ali je še zmeraj kdo kandidat za Mont Blanc v avgustu.Jaz pa eden greva zagotovo vsaj še dva moramo dobiti pa letimo drvimo počasi sportski lagano na Mont Blanc :lol: .
ČAO!

Ja jaz sem resen kandidat, v kontaktu sem še z nekaterimi ki bi šli samo še malo omahujejo.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA