- 02 Mar 2007, 18:59
Kolegi tekači in tekačice. Iščem nasvet med obstoječimi temami, pa ga nekako ne najdem. Ali pa je vsegh nasvetov že preveč? Kaj pa mene muči: sem malo starejša punca (med 40 in 50 let), ki nikoli do lanskega novembra ni tekla, sem se pa ukvarjala malo s tenisom, pa golfo, pa pozimi joga, pa pilates, skratka, nekaj migamo skoz po malem. Lani novembra sem začela tečt in sedaj tečem po ca. pol ure vsaj 3 x na teden. Ampak: na začetku seveda nisem mogla tečt v enem šusu pol ure, po ca. 1 mesecu pa mi je to uspelo. V pol ure pretečem ca. 3,5 km. V tretjem mesecu teka pa se mi zdi, kot da se spet vračam na začetek. 1 x od 3 x gre še kar, potem pa živa groza: noge težke, kot da imam cement našraufan na copatih, iz nosa mi teče kot kakšnemu gripoznemu bolniku, diham kot slon, skratka počutim se kot MEDVEDKA! Po teku nimam težav, da bi me kdaj kaj bolelo, nasploh se počutim dobro, toda samo takrat, ko en tečem! Zdiscipliniranla sem se, da grem tečt, ker vem, da mi koristi, ampak tečem pa za popizdit težko. Ali ima kdo kakšen nasvet ali pa konkreten program za starejše punce, ki so spravile na stara leta tečt?