Ker ti še nihče ni odgovoril, evo nekaj mojih mnenj. Sicer nisem poznavalec (sploh ne 305, ker sem jo dobil komaj včeraj), sem pa dve leti uporabljal 301.

"avtonomija" - kolikor razberem iz postov "drži" baterija cca 10 ur, potem pa rabi "napajanje". Drži?
Drži. Za ultraše je to najslabša lastnost te zadeve. Pri 301 baterija drži 13 ur. Ker je to problem za kar nekaj ljudi, sem na tujih forumih zasledil, da so si omislili razne "polnilce" na baterije, ki jih lahko nosijo s sabo (in eventuelno polnijo med samo aktivnostjo). Če pa gre za daljšo aktivnost kot je tek, kjer je tako polnit nemogoče, pa je edina možnost imeti več naprav.

polnjenje - samo 220 ali tudi 12V? Kako dolgo se polni?
Oboje je možno. Za 12V (avto) si moraš dokupit polnilec. Kako dolgo se polni, pa še ne vem. Za prvo uporabo piše v navodilih tri ure. Pa niti za 301 ne vem, ker sem ga vedno polnil preko USB-ja (računalnika), ko sem prenašal podatke.

"shranjevanje podatkov"? Nisem zasledil, koliko ima "spomina" - torej, koliko podatkov lahko spraviš preden ga moraš "priklopiti na PC"?
Za to se po moje ne rabiš sekirat. Na 301 imam podatke za celo leto (pa jo skoraj dnevno uporabljam) in še zmeraj je prostor. Mislim, da tudi na 305 s tem ne bo problema.

pa še nekaj... ali je po vašem mnenju sploh uporaben v primerih - oz. kako bi rešil ta problem - če si recimo 1 teden "izven civilizacije", brez elektrike, rad pa bi vseeno "snemal"?
Odvisno koliko ga boš uporabljal. Sedem dni ga lahko brez polnjenja uporabljaš 1,5 ure na dan. Ti zadostuje? Drugače pa je možna rešitev polnilec na baterije, ki sem ga omenil zgoraj (če gre za čisto divjino - drugače pa še avtopolnilec ali pa prenosni računalnik).