Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 glumac
treniraj,ne pa računat kaj bi če bi....
Uporabniški avatar
 tae
Hvala glumac, tega pa res nisem vedel. Ja nič, najbolje da začnem. :roll:
Uporabniški avatar
 RoKo
tae napisal/-a:
RoKo napisal/-a:- tekmuj in se ne obremenjuj z medaljami in uvrstitvami;

Kakšen je potem smisel tekmovanja ? Druženje, dobra volja, vzdušje in vse ostalo je le še rekreacija. Morda bi mi moral rečt naj se udeležujem tekmovanj. Večina jih sicer pravi važno je sodelovati, ne zmagati, ali pa vsak ki priteče v cilj je zmagovalec, ampak to je le tolažba slabših.

morda napačna interpretacija: Tekmuj sam s samo, poizkušaj izboljševati svoje čase na določeni razdalji, mislim da ti bo izboljšan čas v veliko zadovoljstvo, ni izključeno da pridejo s tem tudi medalje. Meni izboljšan čas na eni razdalji v vasi ali mestu pomeni isto. Prav tako bo zelo zadovoljen če bo izboljšal lanske čase na letošnjih tekmah na istih prizoriščih. ne pričakujem ne vem kaj, par sekund na km, prinese že nekaj na koncu. Zadovoljen sem pa tudi z medaljo za udeležbo. Zame je tek rekreacija in tako bo tudi ostalo. Malo tekmovalnosti pa ne škodi.
 matej-jethro
[quote="tae"]Hvala glumac, tega pa res nisem vedel. Ja nič, najbolje da začnem. :roll:[/quote

Totalna bolečina, a ne? Obstajajo letniki, ki pač to počnejo bolje in večX. na koncu obvelja stara hribovska...al si, al pa te ni :?
verjetn se je tud Križaj spraševal, zakaj je ravno na Stenmarka nabasal, al pa Košir na Tombo, al pa Aleš na Tinija in mihaPR name....itd.
ja, tek ni falafel za domov :wink:
 nova
Začni se pogovarjati o treningih in videl boš, da tekači tvojih let, ki pobirajo medalje, resnično veliko časa posvečajo teku. Povprašaj jih za nasvet o načinu in intenzivnosti vadbe. Vprašaj pa se tudi, ali si sam pripravljen tolikšen del življenja posvetiti treningom, ki že zdavnaj presegajo rekreativni tek. Lepo je dobiti kolajno in se potrditi sebi in drugim, pri tem pa lahko trpijo tvoji prijatelji in družina.
Uporabniški avatar
 spiridon
jaz bom pa tako rekel,kategorija je ena,vsi tekaci ki so na startu.potem pa tako kot si hiter,ali vzdrzljiv tako imas uvrstitev.se zmeraj si 25. na cilju,pa ceprav v svoji kategoriji 2.,1.,.....kategorij si lahko izmislis kolikor hoces,na koncu postanes nino cokan,ki na vsakem tekmovanju joka kako ni imel srece!!??? in je bil 150.ampak veno povdarja v svoji kategoriji 35-36(namisljena,ker ne vem koliko je star) je bil pa naprimer 4.berem in poslusam njegove izjave,poznam pa tudi sposobnosti in realnost je pac taka in to pri nas vseh. vazen je absolutni rezultat,oz cas ki siga dosegel in spoznanje kaj si v to vlozil,ali si dal maxsimum...in ali si s tem zadovoljen.tako jaz pojmujem sport,ukvarjanje s s sportom... morda se motim in razmisljam napacno???
dober tek!!!!!! :)
Uporabniški avatar
 lojzeP
matej-jethro napisal/-a: ........... al pa Aleš na Tinija .....

ta ja pa že skoz za u Nedeljca :roll:

razumem, da grem enim fejst na jetra ( ne jethra :wink: ), ampak se tolažim, da prihaja ( a že :? ) sezona bicikla, pa bom tam marsikterga leđno spramljal. :o

Tae ne se sekirat. Tudi tebi bo posvetil žarek, ki ti bo raztegnil obraz v zmagovalni nasmešek - najbolje brez medalje in pokala - temu se reče osebno zadovoljstvo. :D
Uporabniški avatar
 tae
Prav zanimivo se mi zdi, kako se je ta tema razpasla. Jaz sem pravzaprav le naglas razmišljal (aja, v tem primeru javno pisal). Očitno sem nekatere kar sprovociral. Brez veze, ni bilo tako mišljeno.

lojzeP napisal/-a:razumem, da grem enim fejst na jetra ( ne jethra :wink: ), ampak se tolažim, da prihaja ( a že :? ) sezona bicikla, pa bom tam marsikterga leđno spramljal. :o

Ne vem sicer kdo so ti ljudje, ki jim greš menda na živce, oziroma s tvojimi besedami fejst na jetra, upam da nisi mislil mene, glede na to da sem te omenjal v začetnem postu. Da razjasnimo, meni ne greš na jetra ne ti in ne kdorkoli drug iz tega foruma, vsi smo tekači, vsi imamo vsaj eno skupno točko. Omenjal pa sem namenoma ljudi iz tega foruma in pa tiste, ki jih poznam.

lojzeP napisal/-a:Tae ne se sekirat. Tudi tebi bo posvetil žarek, ki ti bo raztegnil obraz v zmagovalni nasmešek - najbolje brez medalje in pokala - temu se reče osebno zadovoljstvo. :D

Občutek osebnega zadovoljstva sicer že poznam (saj ga verjetno vsak), zato se verjetno ukvarjamo z različnimi stvarmi v življenju in nas prav to žene naprej. Všeč mi je tvoj stavek o žarku in nasmešku, zato najbolje, da še sam dodam 3 elektronske :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 MihaPR
Tako kot je povzel Miro, za vsako stvar se gara.
Lahko rečem samo to, da bi na cici teku v Sežani zagotovo zmagal v "šprintu" na 400 metrov. Medaljo bi zagotovo dobil, kajne Tae.
Uporabniški avatar
 Staša
MihaPR napisal/-a:Tako kot je povzel Miro, za vsako stvar se gara.
Lahko rečem samo to, da bi na cici teku v Sežani zagotovo zmagal v "šprintu" na 400 metrov. Medaljo bi zagotovo dobil, kajne Tae.

Miha, temo si falil,

ali drugače,

tole tvoje mnenje nas ne zanima toliko kot Lanina slikca! ;)
Uporabniški avatar
 tae
MihaPR, sama usta so te in prazne besede. Brez veze. Ne bodi žaljiv do drugih, če nočeš, da tudi ostali ne bodo do tebe.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Staša, dobiš :)
Tae: očitno si narobe razumel. Nikakor ni bilo mišljeno žaljenje, samo na najkrajši možen način sem ti hotelo dgovoriti, da so starostne kategorije postavljene ravno zaradi tega. Lahko bi seveda debatirali zakaj ravno na 20, 30 let, ali na 25, 35, kakorkoli, ampak nekako je potrebno narediti red.
Ravno včeraj sem gledal na Evrosportu boks, kjer so imeli neko tehtanje. Tiste kile za uvrstitev v kategorijo so še bolj krivične, pa še to, da lahko prehajaš med kategorijami, medtem ko pri tekaških nekako ne moreš.
Uporabniški avatar
 tae
MihaPR napisal/-a:Tae: očitno si narobe razumel. Nikakor ni bilo mišljeno žaljenje, samo na najkrajši možen način sem ti hotelo dgovoriti, da so starostne kategorije postavljene ravno zaradi tega. Lahko bi seveda debatirali zakaj ravno na 20, 30 let, ali na 25, 35, kakorkoli, ampak nekako je potrebno narediti red.

O.K. dejansko sem narobe razumel. Meni je jasno, da so kategorije po letih in nad tem se popolnoma nič ne pritožujem, tudi ne pravim, da to ni pošteno. Govorim o sreči v katero kategorijo padeš. Fora je v tem, da so načeloma mlajši bolje pripravljeni od starejših (če odstranimo otroke, ki še razvijajo svoje sposobnosti), če vzamemo populacijo od 20-30 za eno skupino in od 30-40 drugo skupino itd. Če gledaš npr. Cooperjev test, mlajši kot si, hitreje moraš tečt za višjo oceno. Po tej logiki naj bi tudi na rekreativnih tekih mlajši prehitevali starejše. V praksi pa vsi vemo da to ni tako. Tudi 60 letnik lahko premaga 20 letnika, iz česar sledi, da leta pravzaprav na rekreativni ravni niti niso tako pomembna, tako kot pri vseh športih, je pa tudi pri teku tako, da potrebuješ nekaj sreče.

MihaPR napisal/-a:Ravno včeraj sem gledal na Evrosportu boks, kjer so imeli neko tehtanje. Tiste kile za uvrstitev v kategorijo so še bolj krivične, pa še to, da lahko prehajaš med kategorijami, medtem ko pri tekaških nekako ne moreš.
Tu se pa ne morem strinjati s tabo. Si predstavljaš, da bi se med sabo borili vsi prijavljeni na neko tekmovanje določeni z naključnim žrebom ne glede na kilažo, leta in vse ostale faktorje. V ringu bi se znašla npr. Tyson (super težka kategorija) in en tak, kot sem sam (imam okoli 62 kg, kar bi bila pri boksu super lahka, oziroma peresna kategorija). Boks je šport moči. Lahko bi šteli sekunde in ne runde koliko časa bi zdržal na nogah.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Tudi pri boksu lahko dobro pripravljen lažji tekmovalec premaga slabo pripravljenega težjega.
Tukaj ni sreče. Tečeš v kategoriji, v katero pašeš in tam se je treba borit (če tečeš zaradi tega). Kaj se dogaja okoli, ni važno.
Je pa res, da lahko s pametno izbiro tekov, kjer je kategorija postavljena drugače, prideš do medalje.
 nova
Se strinjam z raziskovalcem.

raziskovalec napisal/-a:Če se omejim na tek ti predlagam znanstveno metodo. Preglej rezultate raznih vaških tekov z majhnim številom udeležencev. Vir internet pa športni koledar in podobno. Če svojim rezultatom prideš v območje medalj je to pravi tek. Seveda lanski rezultati niso nobena garancija za letos, a kljub temu v pomoč.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA