Zvečer,ob 19 uri me je žena odpeljala na žel.postajo v Orehovo vas,od tam pa sem pot nadaljeval v Maribor.Po kupljeni karti sem se vkrcal na hitri vlak, ki je peljal za Zagreb ob 19.55 uri.V Zagrebu sem ob 22.35 uri prestopil na hitri vlak, ki je peljal direktno do Splita. Na vlaku nisem nič kaj spal.Zjutraj ob 7.uri sem prispel v Split. Po 1 uri čakanja sem se z avtobusom odpeljal za Dubrovnik, kamor sem prispel ob 13.uri. Nato sem imel ob 15.uri direkten avtobus za Podgorico, kamor sem prispel ob 19.30 uri.Vseskozi me je spremljalo slabo vreme (sonce-dež). Po nastanitvi v hotelu Ljubović smo imeli ob 20.uri dvig štartnih številk, sestanek glede samega ultramaratona in seveda skupno večerjo.Ker je ZdravkoB imel namen priti bolj pozno, sem tudi za njega dvignil štartno številko. Po večerji, pa sem šel spat.V soboto zjutraj sem vstal ob 6.30 uri. Najprej sem pogledal skozi okno, ker me je zanimalo, kakšno je kaj vreme.Kot je bilo meni znano je bil napovedan dež.Bilo pa je čisto jasno. Na zajtrku sem srečal ZdravkaB. Povedal mi je, da je pravkar prispel.Ob 9.uri so se najprej začeli šolski teki na različne dolžine. Malo pred 10.uro, pa je bila predstavitev tekmovalcev za ultramaraton 100km.Sodniki so še enkrat izmerili progo in ugotovili, da krog ni točno 1km, zato smo morali odteči 103 kroge, tako da je bilo to točno 100 km.Ob 10.15 uri je počila pištola in ultramaraton se je začel.Sonce je iz ure v uro čedalje bolj pripekalo.Temperatura se je dvigovala do 26 stopinj celzija. Spiker je vsakih toliko časa predstavil kakšnega tekmovalca. Mene je predstavil,da tekmujem za »teksaški » klub iz Slovenije. Po posredovanju ZdravkaB, so potem popravili.Plan sem imel,da bi vsakih 10 km pritekel v 1 uri. Seveda, pa sem 10 km pritekel tam okoli 50 minut, vseskozi do 80 km, potem pa sem malo upočasnil. Zadnjih 18 km mi je bil v veliko podporo ZdravkoB, ki je moral že prej odstopiti zaradi težav in njegova soproga, ki sta me vse do konca vspodbujala. ZdravkoB pa je zadnje tri kroge odtekel z mano, kar mi je dalo še nove moči. Ko sem prečkal ciljno
črto je ura pokazala 10:22:52. Ker me je že malo zeblo, sem se takoj odpravil v hotel,kjer sem se najprej stuširal in se ulegel na posteljo.Noge sem imel zelo težke. Zdravkova soproga me je nato zmasirala in čez pol ure nisem več čutil nobenih bolečin in sem lahko normalno hodil.Ob 22.30 uri je bila podelitev pokalov in priznanj, nato pa fešta z ansamblom, ki je imel super pevko. Malo po polnoči smo se odpravili spat. Zjutraj po zajtrku, pa smo se z avtom odpravili
proti Sloveniji.Še enkrat bi se rad vsem skupaj zahvalil za dobre želje in podporo. Posebej še ZdravkuB za podporo in prevoz, njegovi soprogi pa za odlično masažo, ki mi je zelo koristila. Počasi dojemam, kaj mi je uspelo.
Še enkrat hvala, enkratni ste !