prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 antonija
Glede shranjevanja podatkov: 305ka ima moznost nastaviti kako pogosto naj ura vzorci lokacijo in cas. Ce izberete moznost "vsako sekundo", so tocke na grafig in trasah res goste, se pa nabere toliko podatkov da je garmin po priblizno 4ih urah zafilan. Ce se izberne "normalna" moznost vzorcenja pa gre gor malo morje podatkov, skoraj ziher cela sezona. Itak se pa zdownloadane podatke da izvozit v xml in se tega backupira in je problem resen.
Uporabniški avatar
 MihaPR
xml :) zanimivo, nekdo mi je pripovedoval, da ima Garmin nek svoj format, ki se ga ne da izvažat. res pa je to govoril v zvezi z Visto in Legend modelom.
Sicer, superca, tako je možno podatke uporabljati na vse možne načine.
 antonija
Sem mogu it se enkrat preverit in zgleda da sem se zmotil: Garmin uporablja svoj (zaprt) format za izvoz podatkov :( Ampak sem ziher da sem nekje videl/bral o xml-jih iz garmina, mogoce kak drug program za download podatkov iz ure? konverter?
Uporabniški avatar
 MihaPR
Isto je s polarjem. Vendar menda na sourceforge obstajajo neki gadgeti za konverzijo hrm datotek. Sicer še nisem probal, tudi ne za garmina, ampak mogoče je kaj na tem.
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
Datoteka, kreirana s Garminovim Training Centrom ob uporabi funkcije Export History ima sicer končnico *.tcx (oziroma starejša verzija *hst), vendar ni to nič drugega kot XML datoteka z drugačno končnico.
Če ne verjamete jo:
1. odprite v ASCII urejevalniku (Notapad), kjer boste videli, da ima pravilno deklarirano XML glavo na začetku.
2. preimenujte iz *.tcx v *.xml ter odprite v Internet Explorerju ali MS Excelu.
LP
 usmiljeni_brat
Tudi sam sem se navdušil za forrunerja 305. Zanima me predvsem, kakšne slabosti ste našli pri njem tisti, ki ga imate. Zanima me tudi, če med tekom prikazuje trenutno hitrost teka in če je ta natančna (pri suuntu se ljudje, ki imajo gps pod precej pritožujejo nad njim). Za konec me še zanima kje v Sloveniji ga kupiti, glede na to da bi ga rad dobil čim ceneje, predvsem pa ne bi rad dobil kakšnega modela, ki že eno leto leži v kakšnem predalu v kaki tretjerazredni trgovini.
Uporabniški avatar
 ZHAK
Prikazuje tudi trenutno hitrost teka. Sam imam nastavitev za kilometrski čas, se pravi, koliko minut potrebujem za kilometer. Verjetno obstaja tudi nastavitev za km/h, ampak ša nisem preveril. Zadevo sem kupil v Ljubljani v Hartlauerju BTC, cena 342€. Malo sem takrat brskal po netu in bi zadevo dobil tudi 2€ ceneje, pol pa še poštnina. Z zadevo sem zelo zadovoljen, ima pa toliko možnosti, da ji tudi približno ne obvladam vseh. Sprašuješ, če je hitrost teka natančna. Če je natančna ura in razdalja, kar preverjeno je, potem je prav gotovo tudi hitrost.
 usmiljeni_brat
Hvala!

Zanima me še kako je s polnjenjem baterije? Zasledil sem podatek da z enim polnjenjem drži do 10 ur treninga. Kaj pa kadar ne treniraš? Je ugasnjen al v stanju pripravljenosti? Ali se nastavitve izgubijo če se baterija do konca izprazni? Se baterija prazni tudi kadar se ne uporablja, kot je to slučaj pri NImh baterijah?

Ima tale Garmin tudi višinomer?
Uporabniški avatar
 ZHAK
Tole z baterijo bo kar držalo. Ko ne tečem, imam stalno ugasnjenega, ima sicer funkcijo za uporabo v zaprtih prostorih, kar pomeni, da troši manj energije ker ne išče satelitov. Se mi je pa že zgodilo, da sem ga pozabil ugasniti in ga na naslednjem teku nisem mogel uporabljati. Nastavitve se niso izbrisale, ker se ura izklopi, preden se baterija popolnoma izprazni, dvomim pa, da ima ura še kakšno memory-back baterijo. Baterija je Li-ion in se ob neuporabi prazni, vendar to velja za vse baterije, tudi alkalne, le procent praznjenja je različen na časovno enoto. Mislim, da tu strah ni potreben, ker če misliš, da boš tako malo uporabljal, verjetno sploh ne bi razmišljal o nakupu. Glede baterije imam sicer nekaj dvomov, se vidi, da se poklicno ukvarjam z njimi, poklicna deformacija pač. To si lahko prebereš v nekaterih mojih prejšnjih postih, vendar sta me njegova natančnost in zadovoljstvo imetnikov prepričala. Višinomer nikjer v podatkih ni omenjen in tudi ne vem, če se ga da prikazati na displayu, vendar pri pregledovanju podatkov na računalniku se lepo vidi cela trasa, skupaj s spremembo nadmorske višine. Moram pa priznati, da tega Garmina uporabljm v glavnem kot štoparico, pulzmeter in merjenje razdalje, zato o ostalih zadevah ne vem povedati kaj dosti.
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
Višina je itak ena od koordinat, i ti jo pove GPS (sicer man natančna kot dolžina in širina, ampak vsseno)
Glede baterije pa ni panike, napravo ugasneš ko jo ne uporabljaš... in če boš vsaj vsakih par tednov jo uporabljal se ne bo medtem sama izpraznila... če pa jo misliš uporabljat bolj potredko pa se ti jo itak ne splača kupiti.
LP
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Baterija je res šibka točka, saj zaradi časovne omejitve urce ne moreš uporabljat kot ostale (Polar, Sigma, ...). Npr. ko greš na tek, moraš imeti svojo redno uro na zapestju. Potem se prijaviš na tek, preoblečeš, mogoče še ogreješ, nakar zamenjaš uro za Garmina in vključiš igračko...

Glede hitrosti km/h ti seveda lahko pokaže ta podatek, še bolje je pa, da ti pokaže tempo m.ss/1 km. Katerega, si spet moraš sam izbrati, kaže ti namreč lahko za:
:arrow: trenutno stanje tempa
:arrow: tempo za zadnji kilometer (nastavitev kilometerskih vmesnih časov)
:arrow: tempo za zadnji vmesni čas
:arrow: povprečje tempa celotnega teka
Uporabniški avatar
 markor
usmiljeni_brat napisal/-a:Tudi sam sem se navdušil za forrunerja 305. Zanima me predvsem, kakšne slabosti ste našli pri njem tisti, ki ga imate. Zanima me tudi, če med tekom prikazuje trenutno hitrost teka in če je ta natančna (pri suuntu se ljudje, ki imajo gps pod precej pritožujejo nad njim). Za konec me še zanima kje v Sloveniji ga kupiti, glede na to da bi ga rad dobil čim ceneje, predvsem pa ne bi rad dobil kakšnega modela, ki že eno leto leži v kakšnem predalu v kaki tretjerazredni trgovini.

Zdravo,
večino so ti že odgovorili - jaz sem nabavil FR305 kakšna 2 tedna nazaj v BigBengu, za 350€ (na keš).
Zaenkrat zelo zadovoljen, na začetku me je sicer malo motila velikost a sem se navadil..
Mam pa - kot vedno - še nekaj vprašanj za ostale:
:arrow: ne uspe mi prenesti prog iz FR305 v Oziexplorer? Sicer se transfer kao konča, potem pa mi javi eror? Je imel kdo že takšen problem?
:arrow: se da spreminjati nastavitve funkcije "auto recording" - ali nekaj takega - ki ti snema točke glede na spremembe utripa/položaja ipd.? Pozna kdo njene "nastavitve"? Vem, da obstaja tudi snemanje vsako sekundo - ampak to itak ne pride v poštev - oz verjetno bolj redko.
:arrow: dosti je že bilo govora o kontaktih na zadnji strani - kako sedaj to rešujete - mislim, da preprečite neposreden stik z zašvicano roko?

tolko zaenkrat.. :wink:
Hvala za pomoč in lp!
 usmiljeni_brat
Danes postal srečni lastnik forerunnerja 305. Prvi vtisi so odlični. RAzdaljo in tempo meri natančno in nad pričakovanji, signal je zanesljiv tudi v gozdu. Zaenkrat lahko rečem da je to napravica, ki sem si jo želel celo svojo tekaško kariero, glede na to, da mi statistika veliko pomeni in me izredno zanima.
Hvala vsem za pomoč pri odočitvi.
Uporabniški avatar
 ZHAK
Naj ti dobro služi!
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
usmiljeni_brat napisal/-a:Danes postal sreèni lastnik forerunnerja 305. Prvi vtisi so odlièni. RAzdaljo in tempo meri natanèno in nad prièakovanji, signal je zanesljiv tudi v gozdu. Zaenkrat lahko reèem da je to napravica, ki sem si jo želel celo svojo tekaško kariero, glede na to, da mi statistika veliko pomeni in me izredno zanima.
Hvala vsem za pomoè pri odoèitvi.

Povej kako se kaj obnasa v hribih in na gorsko kolesarskih turah ko bos dal skozi izkusnje.

Pa veliko novih idej ob napravici.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 35

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA