- 06 Maj 2007, 20:04
Tole z baterijo bo kar držalo. Ko ne tečem, imam stalno ugasnjenega, ima sicer funkcijo za uporabo v zaprtih prostorih, kar pomeni, da troši manj energije ker ne išče satelitov. Se mi je pa že zgodilo, da sem ga pozabil ugasniti in ga na naslednjem teku nisem mogel uporabljati. Nastavitve se niso izbrisale, ker se ura izklopi, preden se baterija popolnoma izprazni, dvomim pa, da ima ura še kakšno memory-back baterijo. Baterija je Li-ion in se ob neuporabi prazni, vendar to velja za vse baterije, tudi alkalne, le procent praznjenja je različen na časovno enoto. Mislim, da tu strah ni potreben, ker če misliš, da boš tako malo uporabljal, verjetno sploh ne bi razmišljal o nakupu. Glede baterije imam sicer nekaj dvomov, se vidi, da se poklicno ukvarjam z njimi, poklicna deformacija pač. To si lahko prebereš v nekaterih mojih prejšnjih postih, vendar sta me njegova natančnost in zadovoljstvo imetnikov prepričala. Višinomer nikjer v podatkih ni omenjen in tudi ne vem, če se ga da prikazati na displayu, vendar pri pregledovanju podatkov na računalniku se lepo vidi cela trasa, skupaj s spremembo nadmorske višine. Moram pa priznati, da tega Garmina uporabljm v glavnem kot štoparico, pulzmeter in merjenje razdalje, zato o ostalih zadevah ne vem povedati kaj dosti.