prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 areh
Dejmo se zment po praznikih med tednom. Sam jz se bom nekako samo del poti priklučil, ker cela trasa Fram-Bistrica-Fram je za mene preveč.
lpA
Uporabniški avatar
 klatez
OK - dajmo demokratično - napišite konkretno kakšen datum!

Potem pa jaz nedemokratično določim datum in objavim razpis :roll:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Ce imam pri kom za pustiti pecikl sem jaz tudi kandidat.

Pa skozi gozdove okoli Raèkih ribnikov me vleèe. Zdaj še ni komarjev, ali paè?
Uporabniški avatar
 markor
areh napisal/-a:MarkoR, dej podrobno napiši tisto pot o kateri sva se pogovarjala v Bistrici...zanima me od Hotinje vasi do Orehove vasi-ob železnici. Odsek od račke železniške postaje do Hotinje vasi pa itak poznam.
LpA

Zdravo še od mene!
Po vrsti:
:arrow: jaz sem tudi kandidat za "skupinskega"!
:arrow: tudi meni paše raje med tednom pop, moj predlog od 7.5. - 11.5.
:arrow: o "mikrotrasi" bi se najbrž še "uskladili"
:arrow: od Rač do Požega (akumulacija) poznam vsaj dve trasi:
1. najkrajša direkt ob železnici,
2. iz Rač preko Račkih ribnikov (tam so sicer - se mi zdi - lani potegnili asfalt) - je pa vseeno lepa
:arrow: kolko km ste sicer namerili od Požega do Sl.Bistrice?
:arrow: če bi startali že kje prej - recimo, gostilna Lobnik v Or.vasi - vas "peljem" po "moji" progi - nazaj proti zbirnemu centru, po makedamu do letališča, desno in nato vsezkozi naravnost - mimo H.agrarne in naprej do "križa" v Račah, pol pa kar ravno v Brezulo, od tam pa proti Požegu - in potem bodisi naprej proti Sl.Bistrici- ali pa kdaj drugič (ob drugi priliki) nazaj ob železnici proti Račam in do izhodišča - po mojih "meritvah" sicer znese ta krog dobrih 18km.

Ne, Areh, nisem pozabil nate.. :wink:
Glej, (tik) ob železnici lahko praktično laufaš vseskozi - kolko sem jaz "preveril" vsaj na celi relaciji od Požega do Rač in naprej (H.vas) O.vas in nato proti Slivnici - dobro, malo težko je z imeni ker ponekod žel. / cesta deli kakšen kraj, a ni tako važno.. Ni ravno povsod "avtocesta" - mogoče ni ravno za zvečer / ponoči, a če paziš tudi gre.. Na gležnje mislim..
No, druga možnost - če si imel to v mislih - je pa v bistvu mimo moje bajte - jaz ji rečem "čez polje" - maš na sliki označeno. Asfalt, po novem imaš pa tudi - tam levo v špicu - nadvoz / nadhod čez AC za pešce in kolesarje - uporabno, če nadaljuješ "v hrib" ali pa če delaš kakšne "kroge". Da ne zaidem - na koncu te označene trase imaš potem možnost, da greš desno čez O.vas nazaj (recimo proti Račam al kaj podobnega), če pa greš levo oz. naravnost pa v Slivnico. Pa saj verjetno tolko že poznaš te kraje, ne?
U, sem bil dolg, ne..
Lp!

Slika: http://www.tekaskiforum.net/galerija2/displayimage.php?album=lastup&cat=1&pos=0
 kseb
Tudi jaz sem interesent za skupinski tek, če le ne boste preveč noreli.

Snežni, kolo lahko pustiš pri meni (stanujem v račah, v bližini železniške proge).

Lp.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
kseb napisal/-a:Tudi jaz sem interesent za skupinski tek, èe le ne boste preveè noreli.

Snežni, kolo lahko pustiš pri meni (stanujem v raèah, v bližini železniške proge).

Lp.

Super hvala.
Potem pa upam da se bomo zmenili.

Zelo me namrec zanima optimalna vezava ( beri...cim manj vecjih prometnic, cimvec odprtega terena - gozdne in njivske ceste ) iz Maribora proti Bistrici.
In to kar ste zaèeli kot temo se slisi obetavno.
Uporabniški avatar
 Damijan
Upam, da pričakovanja ne bodo prevelika, vseeno ne živimo bogu iza leđa.
"Moja" pot je dost pestra, nekaj je tudi mega prometnic (par sto metrov), nekaj lokalnega asfalta, pa makedam in seveda tudi mehkih travnatih potk ter gozdnih stez. Skratka, vse - razen visokogorja in avtocest...
Uporabniški avatar
 areh
Marko hvala!
Pol se čujemo za oni teden po praznikih!
lpA
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Damijan napisal/-a:Upam, da prièakovanja ne bodo prevelika, vseeno ne živimo bogu iza leða.
"Moja" pot je dost pestra, nekaj je tudi mega prometnic (par sto metrov), nekaj lokalnega asfalta, pa makedam in seveda tudi mehkih travnatih potk ter gozdnih stez. Skratka, vse - razen visokogorja in avtocest...

Sounds interesting...
Uporabniški avatar
 markor
Jupiii, končno sem našel mojo 21+ ravninsko progo!! :lol:
Priporočam! :wink:
Lp!

P.s. prvomajski dopust mi je padel, no, v vodo - če bi kdo od "dunajčanov" bil za kakšno "skupinsko regeneracijo" med tednom - bi šel zraven..

Slika
Uporabniški avatar
 Damijan
HOj,

zgleda super, ni kaj... Prepoznam spodnji del, okoli požeškega ribnika (čeprav tistega dela spodaj-levo, tj. skrajni JZ del tvoje rdeče črte še nisem odkril), kolikor vidim, pa nato nisi nadaljeval ob železnici, temveč si jo prečkal in nadaljeval najprej skozi gozdič... Kako pa je naprej? Asfalt, polja?
Uporabniški avatar
 markor
Oj,
me veseli, da te zanimajo podrobnost! Torej, stvar je sledeča - sicer sem marsikaj opisal že v prejšnjih odgovorih v tej temi - pa je s karto lažje:
:arrow: 0 do 1: asfalt, čez polja, lepo, mimo zbirnega smetiščnega centra, čez železnico
:arrow: 1 do 2: makedam, mimo gramoznice
:arrow: 2 do 3: asfalt, ob letališču - pazi, včasih na cesti mulci s prvimi kao avtomobili (pet sob zvečer) podirajo rekorde.. :twisted:
:arrow: 3 do 4: kar naravnost, makedam, ob/po dežju veeelke luže.. :roll:
:arrow: 4 do 5: ko prideš do ribnikov se držiš asfalta, smer Rače
:arrow: 5 do 6: "pri križu" kar naprej, še vedno asfalt, prideš v Brezulo
:arrow: 6 do 7: v Brezuli greš čez "glavno" cesto, makedam, v smeri proti Račkim ribnikom, lepo :D
:arrow: 7 do 8: cesta mimo Račkih ribnikov, od lani asfalt, drugače lepo :)
:arrow: 8 do 9: najlepši del :P , makedam, skozi gozd, pazi edino, da zaviješ pravočasno desno (table) - čez greš naravnost greš narobe. Čez železnico (včasih sem tu zavil nazaj ob žel. nazaj proti Račam in domov - pa je zneslo "le" dobrih 18km - pa mi potem ni bilo za laufat 3km okrog hiše - že itak sem jim malo čuden.. :wink: ). Skratka, pol pa ob akumulaciji do križišča 9 (tabla)
:arrow: 9 do 10: pri tabli zaviješ na "poljsko cesto", v gozdu tu pa tam "izgine", na drugi strani pa te "izvrže" na polje, čez polje do hiš na obzorju (Požeg)
:arrow: 10 do 11: v Požegu zaviješ desno za Ješenco, vseskozi topotaš po asfaltu, domačini pa te malo čudno gledajo.. :oops: "Pristaneš" v Račah
:arrow: 11 do 0: ob železnici nazaj, "singl trek", malo treba pazit na noge/gležnje, da te kje ne zvrne.. :wink:
To bi bilo to.. Sicer se zdaj moji sovaščani tekači ob prebiranju tega detajlnega opisa najbrž malo nasmihajo, a kaj bi to.. :wink: Tek je lep... Belinka... :idea:
Lp!

Slika
Uporabniški avatar
 Damijan
Priznam, da prvega dela ne poznam... To bomo enkrat vkup, ne?

markor napisal/-a:
:arrow: 8 do 9: najlepši del :P , makedam, skozi gozd, pazi edino, da zaviješ pravočasno desno (table) - čez greš naravnost greš narobe. Čez železnico (včasih sem tu zavil nazaj ob žel. nazaj proti Račam in domov - pa je zneslo "le" dobrih 18km - pa mi potem ni bilo za laufat 3km okrog hiše - že itak sem jim malo čuden.. :wink: ). Skratka, pol pa ob akumulaciji do križišča 9 (tabla)

Ja, gotovo! Sam se včasih kar do točke "9" z avtom zapeljem, in naredim kakšen krog, dva po nasipu akumulacijskega jezera. Sicer pa sem vedno šel po nasipu do konca, skočil preko rampe ter nato ob železnici... al na eni al pa na drugi strani. Če gledam v semri proti MB, potem sem na levi tekel navadno 1,3 km, kjer je neko partizansko obeležje, potem pa za 90 stopinj na levo, po slabem kilometru si na asfaltu - ne vem, kak se reče vasi... Nato spet 90 stopinj na levo - top top - po asfaltu, in sicer tako dolgo, dokler ne prečim potočka, ki napaja to akumulacijsko jezero... Ob tem potočku grem takorekoč do konca, oz. nekako zvežem do tistega silosa na nasipu. In potem strumno vse do tvoje točke "9" (to je tam, kjer prideš na asfalt, če greš ravno, oz. lahko zaviješ levo proti Sp. Polskavi, ne?)

markor napisal/-a:
:arrow: 9 do 10: pri tabli zaviješ na "poljsko cesto", v gozdu tu pa tam "izgine", na drugi strani pa te "izvrže" na polje, čez polje do hiš na obzorju (Požeg)

No, ta del je po tvoji varianti malo daljši kot moj asfaltni del..

Naj dodam še to: sem se kar nekajkrat pomatral in poskusil najt kako lepo traso okoli samega jezera... A je ni! Vse potke se bolj ali manj izgubijo, na severni strani ribnika, tam, kjer je gozd, pa je prava džungla in takorekoč neprehodno. In: če se že prebiješ, moraš spet do "asfalta", da prečkaš omenjeni potoček, razen če res daleč skočiš... A v bistvu me nič ne moti, na tej strani ribnika je ful gnezdišč, naj majo priči svoj mir..

Še najkrajši krog je tisti, ki sem ga opisal zgoraj in nujno vključuje cca. 1/4 asfalta. Kar pa ni tak hudo, ker je preostali del poti tako lep, da bi ga lahko parkrat zlaufal (je pa res, da več kot dvakrat na enem laufu še nisem šel okoli). Pa še ena: ko je trava že visoka, tek po nasipu ni več glih užitek, saj maš pol polno semen v copatih, pa trave ti kar noge zapletajo, če si zelo zgodn, je rosa ipd. A saj kosijo... In še zadnja: tudi tista povezava od "asfalta" do "silosa" ni najboljša po kakem močnem dežju, zna bit fejst blatno...

Joj, upam, da še slediš mojim opisom posameznih odsekov... Tudi v dnevnik si namreč beležim kar "do silosa", "od križišča" ipd...
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
markor napisal/-a:Sicer se zdaj moji sovaščani tekači ob prebiranju tega detajlnega opisa najbrž malo nasmihajo, a kaj bi to.. Tek je lep

Čuj, super si to zrihal
Moremo it kaj skupaj, na izi za regeneracijo
Uporabniški avatar
 markor
Oj!
Damjanu: ja, točno tako, kot pišeš! Drži, "okrog jezera" ni "povezave" - oz. vsaj "direktne" ne - ko so naredili to akumulacijo so namreč - predvsem na S in Z delu - poplavili dobršen del gozda. :cry:
Tisto od "spomenika" naprej tudi vem - tudi sam sem se že oziral - in okleval - ali teči kar ob potoku. Bom sprobal pa javim. 8)
Zanimivo bi bilo - če najdemo - kakšno "uporabno" špuro, ki bi obkrožila tako Račke ribnike in Požeg - pa da bi šla večinoma (vsaj) po makedamu. Mislim, da se okrog Račkih ribnikov - oz. v smeri proti železnici - še "skrivajo potke"... :wink:
Zdravku: ja, sem za! :wink:
Lep praznik dela vsem!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 19

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA