Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 zajc
To bo zelo verjetno moj prvi tak gorski/hribovski maraton, pa me zanima kakšno taktiko naj vzamem, da bi pretekel v času 3:15-3:30 :oops: (seveda bom ZELO ZADOVOLJEN če bom pretekel progo neglede na doseženi čas).

Najbolj me zanimajo prvi 16 kilometri, ki se dvignejo za + 663 m. Kakšen tempo naj vzamem?

Kako je s spustom navzdol?

Na maratonu "po ravnem" sem lani na LM tekel približno 5 min/km (3:20).

:D
 mojA
No, tudi jaz še nisem bila, me pa zanimajo trojke. Kako je s prevozom med posameznimi etapami in potem v cilj.
Zajec - srečno. Predlagam, da začneš počas po občutku, na koncu pa gas (zadnja tretjina) - pa poročaj !
Uporabniški avatar
 vanja
Jaz sem že tekla oboje, štafeto in celega. In oboje priporočam!

Prevozi so odlično organizirani: navadno sta dva avtobusa in kombi: prvi bus pelje tekmovalce B (drugi del štafete) in prtljago tekmovalcev A na prvo menjavo ter tam počaka tekmovalce A in jih pelje na cilj. Prav tako je z drugo menjavo (pelje tekmovalce C in prtljago B, počaka tekmovalce B), kombi pa pelje prtljago tekmovalcev C in seveda tekmovalcev na celi razdalji. Upam, da sem smiselno napisala :D
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Oj

Naj mi kdo napiše, kako pridem z Jesenic do ŽELEZNE KAPLE na štart, ker se bom verjetno udeležil maratona :lol: .
Uporabniški avatar
 matej712
pojdi v Preddvor in te bodo odpeljali na štart :lol:

sicer je pa najkrajša pot čez Jezersko (samo kdo bo šel potem nazaj po avto?)
 mojA
Štartne štvilke verjetno tudi dvigneš v Preddvoru in te potem odpeljejo na start in naprej razvažajo po startnih etapah (trojke)? in naprej do cilja?

H V A L A !
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Konec koncev imaš prav Matej glede Preddvora, samo upam, da me bo žena zapeljala do Predvora :roll: .

Lp
Uporabniški avatar
 tadejk
Glede na lepe vtise iz leta 2005 in dobre občutke po maratonu 4 občin, sem se odločil, da grem še tega uživat.

Komaj čakam razgledov na Jezerskem in piva v Preddvoru. 8)
Tadej
 aleksander
Tadej, v Preddvoru ,če prideva do tja,si pa privščiva en UNI ali lahko laško..... :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
 Dule
aleksander napisal/-a:Tadej, v Preddvoru ,če prideva do tja,si pa privščiva en UNI ali lahko laško..... :twisted: :twisted:

Najbolje, da kar gajbo tapravga piva zrihtata, ker po informacijah nas bo več tam.. :D :twisted:
Uporabniški avatar
 LukaM
Letos žal ne bom tekel čez Jezerski vrh (Bolnica Franja PRESS).

Zajcem na pot ala "zanimiva taktika":
Nekaj favoritov tekme: Vroče bo, Sonce bo tudi, Dehidracija je prijavljena, spočiti Trojčki, nekaj Rojev in Samo Asfalt do zadnjega metra.
- Vroče bo udaril 3x: od štarta do vrha, na Jezerski "kotlini" in malo pred ciljem, ko v Preddvoru izgubiš zavetje soteske in se preko celega kraja vzpenjaš do cilja.
- Sonca se ubraniš z izbranim modnim dodatkom ( :hehe: , 8) ) in mažo. Preveč maže zmanjša izhlapevanje-hlajenje in izgubiš še več znoja.
- Dehidracija je napovedala polno formo, imej jo pred očmi.
- Spočiti Trojčki so privid; če misliš da si kakšnega opazil, ga ignoriraj, fatamorgana pač.
- Roj muh odženeš s počasnejšim tempom (manj znoja) ali začasno premagaš z intervalčkom.
- Samo Asfalt bo do cilja ves čas spredaj. Le tu in tam ti bo dovolil, da tečeš ob njem, priliko izkoristi, a ne za strme spuste.
"Pasja taktika za vroče dni" solidno premaguje tako zoptimizirano skupino nasprotnikov: cik-cak po cesti, če hkrati režeš ovink in ujameš senco, poglodaj in popij kar ponudijo dobre roke, izi.

Še nekaj o profilu proge in tempu na konec:
Začetnih 15 km bolj ali najbolj klanec, čezenj smo v glavnem dovolj pametni.
Spusta sta dva daljša in strma, hitro lahko utrudita, izogibaj se robov = pesek na trdi podlagi. Prvi je takoj za mejnim prehodom, občuduj smrekov gozd in uživaj v hladu, naj traja, spočij se. Drugi spust iz Zg. Jezerskega prikrito preide v hudo strme serpentine (hitrost ubija) nad Sp. Jezerskim - gostilna Kanonir - od oka polovica proge.
Maraton pač, vmes dve Šmarni gori gor, no dol tudi. Tempo vsaj do polovice v varčevalnem načinu za soliden zaključek, glede na zmeren spust v drugi polovici idealno za "negative split".

Pa dober tek! :toast:
Uporabniški avatar
 zajc
:rol: Hvala za izčrpno poročilo :rol:
 ana*
..Super poročilo, se mi je uspel čist "uživet" & si zdaj lahk čist predstavljam kaj me jutri čaka :)..juhuuu!
Hvala in lp*

Ana

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA