Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 ero
dobro vprašanje :)

par neuradnih odgovorov:

- ker je hladneje oziroma manj vroče
- ker ima noč svoj čar
- zakaj pa ne?

druga legendarna stotka, Il Passatore, se prične ob treh popoldne in je po konfugiraciji terena težji od Biela. si predstavljaš mučenje po tistih hribih in dolinah v popoldanskem soncu sredi razgretega dne?

tisti, ki so poskusili oboje, naj povedo svoje mnenje...
 podviz
klopotec napisal/-a:Zakaj se v Bielu teče ponoči?

Nekateri imajo tudi na tem teku možnost teka podnevi. Jaz sem jo npr. izkoristil do približno petih popoldan...

Sicer pa čestitke vsem in vsi ste dosegli odlične čase. Higin - živa legenda!
 marjan
Bravo fantje in veeeeeeeeeeelike čestitke še od mene. :cast1: Želim uspešno regeneracijo in veliko lepih spominov na ta tek. :D

Marjan
Uporabniški avatar
 jegart
Tudi jaz se pridružujem čestitkam, vsaka čast. Občudovanja vredni ste.
Uporabniški avatar
 tini
Bravo fantje, svaka cast.
:laola

Na jubilejnem sem pa tudi jaz zraven. :)
Uporabniški avatar
 markor
BRAVO PUBECI!!
Respect!
:laola
Uporabniški avatar
 zvone
Iskrene čestitke vsem!

Bili ste izjemni!

Želim vam hiro regeneracijo in še naprej uspešno sezono!

Lep pozdrav! Zvone
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Malo me že skrbi, ko ni še nihče nič napisal - vtisi?
Sam sem prezaseden, služba, obslužbene dejavnosti ...
... in kljub temu še vedno poln odličnih trenutkov, ur in dni s čudovito druščino. Bo treba res kaj bol zares napisat. Materije je dovolj.
:arrow: precej (nas) novincev v Bilu
:arrow: novi Slovenec Janez in njegovi estradni nastopi - krvario je za Hrvatsku
:arrow: tek ponoči in tek v dežju
:arrow: zaprtost in odprtost tekačev :wink:
:arrow: spanje in knjiga pritožb zaradi iztisnjenega zraka - že veste od kod
:arrow: Dalmatinski kafič in prav takšne kelnarce
:arrow: in še ...
:arrow: pa kdo vse gre drugo leto spet :roll:

PS: in hvala za čestitke, se kar priležejo :laola
Uporabniški avatar
 mihaperme
Bomo jutri kaj več napisal... je treba še strniti vtise :wink: .
Uporabniški avatar
 vanja
Bravo, fantje, odlični ste!!! :clap:

Tudi jaz bi nekoč... ko bom velika... :oops:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
- prvenstveno sem si zelel nekje v koticku mirno vstopnico
za Spartathlon ( zakaj pa ne bi probali naslednje leto )
- potrebno priznati da je bilo garanje in sedaj vem da
smo vsi garali ravno prav
- jaz sem si zelel cas okoli 9ur ampak moram ( sem ) biti zadovoljen
ker sem res dal vse od sebe ( celo nekih resnih kriz nisem imel ) edino
tezke noge in probleme z levim delom, ki je sedaj zacuda
nekaj dni po teku popolnoma poniknil
( pocasi bom spet verjel v teorijo kurjenja zdravstveih problemov s
tekom )
- srecal nekaj Spartatloncev, ki so mi dali priblizno sliko
kako je iti brez spremstva in kako s spremstvom tako
da imam vsaj nek obris da bi zadeva morda le bila mozna naslednje leto
- spoznal da nimamo samo Štajerci temnega vina Modre Frankinje
ampak tudi Èehi ( na Moravskem )
- proga zelo zanimiva v glavnem ravninska in spet sem
se glede na svoje probleme na ravnini in spustih ter pocitek na vzponih
ali se clovek res zaveze z leti k hribovskim tekom ali ravninskim
tekom
- zvecer ulice polne ljudi ( tako stevilcne in srcne vzpodbude tudi preko
dneva nimas recimo na okoliskih mestih maratonih )
- v okoliskih vaseh ob hisah bakle in svece
- start z rugby nogometasi ( seveda z zascitno opremo ) v prvi vrsti v
sprintu ki so potem posluzili
kot razmejitveni stebri med tekaci ( zame je bila nova in zanimiva
scena )
- negozdni del proge me je spominjala malo na nase Slovenske Gorice
valoviti tereni, grici, asfaltni vzponi in spusti, kmetije in velika
kmetijska dvorisca
- gozdni predeli ( nocni drevesni tuneli nad nami tako da potrebna
tudi svetilka )
- ponoci nekaj dezja, ki pa je deloval ravno prav osvezilno
sploh zjutraj po dezju je osvezen zrak od dezja dal
dodatno energijo
- zadnji del proge ( 5 km ) ob gozdnem robu in
makadam vse do cilja ( mimo industrijsko nakupovalne cone v zadnjem
kilometru ) - porabil neverjetnih 7 minut po kilometru ceprav
sem se pocutil ok ampak noge cudno tezke ( tudi vroce postalo )
- sicer pa mesto eden od centrov urarske industrije -
stavbe Swatch-a , Rollexa, Omege in center Svicarskega tenisa
- okoli mesta na severu se razpostirajo hribi pogorja Jura ( v glavnem
gozdovi )
- proti jugu oz. proti Alpskim vrhovom ( daleè v daljavi ) pa niè kaj
Švicarska ravnica
- naslednje leto si velja veè èasa za vzeti za sprehod okoli jezera pa
v gozdove takoj nad mestom
Uporabniški avatar
 klatez
Ma asi ste, kaj naj drugega rečem :!:

:cast: :clap: :cast: :clap: :cast: :clap: :cast: :clap:
Uporabniški avatar
 mihaperme
No, pa začnimo s poročilom:

Začelo se je že doma s pakiranjem. Kaj vzeti s seboj? Vreme? V potovalko zmečem vse možne kombinacije, ki bi jih lahko oblekel (na tekmi tekel v kombinaciji, ki si jo sploh nisem zamislil :lol: ) za tek. S seboj imel celotno letno in zimsko opremo.

Odhod iz Ljubljane z minibusom v četrtek okoli 1 zjutraj. Do meje še klepetamo, nato pa vsi bolj ali manj zakinkamo tam nekje do Milana kjer pademo v jutranjo gužvo. Naredimo kratek postanek in nato nadaljujemo proti Švici, vmes naredimo še en daljši postanek in okoli 13h nato pridemo v Biel. Ko uredimo birokracijo s prenočiščem se namestimo v zaklonišču tamkajšne šole. Nepisano pravilo, da "devičnki" spijo na vrhnjem ležišču velja tudi letos. Četrtek v Bielu je bil sončen in vroč. Večina nas takoj zalegne k počitku. Zvečer imamo večerjo, nato kavica v dalmatinskem kafiču... Naši cimri so bili poljaki, ki so bili zvečer kar razigrani...kar je nekaterim povrzročalo težave pri spanju. Kaj ne Darko? :wink: . Moram omeniti, da je bilo vzdušje izredno sproščeno brez kakršnekoli napetosti. Nekateri so napetost sproščali na svoj način, kajne MiroR :wink:(sta jo najbolj občutila ZdravkoC in naš Janez iz Dalmacije :wink: ).
Noč minila hitro, kajti spal sem kot ubit... prebudili pa smo se v deževno jutro. Odšli na zajtrk, nato pa spet standardno v kafič... deževalo je pa vedno bolj... Nato odšli na svoja ležišča, kjer smo bolj ali manj izležavali, jedli in pili...in obiskovali wc-je. Počasi me je začelo skrbeti glede dežja. Kličem domov, kakšna je napoved za ponoči? Naj bi prenehalo, ampak tukaj pri nas ni tako kazalo. Deževati preneha okoli 8-ure zvečer, kot naročeno si mislim. Začele so se priprave... Oblačenje, mazanje s kremami, nameščanje čipov,... Pred šolo naredimo še skupinsko fotko in se vsi skupaj odpravimo proti štartu.

Tek :arrow: :
Oblečen v dolge pajkice (na priporočila "starih" mačkov iz Biela), kr. švic majico + dolgo švic majico. Pred štartom si zaželimo še srečo in nato se začne... Začnem z Dragonsom, Darkom, ZdravkoC... že po prvih km po mestu, ki so res hitro minili moram odtočiti... Ostanem z Zdravkom do prvega spusta, kjer mi uide... Ostanem sam in začnem tempo, ki mi odgovarja. Prvih 15 km mi nikakor ne steče... tečemo skozi polja, kjer je ogromno luž od celodnevnega dežja. Že na začetku mi uspe, da potopim desni copat do gležnjev v vodo... Okoli 16 km pride zame najbolj težak km...naenkrat dobim črne misli, zagrabi me panika, najraje bi obrnil in odstopil. Prvičkrat, da se mi je to zgodilo...ampak me po parih minutah mine in začnem teči kot prerojen. Začnem dobivati svoj ritem, noge postajo vse lažje. Dohitim Darka in nato nadaljujeva do prve kontrolne točke skupaj. Po 20 km se začnejo moje želodčne težave. Vsakih 10 km moram zaviti za grmiček, kjer moram opraviti potrebo... od mene vse teče! Ko začnem spet teči in ujem ritem spet v grmovje... in tako se je odvijalo do konca tekme. Vsako uro izlet v grmovje... vedel sem, da moram na okrepčevalnicah (bile so zelo dobro založene) še bolj piti, da ne bi slučajno dehidriral. Po 3-4 h urah teka, se še vedno počutim odlično, glava je spočita in trezna... začnejo pa se pojavati prve kapljice na nebu...začne deževati! Postaja mi žal, da nisem s seboj vzel anoraka...pa vendar sem bil deža vesel, kajti moje razpoloženje in počutje je bilo vedno boljše, kljub težavam s prebavo. Na 50km dohitim Dragonsa, na hitro se pozdraviva in grem naprej... Od tu naprej pa se moje želodčne težave samo stopnujejo. Med 2 in 3 kontrolno točko se je najbolj "odprlo". V tem vidim tudi razlog, zakaj mi je približno na 70 km praktično odrezalo noge. Noge so postajale iz metra v meter bolj težke. Nobene energije ni bilo več v njej. Glava je hotela naprej, ampak telo ni sodelovalo... Na 75 km me dohiti Dragons, ki se je pobral iz krize! Začne se boj z vsakim nadaljnim metrom... Počasi se premikam, klub težkim nogam volja ostaja in presenetljivo še vedno s čisto glavo. Prilezem v cilj v času 12 h 13 min! Občutek veličasten. Uspelo mi je! Za prvič sem s časom več kot zadovljen (cilj mi je bil, da pridem čez), ampak ostaja grenak priokus, kaj bi bilo če...(ne bi bilo problemov z želodcem), kajti počutil sem se izjemno razpoloženega. Pa drugo leto na jubilejnem. S polžjo hitrostjo se počasi odpravljam iz ciljnega prostora, kjer me iz "našega" kafiča kličejo ostali, ki so že prišli skozi cilj. Spijem pivo, se odpravim pod tuš, pa spet na pivo... Grem še na masažo in nato na zaslužen počitek do večerje.

Čestitke ostalim za odlične rezultate :cast: :clap:

Naslednje jutro pa odhod in dolga vožnja do Lj. Vsekakor pridemo drugo leto pogledat, če je proga še vedno tako dolga :wink:

Vse je bilo SUPER, še posebaj pa ekipa iz Slo. Vzdušje je bilo vseskozi zelo sproščeno.... Fantje super ste :!:

Zdravko, ZdravkoC, Tek v Snegu :arrow: bo kakšna fotoreportaža :?:

PS: Darko čakam, da se registriraš in napišeš poročilo :wink:
 OLE
OLE !
Končno, tu sem, novinec! Izziv 100 KM BIEL je bil vrhunec tekaške kariere. Valovanje HOP HOP OLEEEee skozi švicarske vasi, zlasti Aareberga me še vedno vzdržuje v ekstatičnem stanju. Čudovita druščina mačkov in devičnikov - FANTJE HVALA, RES STE TA PRAVI :!: - smo garali in uspeli. Osebno kljub krčem na 40 km, težavam v gozdu po zaprtosti- :P Zdravko, seveda pojdem in užgem naslednje leto mimo tiste hoste :D , blokadi nog ob Aare, dosegel (se spomnite številke 1199 :?: - simbolizem 8) ZIEL s krikom OLEEee v času 12 ur 39 minut : :laola No tu je odgovor :!: 11 ur 99 minut = 11 ur 60 minut 39 minut = 12 ur 39 minut :shock: Srečen, zadovoljen, ponosno nosim perje :lol: - garal in zmagal :!: Še, še bom tekel, s prijatelji z dušo za Slovenijo - OLLE :laola do konca , do cilja.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA