prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 giorgio
Lep pozdrav.Že nekaj časa prebiram o tej zadevi-o garminu.Prijelo pa me je dabi ga tudi jaz imel.Rad pa bi vedel kaj moram zraven še kupiti,da ga bom lahko rabil za tek.Pa kje je najbolj ugodno.Vsem ki se v to razumete se že v naprej zahvaljujem. HVALA!!!!!
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
giorgio napisal/-a:...Rad pa bi vedel kaj moram zraven še kupiti,da ga bom lahko rabil za tek.

Če misliš teči je najboljše zraven kupit še tekaške superge. V bistvu Garmina za sam tek sploh ne rabiš, ampak je pa strašno coool igračka za analizo kje in kako si teku! :mrgreen:

OK, resen odgovor pa je, da je fanj imeti še kakšen zemljevid, predvsem imam v mislih Adria Route... domov ti ga zna dostaviti tudi elektronska mulca :ignore:
Če tudi kolesariš pa mogoče se nosilec za na kolo.

giorgio napisal/-a:...Pa kje je najbolj ugodno...

Jaz sem ga kupil preko TF, ko nam je ena prijazna članica (ki sem ji takrat slovesno obljubil pijačo :piti: , potem pa tega dolga nikoli poravnal :? ) s svojimi vezami (in mogoče tudi šarmom) zrihtala 20 % popust na gotovino. Pobrskaj malo stare teme in boš videl, koga moraš kontaktirat. :wink:
LP
Uporabniški avatar
 pelvis
Zdravo,

Tudi na podlagi postov te teme sem se odločil za nakup FR 305. Zaenkrat sem zelo razočaran, saj naprava ne izpolnjuje mojih pričakovanj. Posebej nezanesljiv je pri odčitavanju višine, saj kiksa najmanj toliko kot to tudi sam sporoča (ima možnost prikaza trenutne natančnosti) oz. 2x toliko.

Ravno sem se vrnil z dopusta na morju, kjer sem tekel ob obali, kjer se npr v celem kilometru višina proge ni spremenila za 1 m, on pa me je za 4m potunkal v vodo in pokazal skoke čez hiše, saj je nameril tudi 6m višine. Torej višinski graf poteka kot da bi se šel kakšen "stiplđez" (tek na stadionu čez kojnske ovire in pristanek v bazenčku...).

Poleg tega sem izvozil podatke v 3 različne programe (sport tracks, Motion based in training center) in glej glej, tudi tu podatki o istem treningu niso vedno enaki...

Evo ugodno prodam za 325€. Kupljen je bil v SLO v juniju '07, torej je še v polni garanciji. Čuvam ga pa kot enga otroka.
Pač predraga štorasta igrača zame.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Moje mnenje: Utopično je pričakovat natančno višino pri taki napravi.
Trenutno testiram en GPS, ki je zmožen v relativno ugodnih pogojih (neprevisoke okoliške hiše, itd) po cca. 5 meritvah na točki določiti x,y na 10-30 cm natančno in višino na 1 m natančno, ob posprocesiranju (WAAS,...)
In zadeva je cca 5000€. Torej je FR305 zelo natačen za svoj denar.
 usmiljeni_brat
pelvis napisal/-a:Zdravo,

Tudi na podlagi postov te teme sem se odločil za nakup FR 305. Zaenkrat sem zelo razočaran, saj naprava ne izpolnjuje mojih pričakovanj. Posebej nezanesljiv je pri odčitavanju višine, saj kiksa najmanj toliko kot to tudi sam sporoča (ima možnost prikaza trenutne natančnosti) oz. 2x toliko.

Ravno sem se vrnil z dopusta na morju, kjer sem tekel ob obali, kjer se npr v celem kilometru višina proge ni spremenila za 1 m, on pa me je za 4m potunkal v vodo in pokazal skoke čez hiše, saj je nameril tudi 6m višine. Torej višinski graf poteka kot da bi se šel kakšen "stiplđez" (tek na stadionu čez kojnske ovire in pristanek v bazenčku...).

Poleg tega sem izvozil podatke v 3 različne programe (sport tracks, Motion based in training center) in glej glej, tudi tu podatki o istem treningu niso vedno enaki...

Evo ugodno prodam za 325€. Kupljen je bil v SLO v juniju '07, torej je še v polni garanciji. Čuvam ga pa kot enga otroka.
Pač predraga štorasta igrača zame.

Zelo natančen prikaz višine boš dobil v spletni aplikaciji mationbased, če greš v account/tuneUp in tam obkljukaš opcijo "MB should use MB Gravity to clean up my GPS elevation upon submission from Inbox to Digest"
Po tej majhni spremebi boš ob naslednjem uvozu teka prijetno presenečen. Ista funcija bo na voljo tudi v naslednji verziji programa sport tracks, tako da vse le ni tako črno kot se ti zdi ta moment. Je pa res, da so včasih podatki o treningu različni v različnih programih, to pa predvsem zato, ker ti naprimer sport tracks izračunava neke podatke po drugačnih metodah kot motionbased, pa če ti tempo pade po določeno mejo(če začneš recimo hodit) ti tisto razdaljo enostavno odšteje, se pa da stvar porihtat v nastavitvah programa če te moti.
Jaz bi na tvojem mestu še malo počakal s prodajo.
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
Pelvis,
GPS res ni preveč natančen glede višine, saj je že v samem bistvu zasnovan, da daje natančnejše podatke o zemljepisni širini in dolžini. Če se malo poglobiš v tehnično ozadje, kako GPS deluje, se čudiš, da se sploh da dobiti tako natančne meritve (v vsakem trenutku reda velikosti meter natančne orbite satelitev, ki se gibljejo 8 km/s, upoštevanje relativnostnih učinkov na ure v satelitih, merjenje zamikov med signali iz satelitev velikostnega reda nano sekund in določenje razdalj iz teh zamikov glede na svetlobno hitrost, ki pa se spreminja glede na to, skozi koliko atmosvere potuje signal, pa še in še...).
Pač pozabi na nadmorsko višino, če nisi ravno gorski tekač. Sem pa prepričan, da je to trenutno najbolj točen način določenja trenutne hitrosti teka, pretečene razdalje, itd, po smrtnikom dostopnih cenah. Če ti to ne zadostuje potem verjamem, da si razočaran in razumem odločitev za prodajo.
LP
 usmiljeni_brat
Slika
Slika

No sem se malo potrudil in prilagam sliki grafov višinske razlike istega teka. Zgornja je iz programa Sport tracks, spodnja pa avtomatsko popravljena pri prenosu v aplikacijo MB. Glede na poznavanje trase lahko rečem da je spodnja dokaj ali pa povsem natančna.
Uporabniški avatar
 pegaz
Cyclop_si napisal/-a:
giorgio napisal/-a:...Pa kje je najbolj ugodno...

Jaz sem ga kupil preko TF, ko nam je ena prijazna članica (ki sem ji takrat slovesno obljubil pijačo :piti: , potem pa tega dolga nikoli poravnal :? ) s svojimi vezami (in mogoče tudi šarmom) zrihtala 20 % popust na gotovino. Pobrskaj malo stare teme in boš videl, koga moraš kontaktirat. :wink:
LP

Cyclop, giorgio,

žal tiste variante že nekaj let ni več, odkar je Garmin poenotil cene v Sloveniji in ne dovoli več prodajalcem, da bi prodajali pod uradno ceno.

Ceneje je samo še iz druge roke... ali pa iz Amerike - oboje ima svoje probleme.

@Usmiljeni: zanimiv postopek za čiščenje podatkov, upam, da deluje tudi za FR301 (eni smo še 100 let za kačami PRESS)

LL, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 pelvis
usmiljeni_brat napisal/-a:Jaz bi na tvojem mestu še malo počakal s prodajo.

Zdravo,

Ja hvala vsem trem... ste me malo potolažili, ker sem bil že na tem, da ceno znižam do točke, ko bi ga v trenutku prodal...

To kar predlagaš usmiljeni_brat sem našel in odkljukal tudi sam po prijavi v MB, je pa res, da tja podatke zaenkrat le izvažam in da bom zemljevide pregledal in se vanje poglobil ko pridem do hitrega interneta. Doma sem namreč še na ISDNju (hvala Telekomu za ignoranco) ... ampak zdaj bom šel vseeno pogledat ;)

Kupil sem ga tudi z namenom premeriti in tekačem opisati vseh 6 tras Notranjskega tekaškega pokalana naši strani http://www.drustvo-sovica.si. Torej sem dal denar na pol za moj hobi in veselje ter seveda boljši trening in na pol za družbeno koristno delo. Ko sem videl, kaj mi meče vem pa sem bil res razočaran. Nisem pričakoval, da bom z njim natančno meril dolžine, višine ipd. ampak, da bodo podatki vsaj uporabni. To kar izpljune (tu mislim na višinski profil proge) pa je zame in za druge popolnoma neuporabno. Res upam, da bodo rezultati v MB uporabnejši...

No, če uspem in naredim kaj uporabnega na naši novi strani pa vam tudi javim. Hvala - ga bom še malo matral :)

lp
Elvis
Uporabniški avatar
 Boy-N
Živjo.
Tudi sam sem si omislil to čudovito zadevo FR305 in je kar ne morem prehvalit. Čeprav se najprej zdi ogromna :shock: jo hitro vzljubiš. (Čeprav je manual napisan amatersko za tako dober izdelek :bum: )

Zanima pa me ali morda kdo ve kako nastaviš na uri kroženje med samo prvima dvema zaslonoma podatkov ? (Brez tekaškega ali kolesarskega)

Hvala za pomoč in lp, Bojan
Uporabniški avatar
 pelvis
Mislim, da to ne gre. Lahko pa prilagodiš število polj s podatki na zaslonu (med 1 in 4) ampak preklapljanju med tremi zasloni se s tem ne rešiš. Dvoklik te reši :)
 Leon
Zdravo, mene pa zanima, če ima kdo izkušnjo, kako se zadeva obnaša pri plavanju.

Treniram discipline za triatlon in bi si na morju rad izmeril preplavano razdaljo, pa me zanima, kako se bo v vodi obnašal, bo sploh meril razdaljo, saj bo namreš pri vsakem drugem zamahu pod vodo???
 Leon
Hvala, sem si sprintal in bom počasi probal prevest, ker sem v službi, takoj ne bo šlo.

Hvala ti!!!
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 35

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA