Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Nataša
poleti vedno naredim najmanj kilometrov, tudi letos je tako. vročino res težko prenašam. je pa fajn iti sredi vročega dneva v lepo klimatiziran fitnes, ki je ponavadi še prazen :D
Uporabniški avatar
 Eve;)ina
hja tud mene vročina ubija...
zdajle sem se ravno vrnila iz teka, (štartala sem okrog pol9) ampak je bilo vseen vroče, pa sopara (prej sem brala je ala en primerjavo, da je tko kot da dihaš čez mokro rjuho!! ) RES JE!!
katasrofa!!

Sicer sem začela zazmišljat da bi laufala zjutri.. sam bi mogla štartat ob 5h že... hmmm vreme zahteva, drastične ukrepe....

al bomo laufal ponoč, al pa ZLO ZLO zgodaj zjutraj, druge ni....
 corsol
Nekaj tednov nazaj sem tekel pri 28°C(ampak suho), zdelo se mi je fino.....zadnje dni tečem bolj zvečer okrog 20-21h pa je še zmeraj tam okol 23°C in soparno.....ne zdi se mi ravno za umret, bi pa takoj zamenjal za tistih 28 in brez sopare.
Definitivno , se mi je zdelo špica ob zadnji ohladitvi --> 16°C !!! ZAKON !!!.... :D
Uporabniški avatar
 andreya
Ja, jaz tudi najlažje tečem če je tam okoli 15 sttopinj ali pa še kako stopinjo manj.

Mi je pa danes ratalo it celo zvečer tečt, sem šla ob devetih, pa je bilo še 26 stopinj. Pa mi niti ni bilo tako težko, kot sem mislila da bo. :oops:
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Ja, danes sem tudi jaz občutil vročino, čeprav sem šel trenirati po 20. uri :shock: :oops:, je pa res, da sem se gnal do konca, tako, da se bo potrebno še adaptirati na vedno višje temperature... :lol:
No, če gledam na zadevo s pozitivne strani me vsaj ni zeblo... :D :lol:

Lp!
 ZigaS
Jaz sem šel malo prej kot Obi, doma sem kolebal kaj in kako s hidracijo, imel sem neke majhne flaške pa malo večje flaške, ene z vodo, druge z izotonično pijačo. Že popolnoma pregret od celega dneva sem preračunaval, kaj s seboj in koliko in kam bom dal, nekaj se mi je mudilo, bil sem zbegan,....na koncu sem vlil vase vsakega po malo in odšel na tek brez vsega-NAPAKA. Sam trening sem sicer izpeljal pod predvidenim tempom (5min/km), toda prvič se mi je zgodilo da sem slino včasih izpljunil včasih pogoltnil, sicer se je vedno "znebim". Občutek, ko odpreš usta da bi zajel "svež" zrak, je bilo podobno kot da bi mi nekdo pihal v ustno votlino s sušilcem za lase, kakor bi tekel v savni. Sama proga je sicer takšna da se izmenjuje asvalt, poljske poti in gozdne poti in komaj sem čakal da sem prišel med drevesa, občutek kot bi mi nekdo ponudil 1dcl vode, čeprav le te ni bilo. Sicer sem dobrih 11km odtekel v dobrih 50-52 minutah toda počutil sem se kot bi me povozil vlak. Problem je da v tej vročini niti nisem imel občutka da imam tak tempo, kajti v soparnih dneh sem zelo zadihan četudi je tempo nižji od načrtovanega. Glede na to da so temperature letos kar rekordne opažam, da se tudi pozno v večer ozračje kar ne ohladi, ponoči spim lahko le pri "prepihu", temperature pa se spustijo le proti jutru, morda je znosno od 2h pa do 6h, ko se začne kazati sonce je počasi konec s prijetnim ozračjem, tako da znosnega treninga ne vidim drugje kot v zgodnjih jutranjih urah. Tako da na tek v "hladnih" večernih urah lahko pozabimo dokler bo tole iz dneva v dan 30+

Je pa res, vsakdo vročino prenaša drugače, takšnih razlik pa vseeno ne opažam da bi kdo rekel:"Ti, a se tudi tebi zdi hladno?" :P :)

Lp, ZigaS :D :D :D
 Winkl
občasno se spravim tečt ob 15.30 (takoj po koncu službe).

je soparno in vroče, ampak pijem prej, s seboj imam pa nahrbtnik v katerem je voda. obvezno pred tekom pa krema za sončenje (čeprav jo najbrž švic spere kmalu po začetku), na glavi pa pokrivalo (ponavadi kar stara bela plenica v obliki rute).

Res je, da me malo bolj izčrpa, ampak se mi zdi da ni tako hudo.
važno je da dovolj pijem, pa gre.

Je pa restudi to, da v tem tednu še nisem šel tečt čez dan...
Uporabniški avatar
 sapramiška
V vročini samo tek po gozdu. V senci dreves je par stopinj manj. Po 19. uri. Pa se da.
Uporabniški avatar
 AndrejaR
Danes sem tekla še malo bolj zgodaj kot običajno, od pol šestih do pol sedmih. Tekla sem v glavnem po gozdu in preko nekaj gozdnih 'jas' in mislim, da temperatura ni bila nikjer preko 17-18 stopinj :). Skratka bili so idealni pogoji, če izključim od rose mokre copate, kar pa mene niti ne moti. Vsekakor po osmi zjutraj več ne bi šla, da bi tekla zvečer pa si sedaj sploh ne predstavljam. Zdi se mi, da me vročina čez dan toliko utrudi, da ne bi imela kaj dosti od tega, pa še slabo bi mi najbrž postalo če ne bi imela zraven veliko vode.

Lep pozdrav
Andreja
Uporabniški avatar
 iverson
Danes sem imel čas in sem šel tečt zjutraj ob pol 7. Veliko bolje je bilo kot zvečer saj je zrak veliko bolj hladen kot pa zvečer ko je vse še zelo segreto.
Uporabniški avatar
 Sebi
Jaz sem imela neke visko leteče plane ta mesec, ki se jim niti približala ne bom. Tale vročina me totalno zdeluje. Vsajam ob 4.50h in hodim tečt. Pa še takrat sem čisto "hin". Bo treba razmisliti o fitnesu...
Uporabniški avatar
 RoKo
Jaz grem pa zdaj. 15 minut košarke, 1 km teka, tako 3x. Zvečer pa 10 km. (v hladu 30)
Uporabniški avatar
 iverson
Meni pa kar uspeva glede ciljev ta mesec, vendar ne bom se kaj preveč hvalil da se mi zdaj kaj ne zalomi.
 orlytm
ravnokar odlaufal (11:45 - 12:45) ... kao najbolj vroč del dneva ... ajde, ni blo simpl, ene dve pavzice sm naredu vmes (ob vodi :) ) in je slo ... jebiga, ce drugac ni cajta :)

lp
OrlyTM
Uporabniški avatar
 barbarela
Jaz se po vročini ne silim preveč, me potem glava boli in si naredim več škode kot koristi.

Zjutraj vstanem malo pred peto, ko je še sveže, se zrihtam in grem pred službo. Potem tudi v službi lažje sedim :) Zvečer se še ne ohladi, ko je že tema in če grem, potem čakam, da mi bo kdo za vrat skočil, ko tečem skozi gozd.

Zdaj sem imela premor, ker je mojega sotekača psa Fina zvilo in je bil dvakrat pri veterinarju. Celo noč bedela z enim očesom in zjutraj :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA