Jaz sem šel malo prej kot Obi, doma sem kolebal kaj in kako s hidracijo, imel sem neke majhne flaške pa malo večje flaške, ene z vodo, druge z izotonično pijačo. Že popolnoma pregret od celega dneva sem preračunaval, kaj s seboj in koliko in kam bom dal, nekaj se mi je mudilo, bil sem zbegan,....na koncu sem vlil vase vsakega po malo in odšel na tek brez vsega-NAPAKA. Sam trening sem sicer izpeljal pod predvidenim tempom (5min/km), toda prvič se mi je zgodilo da sem slino včasih izpljunil včasih pogoltnil, sicer se je vedno "znebim". Občutek, ko odpreš usta da bi zajel "svež" zrak, je bilo podobno kot da bi mi nekdo pihal v ustno votlino s sušilcem za lase, kakor bi tekel v savni. Sama proga je sicer takšna da se izmenjuje asvalt, poljske poti in gozdne poti in komaj sem čakal da sem prišel med drevesa, občutek kot bi mi nekdo ponudil 1dcl vode, čeprav le te ni bilo. Sicer sem dobrih 11km odtekel v dobrih 50-52 minutah toda počutil sem se kot bi me povozil vlak. Problem je da v tej vročini niti nisem imel občutka da imam tak tempo, kajti v soparnih dneh sem zelo zadihan četudi je tempo nižji od načrtovanega. Glede na to da so temperature letos kar rekordne opažam, da se tudi pozno v večer ozračje kar ne ohladi, ponoči spim lahko le pri "prepihu", temperature pa se spustijo le proti jutru, morda je znosno od 2h pa do 6h, ko se začne kazati sonce je počasi konec s prijetnim ozračjem, tako da znosnega treninga ne vidim drugje kot v zgodnjih jutranjih urah. Tako da na tek v "hladnih" večernih urah lahko pozabimo dokler bo tole iz dneva v dan 30+
Je pa res, vsakdo vročino prenaša drugače, takšnih razlik pa vseeno ne opažam da bi kdo rekel:"Ti, a se tudi tebi zdi hladno?"
Lp, ZigaS