Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 RoKo
potepinko68 napisal/-a:Ampak.. za Javornikovo tud rekl, da je bil doping pa potlej... ???

Dokler se trudi, da dokaže da ni res... naj bo "nedolžna"... zdej smo pa vsi pametni pa jo obtožujemo... pa Monte Carlo pa vse...

Jaz pa držim pesti, da dokaže, da nekej ni tko kot naj bi blo.. Kaj pa postopki za ugotavljanje dopinga?.. So popolni? Nezmotljivi?..

Zakaj ima lahko en športnik 100 kontrol, drugi pa nobene?... a ni tudi sistem preverjanja gnil?... Ali so vzorci shranjeni (za Armstronga so dokazovali za nekaj let nazaj..).. potem bi se moralo tudi za Čeplakovo dat vzorce shranit, da jih pregleda še kak drug neodvisni laboratorij.. pa tko..

V glavnem... tko hitro radi obsodimo človeka, da na potem ni treba bit nevoščljiv...

lp,
potepinko

Nekaj podobnega sem hotel napisat, pa si me prehitel. Sistem analize ni nezmotljiv, to se ve. Da je pa kdo toliko naiven da bi navkljub vsemu ....... kdo ve?

Počakajmo in potem zlivajmo gnojnico ali na ene ali na druge.
Uporabniški avatar
 ZHAK
zlopi napisal/-a:... mene pa zanima ali bi se vsi vrhunski "rekreativni" tekači upali opraviti teste in ostati negativni :roll:

Lp, zlopi

Le malokdo.
Uporabniški avatar
 milkec
zlopi napisal/-a:... mene pa zanima ali bi se vsi vrhunski "rekreativni" tekači upali opraviti teste in ostati negativni :roll:

Lp, zlopi

Ravno danes smo ugotovili, da ima Tini (pa še kdo: Aleš...) povišan vitamin B12 in zaradi tega ga bomo suspendirali za dve leti iz vseh an in liz :D
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Nebom nobenemu pamet solil, ampak če res ni jemala bo pokazal čas in seveda vsi omejeni testi.
Če pa je jemala kaj prepovedanega in si mislila da jo ne bodo dobili pa pomojem naj dobi doživljensko prepoved nastopanja na vseh tekmovanjih tudi rekreativnih.
Seveda pa ni nobenega v naprej za obsojati.Ker vsak je lahko takrat general ko nekoga blati.
Naredila je veliko za slovensko atletiko, ampak nekje se mora meja ustaviti.
Uživajmo vsi v teku in uživajmo v njem dokler nam narava to dovoljuje brez dopinga seveda.
Lahko pa bi nenapovedano doping kontrolo naredili tudi na rekreativnih tekih.
Pa bi se videlo kako in kaj so nekateri pripravljeni za navadno tekmo na vaški ravni pripravljeni reskirati za par minut slave na vasi.
Kaj bo šele ko bo na pohodu GENETSKI DOPING.Če seveda že ni na pohodu.
Največ lahko naredimo da že v rani mladosti otrokom in vsem zainteresiranim mladostnikom dopovedujemo da to ni pravilno.
Nekaj se jih bo prijelo nekaj pa ne.
ČAO!
Uporabniški avatar
 Lin@
Točno tako! Stvar je že tako razvita, da nam ostane samo še vzgoja in vcepljanje morale (kolikor je pač to možno).

Kar se tiče Jolande, bomo videli. Sicer sem pa sama zelo proti takim sredstvom. Res je, da so morali aktualni dopingiranci vsi trdo trenirati, da so prišli do profesionalne ravni, a to ne pomeni, da so upravičeni do sramotenja športa. Štoparica mora teči za vse enako!

Kar se tiče pa amtarskega športa, seveda da je tudi tu prisoten doping. Če samo za sekundo pomislim, poznam nekaj moških predstavnikov, ki se zavoljo lepih mišic špikajo z steroidi. :roll: Bog jim daj malo pameti :!:
 jelena
Ja, res je treba imet na umu, da je vsak nedolžen, dokler mu krivda ni dokazana. Pa tudi če mu/ji je, te osebe ni treba blatiti, posploševati na vse športnike. Prav tako mislim, da ni potrebe mešati še druge aspekte življenja dotične osebe (kraj bivanja,...). Napačna (vsaj po mojem mnenju opazovalca) odločitev, ki pa je verjetno osnovana v različnih dejavnikih, pritiskih... Vsekakor pa se mi to ne zdi dopustno, ker kriteriji morajo biti za vse enaki. Seveda je preživljanje prostega časa stvar vsakega posameznika - tudi športnika. Ne bi enačila petkovo pivo z vsemi tistimi hormoni...
Ja, čisto vsak od nas je po svoje ranljiv...
 bikila76
sem skeptik, da je med top vrhunskimi športniki še kak tak, ki ni na dopingu
Preveč je dopinga in uživalcev tega, da bi se splačalo še biti čist in hkrati zmagovat
sicer je pa doping kot računalniški virus. Zmeraj traja nekaj časa, da ga odkrijejo, vmes pa se že producirajo novi...precej pa jih tudi ne odkrijejo
Uporabniški avatar
 RoKo
Kolikor mi je znano, so že ugotovili nakaj napak pri analizi.
Tile Francozi so itak pri vsaki stvari šlampasti, tako da se ne bi čudil da je pri njih kaj narobe. Rezultati Jole resnici na ljubo zadnje čase niso kaj posebnega.
Če bo kaznovana potem je kriva, do tedaj pa lahko samo debatiramo.
Nazadnje spremenil RoKo, dne 27 Jul 2007, 13:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Vreme
Globoko upam, da so se francozi resnično zmotili. :!:
Uporabniški avatar
 RoKo
Če se prav spomnim je bil cel halo za Heleno, na koncu pa so ugotovili da ni bilo nič. Kdo se potem atletu ali atletinji opraviči za vso to gonjo po medijih? Slovenske novice in Ekipa sigurno ne. Danes piše Tudi ti Joli?
Če se ugotovi nasprotno ali bodo napisali Oprosti Joli?
Za Heleno kaj takega ni bilo zaslediti.
Ne napovedujem ničesar, upamo na najboljše.
Če pa je res, pa bi bilo prav da jasno in glasno pove, sem in pika. Večina bolj zameri sprenevedanje kot resnico.
Uporabniški avatar
 AndrejaR
Tudi jaz res upam, da se bo zadeva razpletla ugodno za Jolando. Vsaj meni osebno se zdi, da je naša najrazpoznavnejša in praktično najuspešnejša športnica.

Če se poskusim postaviti v položaj vrhunskega športnika pa tudi doping razumem. Če je ob leta dolgem trdem treningu in odpovedovanju to edina stvar za katero veš, da ti lahko da tisto potrebno milisekundo, ki te loči med zmago na pomembnem tekmovanju in tem, da utoneš v pozabo (in ostaneš brez sredstev, sponzorjev, kakšnega študija pa najbrž tudi nisi imel časa dokončati), potem moraš biti res zelo močna osebnost, da se lahko odločiš proti.

Danes zjutraj, ko sem tekla po pločniku ob prometni cesti, mi je en sedem-osemletni fant skozi odprto okno zaklical 'Hop-hop Jolanda Čeplak' . Pravzaprav sem to doživela kot prvi pozitivni komentar, kar sem ga slišala od mimovozečih/mimohodečih do sedaj. Čeprav je bilo najbrž to bolj zaradi malce podobne frizure, kot zaradi moje 'poskočnosti' :-).

Andreja
 usmiljeni_brat
Predstavnik IAAF je za dnevnik povedal, da so po pozitivnem vzorcu A obvestili Jolando Čeplak, ki je takoj zahtevala še analizo vzorca B. V primeru ko športnik zahteva analizo vzorca B je rezultat druge analize obvezujoč. PO pozitivnem vzorcu A je bila obveščena tudi AZS, katera pa je proti pravilom Jolandi dovolila nastop na nekaterih mitingih.
Nekdo očitno laže, ker je Joladna včeraj zatrjevala, da je za zadevo izvedela iz medijev.
Uporabniški avatar
 zlopi
... ma jest bi bil zelo vesel, da bi Joli ostala naša nacionalna junakinja, mogoče pa bi res naredili tole kot pravi Body Miller.

Lp, zlopi :roll:
Nazadnje spremenil zlopi, dne 21 Nov 2007, 13:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 RoKo
zlopi napisal/-a:... ma jest bi bil zelo vesel, da bi Joli ostala naša nacionalna junakinja, mogoče pa bi res naredili tako kot pravi Body Miller: http://www.finance.si/index.php?MOD=show&id=187513

Lp, zlopi :roll:

Tisti ki hoče le naj, za slavo in denar, samo ga ne bo mogel porabiti, pobralo ga bo kmalu po 40 letu.
Če ne bi bilo prepovedano morda ne bi bilo zanimivo....
Uporabniški avatar
 želva
Ne samo da je doping velik bizniz, tudi doping kontrola je velik biznis. Se mi zdi, da so za Javornikovo zrihatl suspenz, ker nekdo ni hotel, da bi nastopila na EP, ko je bil EP mimo pa so vse preklical. A se zdaj zgodba ponavlja, ker nekdo noče da bi Čeplakova nastopila na SP? Bomo vidl.
Navadno je nekdo nedolžen, dokler ni obsojen, pri dopingu pa to očinto ne velja, ampak mora dokazati nedolžnost in je do takrat suspendiran, ali pa je samo sum dovolj za izključitev npr. Rasmusen.

tae napisal/-a: Kadarkoli bi se upal opraviti teste in vedno bi bil negativen, ker sem full proti temu...

Če hočeš biti v to prepričan moraš na vsakih zdravilih natančno prebrati vse sestavine in jih preveriti na listi prepovedanih substanc. Če ti bodo naprimer v Mestnih lekarnah Kamnik za gripo in prehlad svetovali Plivamed (brez recepta, seveda) si takoj dopingiran. Bognedaj da bi imel astmo.
Lp Martin

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA