Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 klopotec
Iščem kak seznam tekov v Španiji (Barcelona) v juliju 2007. Mogoče kdo ve za kak link?
 klopotec
Hvala za link, čeprav je prišel malo prepozno. Sem že nazaj. Če bo koga zanimalo naj povem, da je v Barceloni zelo veliko tekajočih ljudi. Prejšnje leto sam še nisem tekel in nisem opazil nobenega. Zanimivo. Letos pa kamorkoli sem pogledal sem videl tekača. Najlepše je teči ob plaži, ki je od recimo spomenika Kolumba do Foruma dolga ene čest sedem km. Greš sem in tja in mine urca, srečaš pa tekačev še in še. Potem pa se ohladiš v morju, ali pa obratno.
Dvakrat sem tekel v parku ob cerkvi Sagrada Familia (verjetno največja znamenitost Barrcelone), ker sem stanoval v neposredni bližini. Majhen parkec ampak glih za razgibat za tistega ki stanuje v bližini in se mu glih ne da na obalo. Veliko pa jih teće v parku de Cervantes, do katerega pridete z Metrojem št.3 (zelena linija). Izstopite na zadnji postaji v smeri Zona Universitaria. Park je velik, poti speljane navzgor in navzdol, idealen za tek. Precej tekačev sem videl, ko sem si ga šel ogledat. Sam tam nisem tekel, za firbec pa sem si ga šel ogledat.

En dan sem nosil majico Olimpijskega teka v Mariboru. Trgovec v eni trgovini "vse po euro" me je vprašal če tečem in povedal, da je on tudi tekač. Pa sva se malo pogovarjala o Barcelonskem maratonu, ki je vsako leto marca.

Imam možnost najema apartmaja za ene šest ljudi na super lokaciji v Barceloni, po kar ugodni ceni. Je v neposredni bližini Sagrade, poleg Metroja, ima dve sobi, dnevni prostor, kuhinjo in jedelnico, pa kopalnico seveda. Imam tudi znance, ki bi uredili glede prijav. Pa razmišljam o udeležbi na maratonu marca 2008. Če bo bog dal zdravja. Za ene tri bi bil še prostor. Lahko bi se kaj zmenili. Vendar bi bilo treba pristopiti k realizaciji dovolj zgodaj, zaradi pravočasne rezervacije poceni letalskih kart. Rayan air ima lete iz Trevisa v Girono. Od tam imaš takoj avtobus v center Barcekone. Letalo leti dobro uro in pol, avtobus pa vozi slabo uro. Javni porevozi z metrojem in busi po Barceloni pa so odlično urejeni. Fajn bi bilo priti tja en dan prej in ostati še kak dan po teku, da si še ogledaš vsaj nekaj zanimivosti mesta. In v marcu je tam že prijetno toplo.

Bi se splačalo razmislit.
Uporabniški avatar
 ero
super, ti kar zavidam. Barcelona je zame eno najlepših evropskih mest. letos januarja sva bila s Pio par dni dol in v nedeljo zjutraj sva tekla po skoraj prazni in sveže oprani Rambli dol do morja pa na plažo in vse do Olimpijske vasi. zanalašč po mivki :) pravi užitek!

pred par leti sem že tekel v Barceloni na eni lokalni desetki. bilo nas je okoli 1000 :)

maraton me zanima, res!
Uporabniški avatar
 Eve;)ina
ja lepo to vedt, da so V Barceloni navdušeni tekači. Ja jst grem dol januarja :driver: in sem že razmišljala kje bo moja trasa, zdj pa vidm da niti ni problema.

Glede maratona se bom pa najbrž udeležila, samo pod pogojem da je tresa tud za 21 km, ker 42 še nisem sposobna pretečt. :roll: sicer sem gledala stran od Barcelonskega maratona, toda vse nekam kaže na 42... hmm kdo kej ve ali je tud pol maraton?

LP
 klopotec
Saj jaz tudi mislim tečt 21 km. Mislim da je tudi 21, bom pa pogledal še enkrat.
Kar se pa teka v Barceloni tiče pa res ni problema. Najbolje je ob obali. Lahko tečeš po pesku, po molrem pesku tik ob vodi bos, lahko po utrjenih površinah ob oblai, v parkih... Oh in sploh je tega.
Fajn bi blo, če bi nas bilo na maratonu več Slovencev.
 nana
Če sem jaz dobro pogledala (kar pa ni nujno), je možno tečt le cel maraton. :(
Za tiste, ki pa se ga nameravate udeležiti, se že lahko prijavite.
Štartnina:
40 € 2 July 2007 20 December 2007
50 € 21 December 2007 31 January 2008
55 € 1 February 2008 17 February 2008

A ja, maraton bo 2.3.2008. So pa zgodnji s prijavami... :)

lp
Uporabniški avatar
 klatez
He, he - zgleda da bo gužva v Barceloni... Tudi jaz imam tega nagledanega za drugo leto.

Glede razdalj pa je tako, da bo v tem terminu (2.3.2008) samo 42 km. Letos je bil zraven maratona še tek na 10 km (limit pa je bil samo 2.000 prijav), ki pa ga drugo leto zgleda ni več... Udeležba na maratonu hitro raste (2006 - 4.636 tekačev, 2007 - 7.433 tekačev) in verjetno zaradi tega ni več spremljevalnih tekov. Stavim, da bo več kot 10.000 prijavljenih v letu 2008...

Polmaraton v Barceloni - očitno tudi obstaja in sicer 10.2.2008. Ne najdem pa uradne strani organizatorja. Vse, kar sem izbrskal uporabnega, je tole:
http://www.runningcrazy.co.uk/barcelona_half_marathon.html
http://www.runningdiary.co.uk/go/view.cgi/2480

Nekaj o teku v Barceloni iz Runnersworld:
http://www.runnersworld.com/article/0,7120,ssss6-239-281--4776-1-2X5-3,00.html
Uporabniški avatar
 marathon95
Ja sam ga trčao 2002. godine i uspio ispod 4 sata, a vozili smo se 30 sati busom, sa spavanjem u hotelu na Costa del Sol. Te godine je bilo 3600 maratonaca, a ja sam sa 3:58:13 bio na 2032 mjestu. Staza je super i naročito je zadnjih par km, kad te bubnjevima dignu i izvuku iz tebe zadnje atome snage.
Super je bilo dan prije maratona, kad smo dizali startne brojeve, kod predsjedničkog dvorca, ima aleja vodoskoka kojoj se u ritmu klasične muzike mijenjaju oblici, a sve to prate reflektori različitih boja. Nekaj kaj je teško opisati. Ispucao sam cijeli film na to, ali to treba snimiti kamerom i onda je pravi doživljaj, vidi slike http://marathon95.tekaskiforum.net/thum ... p?album=21
Da ne spominjem Ramblu, Sagrada familija, stadion Barcelone, ....

Treba doživjeti sve to.

Dobro se pripremite i uživajte u Barceloni, sangriji, a i maratonu :wink:
Uporabniški avatar
 klatez
Evo sem našel najavo za letošnji polmaraton in stran organizatorja:
http://www.bcn.es/mitjamarato/salutacio.html
Pa še prilložnost je ta stran, da se naučimo špansko...

Sicer pa zgleda tudi zanimivo. Proga poteka po centru in če sem prav razbral, je štartnina 13€.
Uporabniški avatar
 Eve;)ina
HVALA KLATEŽ, da si izbrskal tek na 21km :clap:

ja res je fajn da je 21km, sicer škoda da ni stran v angleščini. ampak saj se itak moram naučit špansko tako,da imam 2 muhi na ena mah....
:lol:

ja španci so pa res nori z maratonom. 10000 prijav :shock: dobro jim gre... včasi se mi zdi da je tek kar zasvojil ves svet. mislim da bomo letos tudi mi slovenci imeli rekordno število prijav na našem LJ maratonu. lani jih je bilo okoli 5000? ali pač?
Uporabniški avatar
 PoLyCOM
Še moj dopisovalec iz Rima pride tečt na maraton, ko trenira v nekem klubu. Jst sicer ne grem, ampak ga bom pa z veseljem spodbujala. No, pa izkoristila priliko, da mu razkažem še kak lep slovenski kotiček. :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA