iverson napisal/-a:Katerega si naročil? Imajo mogoče RS400?
Sorry, nisem mogel prej odgovoriti. Nabavil sem RS800sd. Na zalogi je bilo pa videti samo nekatere modele F-serije.
Da povzamem prve vtise o merjenju razdalje in hitrosti:
Včeraj popoldne sem novega gizmota peljal na 10 km probno vožnjo po ljubljanskem PST in okolici. Nad točnostjo footpoda sem bil tudi brez kalibracije prijetno presenečen. Namreč, tisto 10 km traso imam izmerjeno s TIS-om in razdeljeno na 10 etap dolžin med 0,7 in 1,5 km in na večini etap je bilo odstopanje footpoda od teh razdalj okrog 1% (vedno v pozitivno smer). Samo na eni etapi (najdaljši), ki jo imam tudi po TIS-u bolj približno ocenjeno, ker niso vse potke vrisane, je bilo odstopanje footpoda večje, 3,3%. V povprečju je tako footpod odstopal za 1,8%: namesto 10,23 km mi je na koncu pokazal 10,41 km. Hitrost teka sem spreminjal v območju med 9 in 11 km/h - isto etapo dolžine ca. 1 km prelaufano pri obeh hitrostih mi je izmeril obakrat enako. To, da je bilo odstopanje razdalj na vseh etapah za dober 1% v pozitivno, pa pomeni, da bi moral biti po vnosu novega kalibracijskega razmerja še bolj točen. Ne vem pa še, kako se bo odrezal na terenski vožnji po razgibanem terenu (hribčki in dolince).
LP