Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Praznično sredo smo družinsko izkoristili za enodnevni skok na morje. Popoldne sem jaz skočil vmes na ta tek, moje pa pustil v Katoru, kjer so se raje namakali v morju, kot me spremljali na tekmi.

Podobno, kot na Bledu, se mi je tudi tu zgodilo, da sem prvo osebo znano, ki sem jo srečal, srečal mojega prvega konkurenta (Bojan Vergles iz Kopra, s katerim sva se tudi zmenila, da greva na ta tek).

Kljub temu, da nas je bilo skupno okoli 100 tekmovalcev na dveh različnih razdaljah, je bila udeležba mednarodna (Hrvaška, Slovenija, Italija). Zelo veliko poznanih, iz TF in drugih tekaških prireditev.

Vreme seveda poletno, sončno in vroče, vendar za tek vseeno malo prevroče.

Na ta tek sem se prijavil zaradi enega glavnega razloga: prvič v življenju sem se želel uvrstiti absolutno med prve tri. Zdaj boste verjetno rekli, da sem prevelik optimist in da previsoko letam. Dejstvo je, da sem gledal lanske rezultate krajše razdalje (4,8 km), kjer je imel zmagovalec 20:03 minute.

Sama tekma: prvič v življenju sem tekmoval na tako kratki razdalji (v Sloveniji so ponavadi krajše razdalje za mladince, daljše pa za člane). Štart skupni na krajši in daljši progi z glasnim odštevanjem sekund in piskom piščalke. Proga se najprej začne spuščati, zato tudi rekordni čas na 1. km 3:17. Vendar se pa potem vse do cilja rahlo dviga (kolikor smo šli na začetku dol, smo morali iti kasneje tudi gor), ker je bila naša proga krožna in smo končali na istem mestu, kot smo začeli. Stalno se me je držal Alen Rejc (a vidiš, da sem te omenil :lol: ), katerega sem spoznal danes pred štartom (z njegovi "fotrom" pa se že od prej poznava, a ne Aleks :lol: ). Omenjam ga zato, ker je to en hud tekač. Brez kakšnega posebnega treninga je stalno držal moj tempo. Čez vso progo sem se spraševal kdaj bo popustil, pa kar ni. Jaz mu zbežim malo naprej, on me spet ujame. In tako vse do 4. kilometra, kjer sva bila stalno 2. in 3. Zadnjih 800 metrov, še zadnji klanc, z mano je konec, grem na ful, a ne gre hitreje, ni več moči, suha usta, konec je, vidim da mi ne bo uspelo in se predam. Alen je v cilj pritekel tik pred mano. V zadnjih metrih pa so še eni padli mimo, tako da nič od željene uvrstitve. Meni se je zdelo, da sem v cilj pritekel absolutno 5. No kasneje sem na rezultatih videl, da sem bil dejansko 6. NEZADOVOLJEN.

Zanimivost o konkurenci. Moj letošnji čas 19:50, je bil za 13 sekund boljši od lanskega zmagovalca, pa vendar je letos to zadostovalo le za 6. mesto.

Sem pa po tem teku spoznal, da sem sposoben teči hitro, vendar je vprašanje koliko časa.

Predragu: Pogrešal sem km oznake na kratki progi (od tam dalje, kjer se proga razcepi na makadam), pogrešal sem še eno okrepčevalnico na kratki razdalji, glede na to vročino.
 ton
Bravo, Tae, za odličen čas, in sočutje, da se ti ni izteklo po načrtih.
Uporabniški avatar
 INOT
Konkurenca je huda. Stalno in povsod. Ne glede na kakšen tek greš.
Če pogledaš malo rezultate krajših tekov po Sloveniji ali bližnji okolici lahko hitro ugotoviš, da brez tempa krepko pod 3.30/km ne prideš nikjer med prve tri. Če so pa kje še denarne nagrade v igri pa še toliko težje.
Sam sem se že davno sprijaznil s tem, da sem veliko veliko preslab, da bi lahko na kakšnem teku prišel med prve tri. Za to moraš imeti že naravno dano hitrost oz. hitra mišična vlakna.
Preostane ti samo to, da se še bolj zagnano vržeš v trening. Ali pa začneš uživat s tem kar imaš sedaj. Kakor večina nas ostalih :D
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Šel sem na tadolgo čeprav sem se lani zaklel da v Brtonigli pa nikoli več na tadolgo.
Štart letos še eno uro prej kot lani, vroče še bolj kot pasje, sence nikjer.

Mislim da sem čisto dehidriral a vseeno pritekel do cilja seveda slabši čas kot lani a kaj čmo.

Nekje po 7 km bi potreboval vodo a voda je bila še daleč a glejga zlomka ob cesti dedek in vnuk z dvema kozarcema po pol litra mrzle vode. Ustavim se nalijem malo v kapo malo vase ostalo po sebi.
Možakar me vljudno vpraša "Izvinite a ko vas tera da trčite" (oprostite kdo vas sili da tečete) odgovorim mu da nihče. Dobim pripombo "A jeste onda ludi"(to ste nori). ko odtečem naprej možakar na mojem prelewpem dresu TF vidi Slovenija pravi vnuku "I zado je došao još iz Slovenije"(in zato je prišel iz Slovenije).

Komaj pricapljal do cilja.

Drugo leto gremo spet čeprav sem zopet mislil pred ciljem nikoli več.
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

Tudi moj čas je letos slabši od lanskega, a nič zato važno da sem odtekla ta vražje vroči tek. Bilo je noro.
No bilo nas pa je več kot lani. Tokrat so pokal za najštevilčnejšo ekipo dobili dolenci, no tudi drugače mislim da je bilo na stopničkaj za zmagovalce največ tekmovalcev in tekmovalk prav iz Slovenije.
:TF) :TF) :TF)
Uporabniški avatar
 SasoP
Pot z dopusta smo z manjšim, ca. 200 km, ovinkom :driver: podaljšali do Novigrada, od tam pa po krajšem namakanju 8) in pripadajoči hidraciji skočili k Predragu v Brtoniglo. Z Ladotom sva se v hudi vročini spopadla z 11,5 km progo in malo prej kot v predvidenem času skupaj pridrvela :wink: v cilj, kjer so naju ostali družinski člani že nestrpno čakali. Na razgibani progi sem ugotovil, da očitno ne znam teči navzdol, saj sem težko prigarano na vzponih, na spustih vztrajno izgubljal :?: . Čas po teku je v dobri družbi kar prehitro minil - naslednjič bo potrebno planirati nočitev in užiti tudi več pestrega družabnega življenja.
 Lucka
Živjo!

Šele zdaj se utegnem oglasiti, saj smo šele danes prišli s počitnic.
Kot smo se dogovorili, sem z očijem in Kristino v cilj pritekla v vrstnem redu, od najmanjšega, do največjega. Samo sonce je malo preveč pripekalo, pa še z očijem sva morala s hojo počakati Kristino, ki je bila malo počasnejša. Organizacija se mi je zdela bolj slaba, ker: pri makaronih je bila zanič omaka, sestro so pri rezultatih dali k moškim...

Sem pa spoznala TAE-ta in taso11 in Heleno.

P.S.: Jutri imam 10. rojstni dan. :D :D :D
Uporabniški avatar
 shash
Zelo lepo Lucka, da si napisala porocilo.
čestitam za odtečeno tekmo in seveda tudi očku in sestrici.
Ker sem jaz bolj pri počasnih pri teku, bom pa vsaj nekje hiter, torej LUCKA VSE NAJ BOLJŠE ZA ROJSTNI DAN.

:D

LP
Uporabniški avatar
 kristy
Ojla!

Naj še jaz pristavim svoj lonček. :D
Nad organizacijo teka sem bila rahlo razočarana. :(
Pri prijavah, gospe sploh niso vedele, da se prijavnino lahko plača tudi v evrih.
Gledala sem, kako so otroci pri šolskem teku tekli na cilj. Zapisovalca časa sta stala ravno na sredini proge tako, da mladi tekači niso vedeli, kje se ustaviti.
Poleg tega so bili makaroni z omako zanič. Omenila bi še, da so se pri objavi rezultatov zmotili ter me uvrstili v moško kategorijo.

Zdaj pa še nekaj pozitivnih stvari. Res je, da je sonce preveč žgalo, mi je bila pa proga všeč, ko smo tekli po zapuščenih, ponekod makadamskih poteh.

Po teku nam je pa padel cukr in smo si za prvim vogalom kupili palačinke.:juhuhu:

Zraven prilagam še nekaj mojih fotk.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Lep pozdrav!!
Uporabniški avatar
 brankos
Tudi jaz sem med dopustom iz juga Istre podal v Brtoniglo na štart. Po prvem delu sezone gorskih tekov, sem se v lovljenju hitrosti podal spet malo v ravnino, ki pa je bila v Brtonigli in okolici kar dobro vijugasta (gor dol), vročina pa je dodala še dodaten ŽAR. Zajetno število tekmovalcev (slovenci, hrvati in italijani) je očitno presenetilo tudi organizatorje, kljub temu je bil tek prav prijetna tekmovalno družabna kombinacija.
Zmaga (in pršut) na daljši progi sta šli v Slovenijo. S svojim tekom in rezultatom zelo zadovoljen, tako da že komaj čakam na jesensko gorsko sezono - v nedeljo nas čakajo Gore nad Idrijo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA