hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

Uporabniški avatar
 softi
Jethro, pa ti si se tole naravnost odlično spomnu! Ampak, teta Višina in jazst se še vedno ne marava, tko da bom ostala pri nižinskih softičih :( . Sem mislna, da bo morda štrudl ključni dejavnik, ki bo odtehtal, pa zgleda nč ne bo...Morda, če bi ga recimo ti spekel, bi šlo, tko pa....
Bom pa jodlala od spodaj, pa da vidmo kdo bolj obvlada :D .

Matej - Jethro en mejčken si bom sposodila tole tvojo rubriko, lepo prosim(k vem, da nauš hud, knede :wink: )...torej, Če pa je slučajno še kdo vpisan med nižinske softiče, pa ima v soboto čas, bi se pa lahko zmenili za recimo eno bajk turo na Menino planino. Predlog, se dobimo tko kot "hardiči" v Kamniški na jutranji kavi vsi skupaj, pa potem naprej. No malo v razmislek, pa če je kdo za ja, se dejmo preko ZS zmenit, da ne bomo gorcem smetil tukej, ane :wink: .

No, pa lepo se imejte, pa pričakujemo dokazno gradivo!
Nika
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Če kdo rabi čelado jo lahko jaz posodim :) , drugač je pa dost trda glava tudi v redu 8)

Včasih pride prav tudi wc papir :oops: :D
 matej-jethro
Super Dule, hvala za pomoč, če bo seveda potrebna :D Verjetno je tud kr nekaj takih, ki imajo prjatla, prjatlco, frenda od unga...k ma čelado doma, na steno obešeno :idea:

Softi, ahh prou, če rečeš....nč nisem hud, ker si skerce noter uvalila! Hud sem, če me kdo s palico v uč, medtem ko hodim za njim...pa še solzen :--( Ok, nima veze kam moje solze tečejo.......

ps: štrudelj bo verjetn moja mati nardila, ker zdej pa res že bolšga nardi :shock: ....kr neki časa :wink:

Zdele zunaj pada dež in lahko bi padale tudi prijave :lol:

Lahko noč, planet tekačev, se vidmo k se zagledamo :wink:
 matej-jethro
nana napisal/-a:No, eni bomo pa takrat v službi :roll:
Sva pa pred kakšnimi dvemi leti z možem zgrešila pot na Kamniško sedlo :oops: in kasneje ugotovila, da sva se znašala na tej (opisani) poti. Nama se je zdelo, da je zmanjkalo poti in sva žalostno obsedela. Pa sta prišla mimo en možakar in ena mladenka in sta na najino začudenje, kam gresta, saj je vendar ni več poti odgovorila, da tu pa malo poplezaš :shock:
Meni je prav žal, da si zadeve ob kakšnem strokovnem vodstvu ne bom mogla ogledati :cry: Pa lepo vreme vam želim :)

Sej verjetno sta potem nadaljevala s potjo, ne? Kakšna se je pa vama zdela ta "skalca"? Mi je žal, da bosta takrat v službi :roll: ......če bo dan takšen kot danes :D 8) Prav takšnega si želim!!!
Uporabniški avatar
 andreya
Današnji dan je bil pa res za VIKAT, kar se hribov tiče :P
 nana
matej-jethro napisal/-a: Sej verjetno sta potem nadaljevala s potjo, ne? Kakšna se je pa vama zdela ta "skalca"? Mi je žal, da bosta takrat v službi :roll: ......če bo dan takšen kot danes :D 8) Prav takšnega si želim!!!

Ne, nisva nadaljevala... pravijo, da pameten odneha :wink: Sva se odločila in šla v jeseni v en "plezalni tečaj" za varno gibanje gorah. Se mi zdi, da nama je kar koristil :) Nekaj sem na planinskem forumu brala ravno o tem mestu (kje in na kakšen način prečiti), pa so se mnenja tako razlikovala, da mi ni delovalo preveč spodbudno. :wink:
Ja meni je tudi žal, a plačo si je treba zaslužit :roll: Je bil pa včeraj idealni dan za gore in prav takšnega želim tudi vam! :)
Uporabniški avatar
 želva
nana napisal/-a: Nekaj sem na planinskem forumu brala ravno o tem mestu (kje in na kakšen način prečiti), pa so se mnenja tako razlikovala, da mi ni delovalo preveč spodbudno.

V smeri vzpona greš generalno od leve proti desni. Pobočje je prehodno na več mestih in na nekaterih delih lepo uhojeno. Ko sem letos tam sestopal sem srečal nekaj ljudi (nobeden od cca.10 ni imel čelade, vsaj ne na glavi), pa je vsak ubral drugačno pot, jaz pa tudi, ker pri sestopu nimaš tako dobrega pregleda. Težave so zmerne(1x sem tam hodil s psom, pa ni imel problemov), do Srebrnega sedla pa ni več daleč.
LP Martin
Uporabniški avatar
 Z*
Tukaj http://www.pzs.si/forum/viewtopic.php?t=1137 se je v podrobnosti predebatirala pot na Srebrno sedlo. Priporočam, da tisti, ki radi poznate pot, preden se nanjo podate, malce preletite ... :wink: Tudi kaka fotka se najde.
 nana
Z* napisal/-a:Tukaj http://www.pzs.si/forum/viewtopic.php?t=1137 se je v podrobnosti predebatirala pot na Srebrno sedlo. Priporočam, da tisti, ki radi poznate pot, preden se nanjo podate, malce preletite ... :wink: Tudi kaka fotka se najde.

Ja, o tem sem govorila. No, name je delovalo tako, da sem obupala :cry:
Pa drugič :wink:
 matej-jethro
Ja, tud jest si želim takšnega vremena!! želim si pa tudi, da ne bi zganjali preveč hrupa okoli teh nekaj metrov vzpona, ker si za enega povprečnega hribovca ne zasluži tolikšne pozornosti :!: Izleta na Veliko planino in Kamn.sedlo (Brano) sta bila namenjena bolj izletnikom-pohodnikom (by d way, takšen bo tudi naslednji). Za prihajajoči pohod pa sem omenil, da ne bi smeli imeti nekega straha pred višino in vrtoglavice. To je vse!
Kdor hodi v hribe in se je v življenju že srečal z "zajlami" in klini ter mu korak ni zastal v smislu "kva je blo men tega treba, tega se ne grem več....rajš kebab žulim tm nek pr Albancu!", ta se nima česa bati in imeti pomislekov :wink:
Mene po pravici povedano bolj skrbi tole smotano vreme :?
Preostane mi le, da upam in se bojim :roll:
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
nana napisal/-a:Ne, nisva nadaljevala... pravijo, da pameten odneha :wink:

Sta kar pametno naredila, da sta odnehala, nista edina, sam poznam oboje: take, ki se po opisu poti iz prve roke niso znašli in so obrnili (a gredo še zdaj z veseljem tja) in one druge, ki jih je potem prišla reševat GRS (pa ne hodijo več kaj dosti v hribe...).

Ko bosta to pot nekajkrat prehodila, bosta prehod našla brez problemov. Še vedno pa dovolj težko, da bo zanimivo. :)
Uporabniški avatar
 športnik
Mnogo jih namesto pod Srebrno sedlo zaide v težaven gorski svet pod planjavskimi zelenicami; sicer mi ni jasno kako, pa vendarle.

Ne vem, kje sem zadnjič bral, ko sta dva želela priti na Kamniško sedlo, pa sta zalutala pod Srebrno sedlo??? :shock: Brez komentarja!
Uporabniški avatar
 športnik
želva napisal/-a:Težave so zmerne(1x sem tam hodil s psom, pa ni imel problemov)

Nikar ne podcenjuj poti! Vzpon na Srebrno sedlo je plezanje do I težavnostne stopnje in sama pot je zahtevno brezpotje, čeprav je speljana gor avtocesta!

Če se spomniš, tam pod planjavskimi zelenicami je pes mlado punco potegnil v prepad...
 nana
matej-jethro napisal/-a: želim si pa tudi, da ne bi zganjali preveč hrupa okoli teh nekaj metrov vzpona, ker si za enega povprečnega hribovca ne zasluži tolikšne pozornosti :!:

Ne, to ni bil moj namen :cry: Tudi jaz bi se takšnega izleta z veseljem udeležila, če bi mi pokazal pot nekdo, ki jo pozna oz. je tam že bil :wink:

športnik napisal/-a:Ne vem, kje sem zadnjič bral, ko sta dva želela priti na Kamniško sedlo, pa sta zalutala pod Srebrno sedlo??? :shock: Brez komentarja!

Verjemi, da to ni prav težko. Misliš, da sva se tam znašla namenoma :oops:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA