Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Tasko
Živjo.

Zanima me kakšna je razlika, če si supinator ali pronator (oz. med vsemi različnimi ki obstajajo). Kaj je značilno za enega in drugega, kakšne copate potrebuje en in kakšne drug itd.

Koliko je pa to povezano z obliko podplata in koliko je oblika podplata odvisna od izbire copata? :oops:

Hvala za odgovore.

Lp, Blaž
Uporabniški avatar
 Tasko
ts čopova 14 napisal/-a:vabljen v Tomas Sport na Čopovi....;)

čist tko btw...bil sem tam že pred enim tednom in tist trgovc mi kr prbije, da mam jst platfus...kako lahko kr tko v tri dni neki reče (namreč bil sem obut!)..in sem mu rekel da nimam platfusa...ampak ne on men da mam..halo!?

no mal off-topic...

lp
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
ce si imel copate cisto shojene in nagnjene na notranjo stran je verjetnost platfusa oz. mocne pronacije ene 90%....
Uporabniški avatar
 miro
Tudi mene je trgovec"skenslal", ker tistega dne nisem imel namena kupiti copat, bil pa sem ravno v Ljubljani na teku trojk, tako, da zame vsa hvala TS, ne pomeni nič in imam grenak priokus, ko berem silne pohvale.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
ali obstaja način da si povrnemo dobro ime(okus) pri vas?...

;)
Uporabniški avatar
 jan_jan
ts čopova 14 napisal/-a:ali obstaja način da si povrnemo dobro ime(okus) pri vas?...

;)

...tudi sam sem se enkrat samo telefonsko najavil, da bi želel na "foot scan", pa na drugi strani ni bilo pravega posluha za mojo prošnjo. :shock: Težava je namreč v tem, da vsi nismo iz Ljubljane, oziroma okolice in samo na skeniranje stopal v Ljubljano zagotovo ne bomo hodili. Ali obstajajo za to določeni dnevi?
LP jan_jan
Uporabniški avatar
 samostojni
Tasko napisal/-a:Živjo.

Zanima me kakšna je razlika, če si supinator ali pronator (oz. med vsemi različnimi ki obstajajo). Kaj je značilno za enega in drugega, kakšne copate potrebuje en in kakšne drug itd.

Koliko je pa to povezano z obliko podplata in koliko je oblika podplata odvisna od izbire copata? :oops:

Hvala za odgovore.

Lp, Blaž

Pozdravljeni vsi k smo s temi težavami na svetu

Jst sm na razprodajah okol hodu (Hervis pa Interšpar pa še kam) pa še dva kolega pa nismo nič pametnega najdl glede superg, :cry: (pa svetovali so čudno po trgovinah), ker smo mesec nazaj tekli s Kranja do Kopra, smo rabil take, d´b nam omogočile čim lažjo pot do morja. To je bilo speljano. :lol:

No sem se spomnu :idea: , da je na Bledu trgovina KOALA SPORT in sem poklical tja. Po nekaj minutni debati sva se zmenila, da je najbolša varianta, da pridemo vsi trije na Bled, pa obvezno vsak svoje ponošene superge s seboj prinesemo, pol bomo pa vidli, če se kaj najde pri njih. :?:

Naslednji dan (en teden pred dolgim tekom) smo se zapeljali do trgovine in nam je Matjaž (šef) po pogovoru o načinu teka in podlagi po kateri nameravamo teči, prvo vsakemu posebej pregledal superge z vložkom vred za obe nogi, :shock: potem nam je prinesel nekaj različnih parov, da je vsak sprobal svoje (Mizunke in Asicsove ima predvsem) in po kakšnih dveh urah smo imeli vsak svoje.
Seveda smo kupili še majice, pa še kaj se je našlo in za vse skupaj nam je dal še nekaj popusta na gotovino (bankomat je pač zraven).

Hvala Matjažu in Urški za čas, ki sta si ga vzela za nas. :D

To je bila prijetna izkušnja za vse nas - s supergami ni bilo kakšnih težav potem, ko smo šli na morje.

To bi blo z moje strani, je pa dobro, če se prej povpraša po telefonu, da bo šef v trgovini, tko so mi rekli.

LP :P
Uporabniški avatar
 Tasko
ts čopova 14 napisal/-a:ce si imel copate cisto shojene in nagnjene na notranjo stran je verjetnost platfusa oz. mocne pronacije ene 90%....

???
bil sem še v eni trgovini in mi je rekel, da imam normalen lok in da sem nekaj supinatorja - kar je pa čisto obratno od tistega kar so mi povedali v TS na Čopovi.(!?)

lp
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
lok nima nobene veze s pronacijo....

vecina ljudi ima klasičen lok oz visokega in so še vedno pronatorji saj se GLEŽENJ zvrača navznoter.....

lep dan....
Uporabniški avatar
 Tasko
hmmmmm.............zakaj si pa pol tam napisal povezavo med pronacijo in platfusom? :?:
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
Iz pronacije se lahko razvije platfus,in to takrat ko lok ne more več podpirati teže....
Uporabniški avatar
 Tasko
aha torej je lok odvisen od pronacije/supinacije..ok hvala za mal infota. :wink:
Vendar še vedno niamam platfusa..kot sem slišal v TS na Čopovi...sicer pa je tudi res, da nisi ti kriv in ne trgovina ampak samo en človek, ki dela tam. Ker tudi ''second opinion'' sem dobil v TS in sicer v NM.

lp, Blaž

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA